Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
TV SERIJE
Gabrijela Spanić, junakinja serije “Valerija”
ZATOČENICA SUDBINE

Jedna on najpopularnijih latinoameričkih glumica, Gabrijela Spanić, koja je pre tačno dve godine posetila našu zemlju, vratila se na naše male ekrane ulogom Valerije u istoimenoj seriji. Kao i u telenoveli “Zatočenica ljubavi”, igra drčnu i temperamentnu devojku koja pokušava da pridobije ljubav svoje tajno rođene ćerke koja veruje da su njih dve sestre.

Glumica koja se proslavila dvostrukom ulogom u meksičkoj seriji “Zlobnica” vraća se pod okrilje Televise. Ugovor sa Telemundom iz Majamija upravo joj je istekao, a oni koji su je pre četiri godine otpustili nakon neuspeha serije “Uljez” sada su joj ponudili ugovor za snimanje tri telenovele. Prihvatila je, ali neće napuštati Majami.

- Ovde živi moja rodbina, grad odlično poznajem i centar je latino sveta u Floridi. Svi govore španski i osećam se kao kod kuće – objašnjava Gabrijela zašto ne žali za životom u Meksiku.
Nakon burnog raskida sa Hoseom Anhelom Ljamasom, partnerom iz serije “Osveta”, Gabi je utehu pronašla u zagrljaju holivudskog glumca Džona Kjuzaka. Upoznali su se na rođendanskom slavlju igrača bejzbola Semija Sose. Ali, i ta veza pripada prošlosti.

- Već dugo nisam u kontaktu sa Džonom. On je bio zauzet svojim obavezama, a ja snimanjima, tako da se nismo često viđali. Uz njega sam se osećala predivno jer je zanimljiv i duhovit muškarac – priznaje Gabrijela.

Nakon još jedne nesrećne ljubavi, neko vreme bila je deprimirana, što se odrazilo na snimanje serije “Valerija”. Govorilo se da tugu utapa u alkohol i da je nekoliko puta, sva očajna, zvala bivšeg supruga Migela i molila ga da obnove vezu.

A da li se u međuvremenu zaljubila?
- Sama sam, ali imam nekoliko udvarača kojima se do sada nisam mogla posvetiti jer sam bila zauzeta snimanjem. Lepo je biti zatočenica ljubavi, ali ja bih pre rekla da sam zatočenica svoje sudbine.


Uz seriju “Mesto zločina”: Vilijam Pitersen
FENOMEN ZVANI GRISOM

Trenutno najpopularnija američka kriminalistička serija, “Mesto zločina”, koja se prikazuje na Prvom programu RTS, ulazi u sedmu godinu i “majka” je dveju istorodnih serija (“Istražitelji iz Majamija”) i (“Istražitelji iz Njujorka”). Za narednu sezonu najavljena je još jedna slična stvar, koja će biti locirana u Los Anđelesu. Amerikanci umeju da eksploatišu uspeh. A koliko je “Mesto zločina” uspešno pokazuje činjenica da svake nedelje vezuje pažnju 25 miliona stanovnika SAD, dok su “Istražitelji iz Majamija” i “Istražitelji iz Njujorka” na petom i šestom mestu po gledanosti.

Iako je radnja osnovne serije vezana za Las Vegas, velika većina kadrova u “Mestu zločina” snima se u kalifornijskim studijima. Nije ni čudno ako se ima u vidu činjenica da se glavne stvari događaju u forenzičarskim laboratorijama, to jest u enterijerima. Ali, i pored toga na svaku epizodu potroši se milion i po do dva miliona dolara. Zamašan deo te sume pripadne glumcima. Vilijamu Pitersenu najviše, petsto hiljada dolara, jer je glavni - igra šefa ekipe Grisoma. Njegov šarm dočarava diskretno ali uverljivo. Iako je radoholičar, sa uvrnutom naklonošću prema kučićima, publika ga voli. Pogotovo žene.

Iskreno uverenje da ne pripada kategoriji lepih muškaraca Pitersen dokazuje i ukazivanjem na svoje krive noge. “Izgledaju kao u starog lutalice na konju”, kaže. Nije samo genetika uzrok takvog stanja njegovih donjih udova, nego i brojne ozlede kolena na fudbalu i bejzbolu. Glumac, u karakterističnom šaljivom tonu, objašnjava: “U mom životu bilo je puno sporta i nepažnje. Dobar deo od ovih pedeset godina proveo sam pokušavajući da uništim svoje telo.”

