Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
POGLEDAO SAM OBJEKAT KOJI ĆU DA “RAZBIJEM”!
Bora Đorđević o predstojećem koncertu u "Areni"
Bora Đorđević

Piše S. Milić
Narod bi se više bavio nečijom bradom nego onom koja je donedavno bila "vlasništvo" Bore Đorđevića verovatno samo kada bi donedavni predsednik Skupšine Predrag Marković ostao bez svog zaštitnog znaka. Razlog tome je što je Borina brada (tj. nedostatak iste) samo mali povod, "povodčić" za dalju nadogradnju priče o razlozima za brijanje. Kažu, nova ljubav. U svakom slučaju, lider "Riblje čorbe" nije bio raspoložen za priču o bradi i (osim konstatacije da sada "liči na nešto"), već se, naravno, fokusirao na nešto mnogo primerenije - za veliki koncert u "Areni" 10. marta.
Dalje...

MARADONA, OPERA, FILM, KNjIGA...
Emir Kusturica na relaciji Mokra Gora/ Mećavnik – Buenos Ajres – Beograd - Kan – Pariz
Emir Kusturica

Piše J. Jovović
Reditelj Emir Kusturica narednih nedelju dana provešće u Buenos Ajresu, gde će konačno završiti razgovor sa Dijegom Armandom Maradonom, i tako okončati skoro dvogodišnje sklapanje kockica i kadrova za dokumetarno-igrani film koji režira o ovoj argentinskoj i planetarnoj fudbalskoj ikoni. U Beogradu ga potom čeka finalizovanje proba za operu “Dom za vešanje”, prema istoimenom filmu koji je režirao 1988. i za režiju dobio nagradu u Kanu. Glavni likovi u operskoj verziji “Doma...” biće Stevan Anđelković (u ulozi Perhana), Grandova folk zvezda, za koga Kusturica kaže da je “odličan”, njegova koleginica Milica Todorović (u roli Perhanove devojke) i glumica Gorica Popović, operska Perhanova baba (u filmu je tu ulogu igrala i proslavila se Ljubica Adžović).
Dalje...

UMEM DA SE “ISPRSIM”
Na Ti... sa Živoradom Žikom Nikolićem, autorom "Žikine šarenice" na RTS
Žika Nikolić

Piše V. Čikeš
U Javnom servisu se možda i ne bi svi složili, ali ako pitate gledaoce dileme nema - zaštitno lice RTS danas je Žika Nikolić, autor i voditelj emisije "Žikina šarenica", uz koju se vikendom budi pola Srbije!
Da li zbog teme i ambijenta njegove emisije, da li zbog njegovog porekla ili iz pakosti, tek mnoge ga kolege oslovljavaju kao - "Žiku seljaka"!
- Pa šta ako sam seljak? Kad bih se postideo svog sela, postideo bih se roditelja i predaka. Niko ne može da bira gde će da se rodi - kaže Nikolić.
Specijalno za "TV novosti" popularni novinar otkriva neke od svojih pogleda na svet, selo i seljake, zašto su mu politička opredeljenja poput figura od plastelina, pod kojim uslovima bi prešao na drugu TV, o svojoj ljubavi prema poeziji, manama, strahovima i nadanjima, neostvarenim snovima i konkurenciji, te zašto mu je bračni krevet širok svega 120 cm!
Dalje...

VERUJEM U SNOVE KOJI NAS VUKU NAPRED
Nebojša Glogovac, Mladen u filmu “Klopka”
Nebojša Glogovac

Piše R. Radosavljević
Festival u Berlinu i upravo završeni Fest, protekli su, kada je reč o domaćoj kinematografiji, u znaku “Klopke”, novog ostvarenja reditelja Srdana Golubovića. Na Berlinalu film je izazvao veliku pažnju publike i kritike, a ugledni časopis “Hollywood reporter” izdvojio ga je među deset najboljih ostvarenja. “Klopka” je imala i čast da bude prvi domaći film kojim je u svojoj 35–godišnjoj istoriji otvoren Fest, a beogradska premijera doživela je isti uspeh kao i ona u Berlinu. U trileru u kojem su se još jednom potvrdili Anica Dobra i Predrag Miki Manojlović, u ulozi glavnog junaka Mladena, briljirao je Nebojša Glogovac.
Dalje...

