Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
TIM U KOJEM CARUJE DRUGARSTVO
“Bronzane” devojke Anju Spasojević i Ivanu Đerisilo veže prijateljstvo dugo 10 godina
Anja Spasojević i Ivana Đerisilo

Piše A. Popadić
U svetu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo..., orilo se u subotu sa balkona Starog dvora u Beogradu, a desetak hiljada građana pevalo je sa odbojkašicama koje su sa Svetskog prvenstva u Japanu donele bronzu “zlata vrednu”. Zbog njih su Srbi promenili navike i ustajali sa prvim petlovima, a devojčice dobile nove idole.
A da je reč o timu u kojem zaista “caruje drugarstvo” najbolje dokazuje primer Anje Spasojević i Ivane Đerisilo, čije je prijateljstvo dugo 10 godina. Anja i Ivana poznaju se još od kadetskih dana (od 1996) kada su obe igrale za Crvenu zvezdu. Ni same ne znaju koliko su puta jedna drugoj bile podrška u poslovnom, ali i u privatnom životu.

U kratkom razgovoru za TV novosti, ove dve mlade dame požalile su nam se da nemaju vremena ni za šta, pa ni da zajednički proslave medalju, jer za nekoliko dana moraju da budu u svojim timovima u Italiji, Nemačkoj, Turskoj... Anja, pričljiviji deo ovog tandema, poverila nam je da se sa porodicom nije videla mesec dana i da su joj užasno nedostajali.

- Ivana i ja smo brojale dane u Japanu, bile smo tamo 23, a činilo se mnogo više. Svi su nam dani bili nekako isti, a utakmice smo igrale izuzetno rano ujutru. Evo, i jutros smo se probudile u 5, kao vampiri, jer ne možemo da spavamo. To dođe kao da smo završile utakmicu u Japanu.

Pa, kako su provodile slobodno vreme?
- Pronalazili smo nešto svaki dan. Naš doktor nam je jednom organizovao izlet u akva park, jedan od tri najveća na svetu, tako su nam rekli. Bilo je prelepo, videli smo sve - od delfina i raznih riba, pa čak i pingvine. Šetale smo, odmarale uz kafu u kafićima...

Ipak, obema je najviše nedostajala mamina kuhinja. "Dosta mi je sušija za ceo život", rekla nam je Anja, dok je Ivana (koja je od letos u braku sa Borisom Stankovićem, bivšim Zvedinim rukometašem) poručila da jedva čeka da ode kod majke ili svekrve na ručak i "najede se kao čovek".

Njena prijateljica Ivana srećno je udata, a Anja nam je priznala da nema dečka:
- Slobodna sam k`o ptica na grani - kazala nam je jedna od najlepših sportiskinja Srbije.
Sve vreme boravka u Japanu devojke su, zahvaljujući internetu, bile svesne podrške koje im pružaju njihovi verni, ali i oni novopečeni navijači.

- Ne mogu da vam objasnim osećaj kada posle utakmice dođemo u sobu, uključimo internet i čitamo komentare ljudi koji su nas bodrili čak i kada smo pognute glave izlazile sa terena, što, srećom, nije bilo često - kaže Anja. Kapiten odbojkaške reprezentacije Vesna Čitaković-Đurišić bila je zadužena za podizanje morala u ekipi, a ona je i autor "smajlija" koji su sve devojke nosile na nadlanici.

- Na nekom treningu svi smo bili smušeni i neraspoloženi, što nikako ne liči na nas, a Vesna je svakoj nacrtala smajlija da nas podseti da u svakom trenutku treba da se smejemo i da budemo pozitivne – otkriva Anja.

Jedna od naših najboljih odbojkašica, koju navijači zovu "ženski Vanja", kazala nam je da još ne uspeva da sredi utiske posle velikog uspeha.

- Trebaće mnogo vremena da se srede utisci, da mi ne krenu suze na oči kad se setim onog poslednjeg poena i ovog dočeka.

Ivana nam je priznala da je ranijih godina bila na dočeku odbojkaša, košarkaša, vaterpolista...

Pa, kakav je osećaj kada se nađeš "sa druge strane"?
- Ne znam kako da vam opišem ono što osećam. To vam je kao kada skačete sa bandžija. Skakala sam dva puta, jednom u Španiji, sa 370 metara, a drugi put na Adi sa 75m. Oni koji su to uradili znaju kako se sada osećam. Nikada pre ništa slično nisam doživela.
Ni ona nema vremena za odmor jer je u nedelju očekuje mečevi u turskom prvenstvu.
- Imam samo toliko vremena da raspakujem jedan kofer, prepakujem stvari u drugi, i već moram da idem.

Naredne godine na redu je EP za odbojkašice. Do Japana, niko nije ništa očekivao od njih. Sada, kada su "razmazile" navijače oni očekuju medalju, bar srebrnu.
- Kada bismo stigle do finala, sigurno bih igrala na pobedu, makar nekom i slomila prste – kazala nam je Ivana polušaljivim tonom.

I mi verujemo da će 150.000 evra, koliko dobijaju od Vlade Srbije, biti samo jedna u nizu nagrada koje ih očekuju.


SADRŽAJ:

Bata Živojinović operisan, Boris Dvornik poručuje
PONOVO ĆEMO SNIMATI ZAJEDNO!

MAGNETOSKOP
Havijer Klemente
SADA SAM SRBIN 100%!

NA TI... sa Ivanom Zarić
SVE KREĆE OD PRVOG POGLEDA

Šta ima novo u kući Velikog Brata
ČEKA SE LjUBAVNI EPILOG IZMEĐU MARKA I ENE

Mirjana Bobić-Mojsilović
MRZOVOLjNA ZEMLjA

Katarina Marković
iz “Agencije za SIS”
ĐOŠA MI JE KAO TATA

Snima se film “Na lepom plavom Dunavu”
EVROPSKI KUPLERAJ

Brajan Adams u Beogradu
ČOVEK BEZ SKANDALA

Modni biro: 20. Beogradski Fit Fashion Week
ŽENSTVENOST U GLAMURU ILI ROMANTICI

Legende: Sve Bondove devojke
EVOLUCIJA MEDENE JAHAČICE

“Dvostruka igra”, film Martina Skorsezea
NIKOLSON ZAHTEVAO DA BUDE JOŠ STRAŠNIJI

SVE O TV SERIJAMA NA 8 STRANA