Koliko je ironičan prema svom “seksi” izgledu, Pitersen je sasvim ozbiljan kada govori o drugim stvarima, pa i o privatnom životu u kojem ima “ženu, unuka, psa i mačku”.

- Dugo se nisam osećao ovako ugodno u svojoj koži - kaže. - Sve se poklopilo, i privatni život i karijera idu mi sjajno. Drago mi je što glumim Grisoma, čoveka sa dovoljno napuklina i protivrečnosti da zadržim interesovanje. Još učim o njemu. Želeo sam da stvorim lik o kojem ću uvek nešto otkriti. Smrtno se bojim situacije u kojoj bih u svakoj epizodi morao da radim istu stvar.


LATINO PLANETA

Piše M. Adžić

* Talija povredila nogu: Nekoliko dana pred Božić pop diva Talija ozledila je nogu u saobraćajnoj nesreći, pa je praznik provela u bolničkom krevetu. Planirala je da, sa suprugom Tomijem, za Božić bude na ranču nedaleko od Aspena, vrednom 45 miliona dolara, koji joj je životni saputnik upravo kupio kao novogodišnji poklon

* Laura napustila “Beštije”: Glumica i pevačica Laura Flores napustila je telenovelu “Beštije” nekoliko nedelja pre završetka, ali tvrdi da razlog nije svađa sa producentom Salvadorom Mehijom. “Moj lik mora da umre da bi priča bila privedena kraju” – kaže Laura

* Zaljubljeni: Ljubavna veza Kejt del Kastiljo i deset godina mlađeg Arona Dijasa prosto cveta, a njihovi prijatelji tvrde da je pitanje dana kada će biti i ozvaničena

* Ponovo srećan: Kada se, pre dve godine, raspala njegova četvorogodišnja veza sa Žaklin Brakamontes, Valentino Lanus dugo je patio. Ali, nedavno je upoznao jednu devojku koja mu je vratila veru u ljubav

* Tuče, pa se izvinjava: Kontroverzni meksički glumac Horhe Salinas javno se izvinio fotoreporteru koga je fizički napao pre nekoliko nedelja na Televisinom parkingu

* Hoće veću platu: Sve popularnija glumica Anhelika Vale, jedna od junakinja serije “Prijatelji i suparnici”, ucenila je producenta “Najružnije lepotice”: ako joj ne poveća honorar – napustiće snimanje

* Luis Roberto kao pirat: Luis Roberto Gusman, grof Dijego iz “Alborade”, mogao bi postati glavni junak visokobudžetne kostimirane serije koja je u pripremi. Kubanski glumac već je obavio razgovor sa producentima i nada se da je ostavio povoljan utisak


* SVE O TV SERIJAMA NA 8 STRANA!


SADRŽAJ


Na TI... sa Vericom Bradić
JOŠ UČIM DA HODAM NA ŠTIKLAMA

Lazar Ristovski
TEK PLANIRAM NAJBOLjE ULOGE

Ivan Ljuba, pobednik Velikog Brata
PIJANISTA KOJI KASNO “PALI”
I PONEKAD VRIŠTI

Zoran Panović, dobitnik nagrade TVN za TV kritiku
TELEVIZIJA JE NAJVEĆA DžUNGLA

Snima se rimejk serije “Pozorište u kući”
ROĐA U VREMENU TRANZICIJE

Mirjana Bobić-Mojsilović
VREDI SE BORITI

Šta nam poznate ličnosti žele u 2007.
KAD BI DEDA MRAZ BIO SRBIN

Modni biro: Ženska odela i košulje
OTMENA, ELEGANTNA, SEKSI...

Legende: Džejms Braun
SUZE NA ZLATNOM KOVČEGU

Dokumentarac Bi-Bi-Sija na B92
TAJNI ŽIVOT FRENKA SINATRE


SVE O TV SERIJAMA


SPECIJALNI POKLON ZA SVE ČITAOCE TV NOVOSTI: HOROSKOP ZA 2007.