Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
MNOGE SAM VRTELA OKO MALOG PRSTA
EKSKLUZIVNO Edit Gonsales, glavna zvezda serije “Beštije”
Edit Gonzales

Piše M. Adžić

Plavokosu Edit Gonsales, jednu od najomiljenijih meksičkih diva, gledamo u sapunici “Beštije”, a već je znamo i iz serija “Esperansa”, “Salome” i “Slomljeno srce”. Sve same glavne uloge. Dugo traje, poštovana je ne samo od publike nego i od kritike. U ekskluzivnom intervjuu za TV novosti, između ostalog, otvoreno govori o navodnom sukobu sa Gabi Espino, modricama koje joj je, na snimanju, ostavio Sesar Evora i svojevoljnom napuštanju serije “Divlja ruža”.

Vratili ste se u punom sjaju i svi tvrde da ste se prolepšali. Gode li vam komplimenti?
- Pa, kojoj ženi ne prijaju komplimenti! Naravno da mi imponuju takvi komentari, a pogotovo nakon porođaja. Ćerka Konstansa učinila je da se osećam ispunjenom, a kada ste zadovoljni sobom onda ste i lepi.

Čini se da ste se dobro uživeli u ulogu Joselin...
- Kako da ne! Kad sam videla scenario i pročitala njenu rolu, bila sam uverena da bih odlično odigrala tu ulogu. Znala sam da će biti prava uživanicija glumiti nešto što nisam u stvarnom životu. Joselin je čudo. Koliko je samo muškaraca zavela, koliko je ljubavnih odnosa pretvorila u pravu zavrzlamu, tako doterana i tako histerična!

Pa kako ste se pripremili da je odigrate?
- Ha, ha... Izlazila sam sa dvojicom-trojicom istovremeno, u vezama sam bila prava zločesta cura i mnoge sam vrtela oko malog prsta. Shvatila sam da je u svakom čoveku tanka linija između dobrog i lošeg i da je malo potrebno da se pređe na drugu stranu. A kada pređeš, u početku uživaš. Sve dok ne osetiš zasićenje.

Kažete da ste izlazili sa dvojicom-trojicom. Kako ste sa tim izlazili na kraj? Jeste li vodili dnevnik?
- Kad vam je jedan dečko u Francuskoj, drugi u Americi, a treći u Meksuku, vrlo je lako zabavljati se sa nekoliko njih istovremeno. I vrlo zabavno.

Pa koliko su te veze trajale?
- Sve do trenutka kada sam shvatila da me to više ne zabavlja. Samo sam pozvala jednog po jednog i rekla im da raskidam. Nisu me previše ispitivali o razlogu. Patili su u sebi, ha, ha...

Stalno se šalite na svoj račun, što je velika retkost za glumice vašeg kalibra...
- Volim da se smejem i osmeh je moj najveći adut. Pa, šta imate od života koji ćete provesti razmišljajući o ovim ili onim stvarima? Opustite se i, jednostavno, uživajte. Tada će mnoge stvari krenuti dobrim tokom.

Priča se da mesečno zarađujete četiri stotine hiljada dolara. Koliki je vaš honorar, ako nije tajna?
- Recimo da sam zadovoljna primanjima.

Kruže glasine o rivalstvu između vas i Gabi Espino. Jeste li je stvarno ošamarili tokom snimanja jedne scene?
- Volela bih da je tako, ali nije. Šalim se, naravno. Nisam udarila Gabi, to je bio filmski šamar. Na ekranu je izgledao stvarno, jer se takve scene snimaju iz posebnih uglova. Moja ruka nije dotakla njeno lice.

Pa otkud priče o rivalstvu?
- Vi mi recite.

Ako može da se odglumi strasni poljubac, može da se lupi i dobar šamar, zar ne?
- Možda, ali meni se nikada nije dogodilo da stvarno udarim kolegu. Ali, dogodilo se da ja budem nečija žrtva. Pogodite čija! Tokom snimanja histeričnih scena u bolnici, kada je Joselin prerezala vene, Sesar (Evora) toliko snažno mi je stezao ruke da mi je ostavio ogromne modrice. Nedelju dana ruke su mi bile u “šljivama” i morala sam da nosim duge rukave.

A je li istina da je Salvador propustio kroz šake Gabi Espino, kao što pišu pojedini tabloidi?
- Naravno da je nije ni pipnuo. Više od trideset godina bavim se ovim poslom i ne bih da komentarišem takve gluposti.

Ali, izjavio je da na setu ima posla sa pravim zverima...
- Pa, takav vam je život. Ha, ha... Gledajte redovno seriju i videćete mnoge stvari za koje niste mogli ni pretpostaviti da će se dogoditi. “Beštije” su zaista nepredvidive.

Godi li vam status glavne zvezde?
- Mislim da je cela ekipa odlična. Nije lako upravljati tako velikim glumačkim imenima, zbog njihovih brojnih obaveza. Najviše problema oko rasporeda snimanja imaju sa mnom, sa Karmen Salinas i Ernestom Lagvardijom, jer svakodnevno nastupamo i u nekoliko pozorišnih predstava. I zamislite tako dan za danom, sa sve tenzijama i razmiricama koje se dešavaju i u porodicama. Normalno je da ponekad dođe do sukoba mišljenja. Svaka čast Salvadoru što uspeva da nas održi i obodri nas da damo maksimum.

Znači li to da je ipak bilo nesuglasica sa Gabi?
- Slažem se sa Gabi, ali ne pijemo zajedno kafu.

