Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
TV SERIJE
Ines Bojanić

Ines Bojanić, zvezda serija “Obični ljudi”, “Ljubav u zaleđu” i “Agencija za SiS”

ZALjUBLjENA SAM OD DOLASKA U SRBIJU


Harizmatičnu hrvatsku glumicu Ines Bojanić ovdašnja publika upoznala je kao Mare u sapunici “Ljubav u zaleđu”, koju ovih dana gledamo u repriznom terminu. U novoj seriji "Obični ljudi" ona je misteriozna Bojana, a u humorističkoj seriji “Agencija za SiS” luckasta Dalmatinka koja je došla u Srbiju da se uda. Osim toga, Ines jednom mesečno nastupa u pozorištu Slavija u predstavi “Nismo svi za raj”, pa možemo reći da se odomaćila u Srbiji.

U osnovnoj školi bavila se gimnastikom, bila je jedna od najboljih plivačica u svom uzrastu u bivšoj Jugoslaviji, igrala je odbojku, dobro skakala uvis... Oduvek je bila radoznala, u svemu je želela da se okuša, a takva je i danas. Malo je stvari koje će joj dugo zadržati pažnju – jedino gluma je to uspela. Nakon mature odlučila je da upiše DIF, a kako se u to vreme zabavljala sa dečkom koji je studirao prava, kao odlikašica upisala se i na Pravni fakultet i paralelno studirala.

Kako je došlo do toga da postaneš glumica?
- Silom prilika. Pri kraju prve godine na DIF, dok smo vežbali tehnike prebacivanja protivnika u džudou, ozbiljno sam se povredila pa sam nastavila da studiram prava. Onda sam se vratila u rodnu Požegu i tamo upoznala pokojnog glumca Krešimira Zidarića koji me je fascinirao. Kada sam prošla njegovu glumačku školu nagovorio me je da upišem Akademiju dramskih umetnosti. Nakon diplomiranja, jedno vreme radila sam kao asistent na fakultetu, a potom su došle i prve uloge.

Jesi li zažalila što si napustila prava na trećoj godini studija?
- Glupo je govoriti o žaljenjima. Ko zna gde bih danas bila da sam završila DIF? Na neki način sve mi je to pomoglo u glumi, a pogotovo "pravo" da me niko ne može prevariti za ugovore.

Ovdašnja publika zavolela te je kao frizerku Mare. Postoje li sličnosti između vas dve?
- I ja sam isto tako brza i visprena na jeziku, što mi nije dobro jer se još nisam udala (smeh). Mare je bila dosta naivna, a ja nisam toliko bedasta u privatnom životu.

Imaš li smisla za pravljenje frizura?
- Joj, nemam pojma. Ja sam ti totalni antitalenat. U mojoj porodici niko ne zna da šiša. Sećam se da mi je otac uvek šišao šiške i uvek su to bile one ružne. A u Zagrebu do pre nekoliko godina nisam nikako mogla da nađem frizerku. Po pitanju frizure, u svakom salonu vodila sam rat. Kad sam čula kakva mi je uloga! Ajme majko, hajde dalmatinski naglasak, ali frizerka!

U seriji si bila uverljiva...
- Ma, nisam. Htela sam nešto više od toga da napravim, ali svi moji zahtevi nisu bili dozvoljeni zato što sam smetala mikrofonima. Tako da sam svaki put morala navodno stavljati pakovanje na kosu (smeh).

Da li ti je bilo teško naučiti dalmatinski naglasak premda potičeš iz Slavonije?
- Bilo mi je prilično teško, ali zahvaljujući prijatelju i kolegi Stojanu Matavulju iz Splita uspela sam da ga savladam. Nije to samo naučiti naglasak i govor, nego moraš promeniti i način razmišljanja. To je pevljiva melodija koju možeš iskoristiti ako imaš sluha.

I u "Agencija za SiS" imaš isti naglasak. Koliko ti u ušima ostaje nakon snimanja?
- Ma, ponekad uhvatim sebe da pričam tako i kad izađem iz studija. Ljudi smo, ne ide to na klik, nije se tako lako prebaciti u stvarnost.