MEKSIKANAC NA DOMAĆI NAČIN
Sa snimanja sedamnaeste epizode, pod nazivom “Lovaneri u Beogradu”, serije “Pozorište u kući”
Piše B. Jovanović
Kao i u gotovo svakoj porodici, i kod Petrovića muškarac je onaj koji najčešće čeka dame, nervirajući se pri tom. U toku su poslednje pripreme za polazak na Zlatibor – Rođa (Dragan Bjelogrlić), potpuno spreman za put, stoji u jakni, nervozno zvecka ključevima i ubrzava Tinu (Nada Macanković) i taštu, gospođu Nikolajević (Tanja Bošković). Supruga Olga (Nataša Tapušković) takođe je spremna, ali smirena. Dok Tina zakopčava kofer a gospođa Nikolajević se preznojava u bundi, iz kuhinje izlazi majka Vuka (Milena Dravić), u kuvarskoj odeći. Kaže, haljinu bi još nekako i mogla da podnese, ali kako će ako budući gost, Meksikanac, ne bude znao srpski, pa joj ne poželi dobro jutro kad ustane? “Rođeni moji, šta ako on ne bude svetski a naš čovek?” - zabrinuta je majka Vuka, a Rođa je teši: “Ma, ne brini, biće sve u redu, samo nemoj da ga udaviš u onim tvojim sarmama...”
Dalje...

TV SERIJE
Uz seriju “Mesto zločina: Njujork” na RTS

ODBILI ULOGE, PA SE POKAJALI


Treća verzija kriminalističke serije “Mesto zločina”, smeštena u Njujork, a koju Prvi program RTS prikazuje radnim danima od 23.05, okarakterisana je kao najsuroviji deo ove trokrake priče o forenzičarima. Da bi to i naglasio, reditelj je insistirao na scenografiji u kojoj su preovladavale tamne boje. Čelni ljudi Si-Bi-Esa, međutim, zaključili su da je to preterano, pa su autori od druge sezone vizuelni identitet serijala obogatili koloritom.
To je jedna od zanimljivosti vezanih za “Mesto zločina: Njujork”. A evo i još nekih.
Dalje...


SADRŽAJ:



Emir Kusturica između filma, opere i Maradone
PIŠE KNjIGU “JAO MENI”

Jovana Janković
BUDILNIK UMESTO POLjUPCA

NA TI... sa Živoradom Žikom Nikolićem
NEMAM KONKURENCIJU NA TELEVIZIJAMA

MAGNETOSKOP
Nebojša Glogovac
VERUJEM U SNOVE KOJI NAS VUKU NAPRED

Bora Đorđević i “Riblja čorba”
“ARENU” ĆU DA “RAZBIJEM”!

Vanja Bulić
TV ONA: RUŽICA SOKIĆ

Sa snimanja serije “Pozorište u kući”
MEKSIKANAC NA DOMAĆI NAČIN

Mirjana Bobić-Mojsilović
GLOGOV KOLAC

Aleksandar Filipović
NE IGRAM KAKO DRUGI SVIRAJU

Skandali
ŠAMARI NA SNIMANjU “BEŠTIJA”

Grupa Polis
POLICAJCI PONOVO PRAŠE

Modni biro: Ukrasna dugmad
ONA SU ZA MUŠKARCE ONO ŠTO SU MINĐUŠE ZA ŽENE

Legende: Motor “harli dejvidson”
ŽESTOKA IGRAČKA BUNTOVNIKA I SANjARA

Filmska verzija serije “Seks i grad”
NIKAD DOSTA LjUBAVI I SEKSA


SVE O TV SERIJAMA