Šta bi to trebalo da znači?
- Mislite o tome.

Po čemu se “Beštije” razlikuju od ostalih telenovela? Po tome što za glavne junakinje imaju tri prelepe žene?
- Svidele su mi se čim sam čula naziv: “Mundo de fieras: Las hyenas” (u prevodu “Svet zveri: Hijene”). Na televiziji se prikazuju “Ljubav... i ne znam šta”, “Srce... ne znam koliko dugo”, “Rane... zbog ovog i onog”, “Strast... zbog ne znam čega”, a ovo su “Beštije”. Ime govori da se tu dešavaju i drugačije stvari, kakve i sami proživljavamo u stvarnom svetu. Ipak, ljubav i pravda na kraju moraju da trijumfuju.

Recite nam nešto više o Joselin...
- To je najzahvalnija uloga koju sam ostvarila na televiziji. Igrala sam slične žene u filmovima i u predstavama, ali nikada u telenovelama. Ona je žena nestabilne psihe, ima česte napade ljubomore i to dovodi do propasti braka sa Gabrijelom. Međutim, ona nije tipična zloća iz telenovela koja pošto-poto hoće da osvoji željenog muškarca. Joselin nije zaljubljena u muža, želi ga samo kada je on odbija i zlostavlja, a kada je sam poželi – odbija ga. Ona je poput mačke, dugo se igra mišem i taman kada on pomisli da će pobeći, ščepa ga.

Ovo nije vaša prva uloga negativke?
- Da, glumila sam u prvom delu “Divlje ruže”, ali kada je napravljena pauza zbog trudnoće Veronike Kastro odlučila sam da napustim seriju. Leonela mi je ostala u lepom sećanju jer je bila prefinjena i vraški lukava devojka.

Koliko je potrebno hrabrosti da se jedna od glavnih uloga u megapopularnoj seriji prepusti drugoj glumici?
- Moj odlazak izazavao je veliku pometnju u Televisi, čak su neki želeli da me stave na crnu listu. To što sam učinila onda se nije praštalo - sada je uobičajeno. Imala sam ludu sreću da uz mene stanu istaknuti ljudi, a i Veronika me je podržala.

Da li vam između snimanja serije i nastupanja u pozorišnim predstavama ostaje vremena za porodični život?
- Sve manje vremena imam za ljude koje volim. Naravno, ćerku Konstansu svakodnevno viđam i ne bih mogla da izdržim ovoliki napor da nije nje. Ona je moja najveća inspiracija, pokretač svih mojih ideja i najveća satisfakcija u životu.



ČUDO OD DETETA

Edit je već u vrtiću naučila da čita i piše, a sa tri godine prvi put je stala na pozornicu recitujući pesmicu na dečjoj priredbi. Za njenu karijeru bila je presudna 1971: kao petogodišnjakinja bila je sa roditeljima na snimanju muzičke emsije i u jednom trenutku kamera je počela da “šara” po publici tražeći plavokosu devojčicu koja bi voditelju pravila društvo na sceni. Zaustavila se na Edit i jedva su je namolili da izađe. Pred filmske kamere stala je sa osam godina, sa devet već je bila Beti u meksičkom filmu “Kralj gorila”. Ulogu prgave ćerke Marijanine i Luisa Alberta u seriji “I bogati plaču” (prva telenovela prikazana kod nas) odigrala je kada je imala trinaest godina.
Do danas nastupila je u petnaestak serija i dvadesetak filmova, a u pozorištu igrala je u komadima Čehova, Pirandela, Dikensa i Šekspira.



KO JE TATA NJENE ĆERKE?

Edit o privatnom životu dosledno ćuti. Svojevremeno bila je u vezi sa slikarem Raulom Ansijanom, kome je pozirala naga. Potom se kretala u diplomatskim i političkim krugovima. Kada je ostala u drugom stanju, među mnogim uglednim ličnostima koje su navođene kao mogući “počinioci” najčešće je pominjan Andres Manuel Lopes Obrador, gradonačelnik Sjudad Meksika i nedavno poraženi predsednički kandidat. Prošle su već dve godine, Edit ćuti, a nagađanje ko je otac njene ćerkice Konstanse još traje.



SADRŽAJ:


Tijana Dapčević, pobednica Radijskog festivala
KARTA ZA KALIFORNIJU

NA TI... sa Dejanom Pantelićem
LjUBAV JE KAO VISOKI NAPON

Ekskluzivno
Edit Gonsales, zvezda serije “Beštije”

MNOGE SAM VRTELA OKO MALOG PRSTA

Usijanje pred finale “Velikog Brata”
ŠTA SE DOGAĐA ISPOD JORGANA

Mirjana Bobić-Mojsilović
RADO DAČIĆ IDE U VOJNIKE

Sa snimanja filma “Konji vrani”
TAJANSTVENA SUDBINA SAVE LAĐARSKOG

Vanja Bulić
TV ON: IVAN MILjKOVIĆ

Legende: Sto godina od rođenja Žozefine Beker
OD SLUŠKINjE DO CRNE PRINCEZE

Modni biro: Štrikane haljine, kape, džemperi, suknje, tunike...
KLOT-FRKET OD GLAVE DO PETE

Ben Ričards iz serije “Žene fudbalera”
LjUDI VOLE BOGATOG KRETENA

Razveli se Pamela Anderson i Kid Rok
KO JE KRIV, A KO IMA PARE?

SVE O TV SERIJAMA