Nedavno si od tajnog obožavatelja dobila sto ruža. Jesi li otkrila njegov identitet?
- Poslao mi ih je jedan gospodin kome sam se dopala u seriji. Poklonio mi je sto ruža, a da ne bi ispalo da ih je poslao za moju sahranu, stoprvu mi je uručio kada smo se našli da gledamo film.

Jesi li trenutno zaljubljena?
- Naravno da jesam. Ma, kakav je to čovek koji nije zaljubljen? Ne mora to biti baš u muškarca (smeh). Evo, zaljubljena sam od dolaska u Srbiju. Već zamišljam naslov u vašim novinama (smeh).

U seriji "Agencija za SiS" glumiš udavaču...
- Da, nadam se da će me u Srbiji udati, kad već nisu mogli u Hrvatskoj (smeh).

Jesi li mislila da ćeš postati popularna zahvaljujući sapunicama?
- Ne, nikad! Nisam zbog toga upisala akademiju. Sada profesori i reditelji osuđuju mlade ljude da uče glumu samo da bi postali slavni, a ne zato što ih interesuje pozorište. Meni je bilo važno da budem u pozorištu. I danas mi je to najvažnije. Meni su sapunice izvor prihoda kojim plaćam životne potrebe koje su mi neminovne. Recimo otplaćujem kredit za stan.

Može li se zaraditi od sapunice?
- Može. Ne mogu baš da zaradim za stan, ali mogu za lep auto.

Dokle si stigla sa ulogom Bojane iz “Običnih ljudi”?
- Bez obzira što ga igram sa uverenjem, taj lik mi se uopšte ne dopada. Bojana predstavlja glavnu prepreku protagonistima da budu srećni i samim tim mi je ogavna.

Jesi li imala prilike da upoznaš Beograd?
- Nisam, ali upravo mi je vozač, koji me je dovezao do filmskog studija, objašnjavao gde su najbolje krempite, peciva... Takve stvari bih volela da upoznam. Bioskope imam i u Zagrebu, doduše, nemamo isto pozorište, pa bih volela da pogledam predstave. Imate prekrasne knjižare, a pošto obožavam da čitam htela bih u svaku da zađem. Planiram da pokupujem knjige koje sam volela kao klinka, a koje se od rata ne mogu nabaviti u Hrvatskoj.

Prilično si angažovana. Imaš li vremena za sebe?
- Naravno. Pukla bih kada ne bih imala vremena za sebe. Obožavam da čitam knjige, plivam... Kada sam slobodna želim da nadoknadim sve ono što nisam stigla dok sam radila.

Kako bi sebe opisala u tri reči?
- Blesava, blesava, blesava!



Uz seriju “Broj3vi” na B 92: Dejvid Krumholc i Navi Ravat

NE TRAŽITE DA SABIRAM!


U seriji “Broj3vi” Čarlija, matematičkog genija i mlađeg brata detektiva Dona, igra Dejvid Krumholc koji se prvi put pred kamere postavio u šesnaestoj godini, glumeći Bernarda, Deda Mrazovog vilenjaka.
- Bilo je to za mene prekrasno iskustvo – kaže Dejvid, koji je osam godina kasnije ponovo glumio Bernarda. – Tek što sam pomislio da je moje detinjstvo završeno, morao sam opet da proživim ono što sam ostavio za sobom.
Do uloge u seriji “Broj3vi” igrao je pretežno epizodne filmske i gostujuće TV uloge. Ovo mu je prva velika prilika da iskoči iz velikog drušva solidnih ali ne mnogo traženih glumaca.
- Čarli je suviše strpljiv, dobronameran i uporan. Ja nemam puno strpljenja, a da sam morao toliko da se trudim oko žene koju volim, kao on oko Amite koja nikako da se odluči, brzo bih odustao. Postpuio bih kao Čarli jedino u odnosu prema porodici, jer bih za svoje nabliže sve učinio – kaže Dejvid.
A da li je upola dobar matematičar kao Čarli?
- Oh, čoveče, mrzim matematiku! Ona mi je bila najdosadniji predmet u školi i uvek sam se pitao kako neko može da je voli. Hajde, rešavanje jednačina nekako mi je i išlo od ruke, ali geometrija! Iz nje sam uglavnom imao jedinicu – otkriva Čarli, napominjući da je za snimanje serije “Broj3vi” angažovano stotinak vrhunskih matematičara.
Iako na ekranu deluje prilično samouvereno, Krumholc priznaje da ne razume nijednu rečenicu sa matematičkim izrazima.

