Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
TV SERIJE
Snima se nova verzija “Pozorišta u kući”
STARI PROBLEMI U NAŠEM VREMENU

Piše V. Čikeš

Posle viešemesečnih priprema i potrage za glumcima, prošle nedelje počelo je snimanje nove verzije “Pozorišta u kući”, jedne od najpopularnijih serija u istoriji domaće televizije. Dogodovštine beogradske porodice Petrović i njihovih prijatelja i komšiluka dočaravali su tada Vlastimir Đuza Stojiljković, Stanislava Pešić, Olga Ivanović, Dragutin Dobričanin, Ljiljana Lašić, Mihajlo Bata Paskaljević i još sijaset glumaca koji su upravo zahvaljujući “Pozorištu” postali ljubimci najšire publike.

Originalan tekst Novaka Novaka sada je prilagođen duhu vremena, ali su (stari) porodični problemi ostali. Petrovići žive u stanu na Novom Beogradu, a glavu porodice, Rodoljuba Rođu Petrovića, pravnika u preduzeću koje se privatizuje pod sumnjivim okolnostima, igra Dragan Bjelogrlić. Njegovu suprugu Olgu, nezposlenog arhitektu, glumi Nataša Šolak, a tu je i neizbežna tašta, gospođa Nikolajević, u novoj verziji strasni učesnik uličnih protesta iz devedesetih, koju tumači Tanja Bošković. Kućnu pomoćnicu Tinu, koja je u Beograd došla na studije, igra Nada Macanković, lik Vase S. Tajčića, jednog od najslikovitijih u originalnoj seriji, gospodina uglađenih manira koji se snalazi u svim sistemima, poveren je Branimiru Brstini, a majka Vuka je Milena Dravić. U novom izdanju serije videćemo još i Dragana Nikolića (major Nikolajević), Dragoslava Čumu (Mungos), Nikolu Đuričkog (policajac Klativoda), Zorana Cvijanovića, Isidoru Minić, Borisa Milivojevića...
Uz sve to, kao specijalni gosti u pojedinim epizodama pojaviće se i Vlastimir Đuza Stojiljković, Zdravko Čolić i Goran Bregović.



Uz seriju “Doktor Haus” na Prvom programu RTS: Hju Lori
OSOBENjAK KAO ŠERLOK HOLMS

Piše M. Adžić

Inovativna medicinska drama “Doktor Haus”, ovenčana Emijem, Zlatnim globusom i nagradom Pibodi, delo je Dejvida Sora, a izvršnu produkciju potpisuje filmski reditelj Brajan Singer (“Iks-men” i “Povratak Supermena”). Glavni lik je Gregori Haus, kontroverzni doktor koji ne veruje nikome, a naročito ne pacijentima.

Ulogu kontroverznog dr Hausa tumači britanski glumac Hju Lori, koga mnogi pamte po ulozi u serijalu “Crna Guja”.

Dr Haus je cinični narkoman, sarkastični i arogantni šovinista koji je, čini se, postao doktor samo da bi mogao da bude važan i da tretira ljude kao zagonetke. Pa ipak, publika ga voli...

- Haus je problematičan, ali nije loš čovek i to su gledaoci osetili. Ne može ceo svet da bude jednostavan i dobar. Zanimljivije su neobične osobe koje umeju da vas nnjočekivano iznenade. Haus nije svetac, ali mnogo šta me kod njega oduševljava. Bez obzira na frivolost i nestrpljivost, on je izuzetno posvećen kada se zainteresuje za određeni problem, jer ne može da odoli izazovu. Sviđa mi se jer ima brojne sličnosti sa čuvenim detektivom Šerlokom Holmsom.

Osećate li se obaveznim da branite Hausa samo zato što ga igrate?

- Ne. Hvalim ga zato što mi se doista dopada. Ponekad ume da bude odvratan, ali na najfiniji način. Ovo je velika novina u američkoj televizijskoj produkciji, jer glavni lik nije heroj, a stožer je priče. Kada glavni lik nije privlačan i simpatičan, gledaoci se poistovećuju sa drugim likovima u seriji. Međutim, sve ankete govore da je Haus najomiljeniji.


