Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
NE BIH BIO MARADONA ILI ONAJ BEKAM, PA DA ME STRELjAJU!
Raka Marić, organizator koncerta “Rolingstounsa” u Budvi i na Beogradskom hipodromu
Raka Marić

Piše V. Čikeš

Muzičku scenu, pa i ono što nazivamo muzičkom industrijom, ne bi bilo moguće zamisliti bez koncertnih promotera, odnosno ljudi koji se brinu o organizaciji koncerata koji često poprimaju razmere spektakla. Upravo jedan takav spektakl sprema se da baci u senku sve već viđeno tog tipa na ovim prostorima - koncert grupe "Rolingstouns" na Beogradskom hipodromu, 14. jula.

Samo pet dana ranije isti spektakl biće priređen u Budvi, a oba će organizovati Raka Marić, menadžer i promoter koji je, eto, jedini uspeo da legendarnu grupu dovede u Srbiju. I u Crnu Goru pride!
Dalje...

UŠLA SAM U ISTORIJU!
Na Ti... sa Cvetom Majtanović, prvim srpskim Idolom, koja je za svoj prvi CD dobila pohvalu i od Eltona Džona “za odličan i najbolji pop album koji je čuo u proteklih nekoliko godina”
Cveta Majtanović

Piše S. Milić

Prvi srpski “Idol”, Cveta Majtanović, nagradu za svoju “titulu” dobila je tek pre par meseci, kada je konačno izašao njen CD “Pogledaj u sutra”, čije je snimanje završeno još krajem 2004. Album je sniman u Poljskoj, u produkciji kuće Sony BMG. Cveta je bila vezana ugovorom za BK, a kako je ova televizija bila “u odumiranju”, nije još ništa drugo preostalo nego da sačeka “rasplet”, a potom je bila slobodna da potpiše ugovor sa “Mascom Records”. Urađene su srpska i engleska verzija CD-a, a pohvale su stigle i od Eltona Džona “za odličan i najbolji pop album koji je čuo u proteklih nekoliko godina”. Spot za naslovnu pesmu “Pogledaj u sutra” uveliko se vrti na MTV-ju, a u planu je barem još jedan.
Dalje...

FAVORIT RTS DNEVNIK I DOMAĆE SERIJE, PINKA GRANDOVE EMISIJE
NAŠA TEMA Televizije i emisije koje su se izborile za najviše gledalaca
Nataša Jeremić

Piše S. Bijelić

Borba za što boljim rejtingom odavno je postala noćna mora televizijskih autora, čak i onih čije se emisije nalaze u samom vrhu lista gledanosti. Jer, sutra je novi dan i televizijskoj utakmici nema kraja, a tu su još surovi elektronski merači gledanosti, takozvani piplmetri, koji “ni po babu ni po stričevima” beleže ko je određenog dana napravio emisiju za višemilionsko gledalište a ko samo za prijatelje i bližu i dalju rodbinu.
Do sada smo uglavnom objavljivali mesečne liste gledanosti do kojih svakodnevno dolazi AGB Nielsen Media Research, a na kojima se nalazi 15 najgledanijih emisija. Ali, šta je to što ostane ispod crte a sigurno ima vernu publiku? Koja televizija je superiorna u informativnom programu, a koja u muzičkom? Šta su aduti ovdašnjih TV kanala?
Dalje...

TAKO BIH ŽIVEO DA SAM OBIČAN ČOVEK, GRAĐEVINAC
Dragan Bjelogrlić kao Rođa Petrović u “Pozorištu u kući”
N.Tapušković, D. Bjelogrlić i M. Brkić

Piše B. Jovanović

Kada su se pre trideset pet godina Petrovići uselili u domove gledalaca širom Jugoslavije, sa namerom da u njima ostanu neko vreme, nisu pomišljali da će taj period potrajati sto četrdeset nedelja. Tačno toliko prikazivana je serija “Pozorište u kući”, Novaka Novaka, čiji su ukućani bili pomenuti Petrovići. Svako stariji od trideset godina sigurno se seća Rođe, glave porodice (Vlastimira Đuze Stojiljkovića), njegove supruge Olge (Stanislave Pešić), tašte, gospođe Nikolajević (Olge Ivanović), zavodljive kućne pomoćnice Tine (Ljiljane Lašić), sina Borka (Gorana Trifunovića), majka Vuke (Radmile Savićević), pa gospodina Vase S. Tajčića (Dragutina Dobričanina) i Čede Mungosa (Mihajla Bate Paskaljevića).
Dalje...