- Iznenadio sam se koliko matematike ima u seriji. Mislio sam da će se ona provlačiti kroz radnju, ali ispalo je da se sve zasniva na njoj. Scenario za prvih nekoliko epizoda bukvalno sam naučio napamet. Nisam bio siguran da ću moći da igram genija, ali kada sam pogledo pilot epizodu iznenadio sam se koliko delujem uverljivo. Najvažnije mi je da su svi zadovoljni mojim radom – kaže Dejvid, koji svakodnevno dobija stotine pisama od fanova širom sveta. Nedavno je od jedne obožavateljke dobio čestitku u kojoj je pisalo: “Čarli, umirem za tobom. Hoću da se udam za tebe!”
- Prija mi pažnja kojom me obasipaju obožavateljke, ali moja devojka to ne razume. Ne sviđaju joj se pisma takve sadržine. Isuviše je ljubomorna – kaže Dejvid koji je već pet godina u ljubavnoj vezi sa Vanesom Briting.

Njegovu partnerku Amitu igra Navi Ravat koju gledamo i u seriji “Okrug Oranž” u ulozi Terese Dijas. Ta atraktivna crnka nedavno je svrstala na listu sto najlepših žena na svetu, ali ona tvrdi da je sve samo ne seks-simbol.
- Kada biste me videli izjutra kako izgledam, shvatili biste o čemu govorim. Među svoja četiri zida nisam ni diva ni boginja lepote. Raščupana sam, sa kremom na licu, u kućnoj haljini i omiljenim crvenim papučama. Moj bivši dečko Tom ponekad bi se uplašio kad bi me video takvu. Kad stavim neku hranljivu masku na lice i zamotam kosu u peškir pa mi se vide samo oči, govorio mi je da izgledam kao čudovište – samokritična je Navi.
Ni ona se nije mnogo razumela u matematiku, ali kaže da je ponešto naučila.
- U početku sam mislila da smo okruženi lažnim formulama, ali ispostavilo se da su odista tačne. Sve što vidite u seriji potpuno je istinito.
Trenutno je sama, a do nje je nemoguće dopreti, jer je malo kad kod kuće. Telefonska sekretarica odavno joj je neispravna i Navi ne želi da je popravi. A što se mobilnog telefona tiče, o sebi kaže da je izgubljen slučaj.
- Jedan sam izgubila, a drugi bacila u more jer me je nervirala prokleta zvonjava. Trenutno sam slobodna kao ptica na grani i ne razmišljam o ozbiljnim vezama – kaže lepa glumica.



LATINO PLANETA

Piše M. Adžić


* Sloboda iznad svega: Barbara Mori naljutila se na rođenog brata Kintara što je nekom novinaru rekao da ona i njen dečko Hose Marija Tore žive zajedno. “Moj brat je pobrkao lončiće. Hose Marija i ja se volimo i stalno smo zajedno, ali ne živimo ispod istog korova. Ne prodajem svoju slobodu ni za šta na svetu” – kaže Barbara.

* Ubica muževa: Gabrijela Spanić uskoro će zaigrati glavnu ulogu u telenoveli “Barbara” čija je radnja zasnovana na romanu venecuelskog pisca Romula Galjegosa iz 1929 godine. Junakinja je žena snažnog karaktera koja živi izolovana na ogromnom imanju i brutalno ubija svu trojicu muževa. Jedan od njih trebalo bi da bude Fernando Kariljo.

