Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
AH, TA SLATKA FILMSKA LAŽ!
Povodom filma "300: Bitka kod Termopila": zašto Holivud prekraja antičku istoriju
Piše V. Čikeš
Da se razumemo, aktuelni holivudski hit "300: Bitka kod Termopila" rimejk je filma Hajrudina Šibe Krvavca iz 1972. godine "Valter brani Sarajevo", u kojem je Bata Živojinović sam zaustavio 300 Nemaca. U stvari, postoji još jedna verzija ove priče, snimljena desetak godina ranije u Holivudu, a koju je potpisao znameniti Rudolf Mate i nazvao je "300 Spartanaca".
Kao i Valter, i Spartanci bitku za slobodu vode protiv priglupih neprijatelja koji su tu samo da bi primili metak. Ili koplje, svejedno.
E sad, Nemci se nisu mnogo bunili zbog toga što su u nekoliko hiljada filmova prikazivani kao okrutni mamlazi. Nije da im je bilo svejedno, ali šta je tu je. Ipak su izgubili rat. Međutim, u slučaju holivudskog okršaja Spartanaca i Persijanaca iz petog veka pre Hrista stvari su se ovih nedelja zakomplikovale.
Dalje...

NAŠ BRAK NEMA MANE!
Aleksandar Srećković Kubura i Marija Savić-Srećković, promoteri velike nagradne igre “Večernjih novosti”, govore o ljubavi, karijerama i zajedničkom životu
Piše A. Popadić
Brak dve javne ličnosti uvek privlači mnogo pažnje, pa je tako i u slučaju Aleksandra Srećkovića Kubure i njegove supruge Marije. Ipak, zbog skladnog braka i zasluženih poslovnih uspeha, tračevi ih uglavnom zaobilaze. Zajedno su jedanaest godina, a kruna njihove ljubavi je 10-godišnji Aleksa. Priznaju da najviše "kubure" sa slobodnim vremenom, jer su oboje prezauzeti.
Dalje...

ZA SRCE URADIM SVE
Na Ti sa... Nadom Macanković, glumicom
Nada Macanković

Piše B. Jovanović
Nadu Macanković trenutno možemo videti u ulozi Mace u seriji “Ljubav, navika, panika”. Prethodno je igrala Saru, jednu od dve glavne ženske uloge u trećem nastavku filma “Mi nismo anđeli”, a neposredno pre toga bila je partnerka Vuka Kostića, u drami “Stvar srca”. Igrala je, ponovo Saru, i u seriji “Košarkaši”. U postprodukciji je film “Fantom”, u kojem ćemo opet moći da vidimo ovu mladu glumicu. Ipak, ono što je najviše preokupira poslednjih meseci je svaodnevni rad na seriji “Pozorište u kući”. U rimejku ovog kultnog serijala, Macankovićeva igra kućnu pomoćnicu Tinu, ulogu koja je sedamdesetih godina obeležila karijeru
Ljiljane Lašić.
Dalje...

MOŽDA SAM PREBRZA ZA VOJVOĐANSKI MENTALITET
Dina Kurbatvinski-Vranešević, generalni direktor RT Vojvodine
Dina Kurbatvinski-Vranešević

Piše S. Bijelić
Generalna direktorka RT Vojvodine, Dina Kurbatvinski-Vranešević, kaže da joj je drago što je u životu sve uradila na vreme “da bih sada mogla sve ovo da radim”. Nekadašnje “sve” podrazumeva - diplomu Filološkog fakulteta, angažman u grupi “Laboratorija zvuka” zajedno sa braćom Vranešević, a naročito sa dugogodišnjim suprugom Mladenom Batom Vraneševićem (prošle godine je preminuo) sa kojim ima dvoje dece – ćerku Milanu i sina Milana. Pa voditeljski posao, rad u marketingu...
Dalje...

MISLIM DA SAM PRERANO ODRASLA
Kalina Kovačević, junakinja filmova "Jesen stiže, Dunjo moja" i "Konji vrani"
Kalina Kovačević

Piše V. Čikeš
Kalina Kovačević sa 23 godine i danas je jedna od najmlađih domaćih glumica, a mnoge je iznenadila pre nekoliko godina pokupivši glavne glumačke nagrade na festivalima u Nišu i Herceg Novom, za ulogu Anice Granfild u filmu "Jesen stiže, Dunjo moja". Sada imamo priliku da je ponovo gledamo u toj ulozi, u filmu "Konji vrani", nastavku priče o ljubavnim jadima banatskog paora Save i upornim pokušajima bogate Anice da pridobije njegovu ljubav.
Dalje...

TV SERIJE
Ines Bojanić

Ines Bojanić, zvezda serija “Obični ljudi”, “Ljubav u zaleđu” i “Agencija za SiS”
ZALjUBLjENA SAM OD DOLASKA U SRBIJU


Harizmatičnu hrvatsku glumicu Ines Bojanić ovdašnja publika upoznala je kao Mare u sapunici “Ljubav u zaleđu”, koju ovih dana gledamo u repriznom terminu. U novoj seriji "Obični ljudi" ona je misteriozna Bojana, a u humorističkoj seriji “Agencija za SiS” luckasta Dalmatinka koja je došla u Srbiju da se uda. Osim toga, Ines jednom mesečno nastupa u pozorištu Slavija u predstavi “Nismo svi za raj”, pa možemo reći da se odomaćila u Srbiji.
Dalje...


SADRŽAJ


Aleksandar i Marija Srećković
NAŠ BRAK NEMA MANE!

NA TI... sa Nadom Macanković
AKO JE LjUBAV, NE MOŽE DA BUDE NAVIKA

MAGNETOSKOP
Dina Kurbatvinski-Vranešević

ROKERKA DIREKTORKA

Kalina Kovačević
MISLIM DA SAM PRERANO ODRASLA

Bojana Stefanović
GLUMICA, MALO VODITELjKA MALO MANEKENKA

Velimir Dejanović, voditelj emisije “Kuvati srcem”
NAJBOLjI GOSTI – ESTRADNI UMETNICI

Vanja Bulić
TV ON: RADOŠ BAJIĆ

Mirjana Bobić-Mojsilović
PLAVETNILO NEBA

Bojan Bjelić
KOD MENE ĆE SE USELITI SAMO PRAVA DEVOJKA

Modni biro: Ženske čarape
ADUT ZA VRHUNSKU ELEGANCIJU I ZAVOĐENjE

Legende: Visoke potpetice
ŽIVOT NA VISOKOJ NOZI

“Savršeni stranac” u našim bioskopima
NIJE SVE ONAKO KAKO IZGLEDA

Zašto Holivud prekraja antičku istoriju
AH, TA SLATKA FILMSKA LAŽ!


SVE O TV SERIJAMA