Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
PO “MOLITVI” I SRCU SVI NAS ZNAJU
Anja Rogljić, šef srpske delegacije o 12 dana boravka u Helsinkiju
Piše S. Bijelić

Srpsku delegaciju u Helsinkiju predstavljlo je 26 ljudi. Tokom 12 dana boravka u glavnom gradu Finske sve je bilo podređeno pesmi i Marijinoj pobedi. Anji Rogljić, šefu naše delegacije, ovo je bio peti put da boravi na Eurosongu. Prvo je bila na pripremi u Rigi, kada mi još nismo učestvovali, onda je putovala sa Željkom Joksimovićem, pa sa grupom “No nejm”, a prošle godine boravila je u Atini. Posle Marijinog trijumfa, iako vidno umorna, pronalazi vremena da za TV novosti ispriča šta se sve događalo u Helsinkiju.
Dalje...

NAJVAŽNIJA I NAJVOLjENIJA DEVOJKA SRBIJE
Trijumf Marije Šerifović na Evrosongu u Helsinkiju i veličanstven doček u Beogradu
Marija Šerifović

Piše S. Milić

Neverovatno je videti i doživeti kako čitava Srbija kliče jednoj Molitvi i jednoj Mariji, i kako, barem na nekoliko dana, zasedanje Skupštine i poslovično prepucavanje poslanika ostane u senci muzike i pobede Srbije na Pesmi Evrovizije. Činjenica da je spektakularan doček Marije Šerifović gledalo 2 miliona i sedamsto hiljada ljudi, čak duplo više nego što je pratilo sednicu Skupštine i gostovanje predsednika Tadića u “Utisku nedelje”.
Dalje...

BILA SAM KAO IZGUBLjENO KUČE
Glumica Danijela Vranješ posle izbacivanja iz “VIP Velikog Brata”
Danijela Vranješ

Piše J. Jovanović

Prva ukućanka koja se oprostila od pedeset hiljada evra i ostalih jedanaest sustanara, po želji gledalaca, je glumica Danijela Vranješ, koja je izazvala različite komentare enormnom količinom suza prolivenih u kući za samo nekoliko dana. I sama priznaje da je oduvek bila plačljiva, ali je, kako kaže, “neprihvatanje od strane ostalih ukućana konstantno dolivalo ulje na vatru”.
Dalje...

KADA BIH “IZGREBAO” 50 HILjADA EVRA ŽENI BIH KUPIO BARKU
Na Ti... sa Draganom Ilićem, TV kritičarom i voditeljem Radija B92
Dragan Ilić

Piše R. Radosavljević

Dragan Ilić danas je svakako jedna od najoriginalnijih gradskih "faca", i od onih retkih ličnosti koje u javnosti uživaju nepodeljene simpatije. Publika ga poznaje, pre svega, kao autora emisije "TV manijak" koja se svake subote tačno u podne emituje na Radiju B92 već deset godina. Tri sezone, "Manijak" je živeo i na televiziji. U istoj kući, kao novinar i voditelj angažovan je od 1994. a od 2000. je i "prvi čovek" Kulturne rubrike. Ilić je bio i koator emisija "Sav taj folk", i urednik serijala "Taxi B92".
Dalje...

HAIME JE SLATKIŠ, ALI MOJ TIP
Elizabet Alvares, Marsija Viljaroel iz “Ružne Leti” na Pinku
Elizabet Alvares

Piše M. Adžić

Lik Sonje, po prvobitnoj zamisli, trebalo je da se pojavi u samo desetak epizoda serije “Staze ljubavi”. Ali, Elizabeta Alvares tako uverljivo ga je igrala da se izborila ne samo za Sonjin opstanak do kraja, nego i za njeno sve važnije mesto u toku radnje. Mlada glumica skrenula je na sebe sveopštu pažnju, pa je evo među glavnim akterima meksičkog rimejka kolumbijske humorističke sapunice “Ružna Beti”, koji se od originala razlikuje samo po prvom slovu u imenu glavne junakinje. Igra Marsiju Viljaroel, glavnu negativku koja se svim silama trudi da zadrži verenika Fernanda, nepopravljivog ženskaroša.
Dalje...

NENADMAŠNI VITEZ GLUME
Vek od rođenja velikana svetskog glumišta ser Lorensa Olivijea
Ser Lorens Olivije

Piše A. Popadić

* "Ovaj čovek je najružniji glumac u istoriji filma. On će me upropastiti", izjavio je svojevremeno reditelj "Orkanskih visova" aludirajući na Olivijea

* "Gluma nije ništa drugo nego laganje, a dobra laž je samo ona koja je uverljiva", jedini je glumački savet koji je ikada hteo dati
Dalje...

TRAŽENjE LEPOTE JE KAO DA RUKOM HVATAŠ SVETLOST
Nebojša Babić, umetnički fotograf
Nebojša Babić

Piše R. Radosavljević

Nebojša Babić, umetnički fotograf: "U portretu nalazim suštinu fotografije. Tu upoznajem ljude, njihove naravi, želje, ambicije, skromnost, taštinu... Susrećem se sa lažima i maskama, ali i otvorenim i velikim ljudima, tužnim i radosnim trenucima, dobrotom...”
Dalje...

TV SERIJE
Anai

Završeno snimanje hrvatske sapunice “Obični ljudi”
FILMADžIJE PROTIV TV SAPUNICA


Hrvatska televizija je, za jednu epizodu sapunica “Obični ljudi”, plaćala dvesta hiljada kuna, odnosno oko 27.000 evra (“Ljubav u zaleđu” bila je tek nešto jeftinija). Bio je to povod za novinske napise u kojima se upozorava da troškovi HRT-a stalno rastu zbog projekata spoljne produkcije. Međutim, čelnici nacionalne televizije pravdaju se tvrdnjom da bi ista serija, u sopstvenoj proizvodnji, koštala mnogo više: epizoda “Običnih ljudi” odnela bi, navodno, svih trista hiljada kuna(više od 40.000 evra).

Dalje...



SADRŽAJ

Marija Šerifović
NAJVAŽNIJA I NAJVOLjENIJA DEVOJKA SRBIJE

NA TI... sa Draganom Ilićem
KADA BIH “IZGREBAO” 50 HILjADA EVRA ŽENI BIH KUPIO BARKU

MAGNETOSKOP
Nebojša Babić

U PORTRETU NALAZIM SUŠTINU FOTOGRAFIJE

Glumica Danijela Vranješ posle izbacivanja iz “VIP Velikog Brata”
BILA SAM KAO IZGUBLjENO KUČE

Irina Vukotić i Sava Radović, bivši stanari kuće “Velikog Brata”
ZAVODNIK “PAO” NA FATALNI OSMEH

Vanja Bulić
TV ONA: ANA IVANOVIĆ

Mirjana Bobić-Mojsilović
OTADžBINA SE BRANI LEPOTOM

Jubilarni, 60. festival u Kanu
FILMSKA LIGA ŠAMPIONA

Modni biro: Torbe za proleće/leto 2007.
“DžAMBO” TAŠNE - BELE, METALIK I CRVENE

Legende: Ser Lorens Olivije
NENADMAŠNI VITEZ GLUME

Kris Evans, novi holivudski seks simbol
ŽELjAN I POŽELjAN

10 najpoželjnijih partnera Marije Šarapove
OD BONDA DO PUTINA


SVE O TV SERIJAMA