Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
ROMEO I JULIJA POD ŠLjIVAMA
“Guča”, prvi igrani film o srpskoj trubi
Aleksandra Manasijević i Marko Marković

Piše V. Čikeš
Sabor trubača bio je idealna prilika za promociju filma “Guča” - prvog igranog filma o srpskoj trubi. Iako je snimanje završeno još prošle jeseni, premijera će, po svoj prilici, biti tek u novembru. Glavni junaci su Aleksandra Manasijević i Marko Marković.
Aleksandra, sedamnaestogodišnja Vranjanka igra devojku Julijanu, zaljubljenu u vršnjaka Romea. Ali, toj ljubavi stoje na putu društvene i porodične predrasude. Dakle, Romeo i Julija na srpski način. Pod šljivama, uz trubu, pečenje, rakiju i sve što uz to ide. Marko, koji glumi Romea, sin je poznatog trubača Bobana Markovića. Iako ima tek osamnaest godina, uživa zavidan ugled među kolegama...

* U suštini ovo je mjuzikl, ali specifičan, srpski, i veoma sam ponosan što sam uspeo da napravim ovakav film – kaže reditelj Dušan Milić, koji je svojevremeno potpisao “Jagodu u supermarketu”. Inače, u oba ta filma kao producent pojavljuje se Emir Kusturica, što će verovatno i “Guči” lakše otvoriti vrata nekih svetskih festivala.

* Guča najbolji srpski brend - Da je Sabor trubača u Dragačevu jedan od najboljih srpskih brendova pokazuje i činjenica da je po mišljenju posetilaca internet sajta “To je život” on čak na petom mestu. Ispred njega su – Trinidan karneval u Španiji, Kraljičin dan u Holandiji, Pun Mesec žurka na Tajlandu, na četvrtom mestu je novosadski Egzit i odmah potom Guča.
Ono što svi posetioci sajta ističu jeste da ne vole da slušaju takvu muziku, ali kada ih ponese karnevalska atmosfera nema stajanja sve dok ne sednu u automobil i krenu kući.
“Guča je zaista zanimljivo iskustvo koje se pamti ceo život!” Najviše impresija iz Guče nose Amerikanci koji kažu: odlična muzika + lepe devojke + mnogo pića = Guča festival.

* Filmska priča isprepletena je oko Julijane, ćerke najpoznatijeg lokalnog “belog” trubača Sačma Trandafilovića, koji nije baš voljan da mezimicu uda za “crnog” Romea, trubača iz konkurentskog ciganskog orkestra “Sandokanovi tigrovi”. Ipak, pritisnut od porodice, Sačmo pristaje da pređe preko rasnih predrasuda ako ga Romeo nadsvira na trubačkom takmičenju u Guči. A Sačmo je do tada bio neprikosnoven u trubačkim nadmetanjima, dok Romeu dodatni problem pravi njegov zlobni polubrat koji i sam želi da se domogne prve trube u orkestru.


SADRŽAJ:

Aleksandra Manasijević i Marko Marković
u filmu “Guča”
ROMEO I JULIJA POD ŠLjIVAMA

NA TI... sa Milicom Stojanović
MOJ NAJJAČI AFRODIZIJAK JE – ON

MAGNETOSKOP
Nada Šargin
FILM JE KOD NAS MUŠKA UMETNOST

Mirjana Bobić-Mojsilović
DIGLI SMO RUKE

Nova šema B92
VELIKI BRAT, FUDBAL, KARAOKE, JSO...

Modni biro: Internet fanovi savetuju
OBUCITE SE SA – STILOM

Legende: Pirati, pomorski pljačkaši od antike do danas
OPASNI PUSTOLOVI KOJI SU SEJALI STRAH

Razvodi se Kristijan Majer
ZA SVE JE KRIVA ENDžI SEPEDA

Ingrid Marts iz “Slomljenog srca”
TRAŽIM SVOG MAURISIJA

Hirovi pevačkih zvezda
POLICIJSKA PRATNjA, LIMUZINE, ČIST VEŠ...

Džeri Luis, komičar koji je smehom osvojio svet
MOJ JEDINI PRAVI NASLEDNIK JE ROBIN VILIJAMS

SVE O TV NOVELAMA