MIRIŠE NA “PAVLOVIĆEVU” MAST I NA “BE DELICIOUS”
Snežana Dakić-Mikić na jesen se vraća na mali ekran, a u međuvremenu...
Porodica Dakić-Mikić

Piše S. Bijelić

Prošlo je tačno godinu dana od kada je Snežana Dakić-Mikić nestala sa malog ekrana i, po slatkoj dužnosti, otišla na trudničko i porodiljsko bolovanje. Sada se ponovo uželela dinamike, zbog čega je sa suprugom Vladimirom bila redovan posetilac nedavno završenog Fashion Week-a u organizaciji modnog studija “Klik”.
- Ne samo da sam ostala u trendu, nego mi je to bilo i podsećanje na posao koji je najzad sa dolaskom proleća počeo da mi nedostaje. A baš to sam čekala. Dala sam sebi slobodu da uopšte ne razmišljam o poslu i koncepciji emisije dok mi misli same ne odu u tom pravcu. A na sreću, nije se još pojavila emisija za koju bih rekla: “Kakva šteta što ja ovo ne radim” ili – “A baš sam tako i ja planirala”. Nadam se i da neće – ističe Snežana.
Dalje...

TV SERIJE
Anhelika Vale

Anhelika Vale, junakinja humorističke sapunice “Ružna Leti”

SMEJE SE I KAD JE TUŽNA


Pre tri decenije, tada mlada i veoma popularna pevačica i glumica Anhelika Marija rodila je ćerku kojoj je dala svoje ime, ali nije želela da prekida turneju po SAD, niti da odsustvuje sa snimanja serije “Čudo života”. Scenario su prilagodili prilikama, pa je i u seriji žena koju je igrala dobila bebu i pred kamerama se starala o njoj. Tako je Anhelika Vale postala glumica još u pelenama. A sada, u sapunici “Ružna Leti”, krug se simbolički zatvara: njih dve su opet i pred kamerama majka i ćerka, s tim što je ćerkin lik važniji.
Odrastajući na koncertima i na snimanjima, Anhelika je praktično bila predodređena da postane deo tog sveta.
Dalje...


SADRŽAJ:



Dragan Bjelogrlić kao Rođa u “Pozorištu u kući”
TAKO BIH ŽIVEO DA SAM OBIČAN ČOVEK, GRAĐEVINAC

NA TI... sa Cvetom Majtanović
OTIĆI NA DUŽE IZ OVE ZEMLjE

MAGNETOSKOP
Raka Marić

ČOVEK KOJI JE DOVEO ROLINGSTOUNSE

Snežana Dakić-Mikić
MIRIŠE NA “PAVLOVIĆEVU” MAST
I NA “BE DELICIOUS”

Najgledanije televizije i emisije
FAVORIT RTS DNEVNIK I DOMAĆE SERIJE,
PINKA GRANDOVE EMISIJE

Poslednja klapa “Agencije za SIS”
OD JESENI - “KAFANICA”

Vanja Bulić
TV ONA: TANjA BOŠKOVIĆ

Završeno snimanje filma “Ljubav i drugi zločini”
IZMEĐU DVA SVETA

Milivoje Petrović pravi karijeru u Japanu
OD “PILOTA” DO OSAKE

Modni biro: 10. Beck's Fashion Selection
ONA JE ELEGANTNA, ROMANTIČNA I SEKSEPILNA

Legende: Dvadeset godina “Simpsonovih”
NIKAD KRAJA HOMEROVIM NEVOLjAMA

Džoni Dep, najglumac Holivuda
I EKSCENTRIČAN I NORMALAN


SVE O TV SERIJAMA