LATINO PLANETA

Piše M. Adžić

Gde će i sa kim junaci latinoameričkih sapunica dočekati 2007. godinu

* Svi na okupu: Nakon petogodišnje pauze vratila se glavnom ulogom u visokobudžetnoj kostimiranoj telenoveli “Alborada”, za koju je dobila mnoštvo nagrada, a krajem septembra izdala je pop album koji je rasprodat u rekordnih milion i po primeraka. Najpopularnija meksička glumica i pevačica, Lusero, uz toliko razloga da pamti ovu godinu, narednu će dočegati u svom domu, sa porodicom

* U rodnom Verakrusu: Eduardo Santamarina, junak serija “Rubi”, “Marisol” i “Nevestin veo”, i ovaj Božić proveo je u porodičnom krugu, a tako će biti i za Novu godinu: “Moji roditelji žive u Verakrusu i, pošto ih retko posećujem tokom godine, svaki Božić dočekujem sa njima, braćom, sestrama, rođacima i sinovima. Mi smo tradicionalna porodica i držimo se svih običaja, od kićenja jelke do spremanja svečane i bogate trpeze”

* Ništa od Španije: Iako je planirao da Božić i Novu godinu proslavi sa roditeljima, koji su se nastanili u Španiji, zbog snimanja poslednjih epizoda serije “Beštije” argentinski glumac Sebastijan Rulji ostaće u Meksiku. Na pitanje da li je nakon raskida sa Sesilijom Galeano našao drugu devojku, plavokosi glumac odgovorio je:
- Nemam vremena za ljubav, a i ne tražim je. Ona će mene pronaći kada se najmanje budem nadao

* Četvorostruko slavlje: Junakinja serije “Slomljeno srce”, lepa Žaklin Brakamontes, novo leto dočekaće sa porodicom i prijateljima. “Poslednje dane decembra uvek provodim sa porodicom, jer osim Božića i Nove godine tada slavimo dva rođendana, moj i tatin”

* Verenički prsten: Ninel Konde, zvezda serije “Buntovnici”, za Božić je dobila verenički prsten od dečka Huana Sepede. I prirodno, verenici će Novu godinu dočekati zagrljeni

* Gola Niurka na dar: Kontroverzna Niurka Markos, Vida iz “Nevestinog vela”, ne otkriva gde će dočekati Novu godinu, ali razmeće se poklonima koje nudi obožavaocima. Radi se o seksi kalendaru za 2007. i duplerici u januarskom broju meksičkog izdanja “Pljeboja”

* Buntovnici na trgu: Junaci tinejdžerske sapunice “Buntovnici”, odnosno članovi popularne muzičke grupe “RBD”, nastupali su za Božić u Diznilendu sa čuvenom pevačicom Bjonse. I Novu godinu dočekaće radno, i to, prvi put, na jednom od najvećih trgova u Sjudad Meksiku


* SVE O TV SERIJAMA NA 8 STRANA!


SADRŽAJ:

NA TI... sa Marijom Kilibarda
OBOŽAVAM TETOVAŽE

Sergej Trifunović
SNEG NAJLEPŠE PADA U BEOGRADU

Ivan Zeljković
PONOVO BIH VODIO “MILIONERA”

Vanja Bulić
TV ON: BATA ŽIVOJINOVIĆ

Mirjana Bobić-Mojsilović
SUMNjIVA LICA

Modni biro: Kako blistati u novogodišnjoj noći
SJAJ, ZLATNO, CRNO I KARNERI

Legende: Sveća - obavezna na venčanjima, slavama, novogodišnjim i božićnim trpezama...
PLAMEN UZ KOJI SE PRAZNUJE, MEDITIRA I ZAVODI

Borat i Bond obeležili filsmku 2006.
U SLUŽBI KAZAHSTANSKOG VELIČANSTVA

Najtraženije ličnosti u svetu i kod nas
CECA I NIKOLA TESLA U DRUŠTVU BRITNI SPIRS

SVE O TV SERIJAMA

NAJBOLjI TV PROGRAM

od 27. decembra
do 9. januara