* Nikad gola: Po završetku snimanja serije “Ljubav na tržištu”, jedna od trenutno najpopularnijih Telemundovih glumica, Paola Rej, bila se povukla iz javnog života. Ali, početkom aprila pojavila se u jednoj emisiji i demantovala trač da je pristala na ponudu da se, za dvesta hiljada dolara, slika obnažena.

* Čeka se Kolunga: Iako je bilo najavljeno za sredinu aprila, snimanje kostimirane sapunice “Strasti” odgođeno je za maj. Govorka se da producentkinja Karla Estrada čeka Fernanda Kolungu da završi snimanje filma kako bi se priključio ekipi. Navodno je sa njim ugovor za glavnu mušku ulogu već potpisan, ali producentkinja odbija da to potvrdi. Iz nekih razloga, sve drži u tajnosti.

* Emotivac na čekanju: Sebastijan Rulji, koji je zbog snimanja serije “Stast” prefarbao kosu i bradu u crno, uveliko se priprema za novu ulogu i trenutno nema vremena za ljubav. “Niko me ne tera da radim punom parom, ali to je moj izbor. Mlad sam, za ljubav ima vremena. Sviđaju mi se mnoge od lepih devojaka u mom okruženju, ali ja sam emotivac i ne želim da sa nekim budem bez ozbiljnih osećanja.”

* Nepodnošljiva Šantal: Glumica Šantal Andere, glavna zloća serija “Zabranjena ljubav”, “Zlobnica” i “Prava ljubav”, dojadila je svim članovima ekipe serije “Destilando amor”. Prosto je, kažu, nepodnošljiva.
- Nekada je bila veoma vesela i prijatna, uvek spremna da zapeva u društvu uz čašicu tekile. A sada kao da svakog jutra ustaje na levu nogu i celog dana svima zagorčava život – kaže jedan njen kolega, zahtevajući da mu se ime ne pominje.
Čak i Šantalina prijateljica Ana Patrisija Roho, koja takođe igra u seriji, okreće glavu od nje. Meksički mediji tvrde da je za zlovolju poznate glumice odgovoran Roberto Gomes Fernandes, njen bivši suprug.

* Saul i Margarita: Nakon višemesečnog odgađanja, najzad je potvrđeno da će Saul Lisaso, Fransisko iz “Valerije”, i Margarita Rosa de Fransisko, junakinja serije “Kafa sa mirisom žene”, u Meksiku za TV Asteka igrati u telenoveli čiji je radni naziv “Mientras hay vida” (“Dok ima života”). Osim njih, važne uloge dobiti Andres Palasios i Paola Nunjes.

* SVE O TV SERIJAMA NA 8 STRANA!


SADRŽAJ


Aleksandar i Marija Srećković
NAŠ BRAK NEMA MANE!

NA TI... sa Nadom Macanković
AKO JE LjUBAV, NE MOŽE DA BUDE NAVIKA

MAGNETOSKOP
Dina Kurbatvinski-Vranešević

ROKERKA DIREKTORKA

Kalina Kovačević
MISLIM DA SAM PRERANO ODRASLA

Bojana Stefanović
GLUMICA, MALO VODITELjKA MALO MANEKENKA

Velimir Dejanović, voditelj emisije “Kuvati srcem”
NAJBOLjI GOSTI – ESTRADNI UMETNICI

Vanja Bulić
TV ON: RADOŠ BAJIĆ

Mirjana Bobić-Mojsilović
PLAVETNILO NEBA

Bojan Bjelić
KOD MENE ĆE SE USELITI SAMO PRAVA DEVOJKA

Modni biro: Ženske čarape
ADUT ZA VRHUNSKU ELEGANCIJU I ZAVOĐENjE

Legende: Visoke potpetice
ŽIVOT NA VISOKOJ NOZI

“Savršeni stranac” u našim bioskopima
NIJE SVE ONAKO KAKO IZGLEDA

Zašto Holivud prekraja antičku istoriju
AH, TA SLATKA FILMSKA LAŽ!


SVE O TV SERIJAMA