Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
MIHINA “JEDANAESTICA” OTIŠLA U LEGENDU
“Božja levica”, Siniša Mihajlović, oprostio se od aktivnog igranja fudbala veličanstvenim spektaklom u Novom Sadu
Porodica Mihajlović

Piše J. Jovanović

Ne postoji mnogo toga što bi se moglo reći i napisati o Siniši Mihajloviću, a da već nije rečeno i napisano. U ponedeljak, 28. maja, zauvek je okačio kopačke o klin i posle više od dvadeset godina i preko petsto zvaničnih utakmica na veličanstven način rekao je “zbogom” aktivnom bavljenju fudbalom. “Bombarder iz Borova” (kako su ga posle het-trika na utakmici Lacio– Sampdorija prozvali italijanski novinari) odigrao je u Novom Sadu oproštajni meč uz prisustvo velikog broja fudbalskih zvezda, bivših saigrača i prijatelja.
Dalje...

OPASNIJA SAM NEGO ŠTO IZGLEDAM
Sandra Perović, novinar RTS: "Nikada se ne osećam kao osoba drugog reda i ne dozovljavam da bilo ko u svetu ima takvu sliku o meni i o zemlji iz koje dolazim"
Sandra Perović

Piše V. Čikeš

Malo po malo Sandra Perović postala je jedno od prepoznatljivijih lica RTS, pre svega zahvaljujući reportažama, specijalnim emisijama i prilozima koje poslednjih godina pravi sa filmskih festivala u svetu. Bez mnogo ustezanja, onako na štiklama i uvek moderno i atraktivno odevena, uspevala je da se pored mnoštva svojih kolega u Kanu, Veneciji ili Berlinu progura do poznatih ljudi iz sveta filma i napravi prilog za neku od svojih emisija. Tako je za samo nekoliko godina stala ispred Hale Beri, Monike Beluči, Meta Dejmona, Rasela Kroua, Rene Zelveger, Entonija Hopkinsa, Klajva Ovena, Brusa Vilisa, Antonija Banderasa, Šeron Stoun, Džejmija Foksa, Odri Tatu, Katrin Danev, Denijela Krejga...
Dalje...

SPOJ SAM AVIONA I FIJAKERA – I SAVREMEN I ROMANTIČAN
Na Ti... sa Nenadom Radujevićem, direktorom modnog studija “Click”
Nenad Radujević

Piše S. Bijelić

Direktor modnog studija “Klik” i autor projekta “Fashion Week”, Nenad Radujević, odnosno njegovo ime, sinonim je za modna zbivanja kod nas. Ovaj 40-godišnji Beograđanin nesuđeni je glumac (tokom srednje škole bio je član amaterskog pozorišta) ali i građevinski inženjer (dogurao je do 3. godine). Ipak, kao zaljubljenik u modu svojevremeno je došao na ideju da iz hobija organizuje jednu modnu reviju. Ona je prošla zapaženo, posle čega je Nenad odlučio da mu moda postane životna profesija. Ubrzo je osnovao “Klik” koji će ovih dana proslaviti 16 godina postojanja kada će se, otkriva Neša ekskluzivno za TV novosti, pojaviti “FAAR”, časopis kojeg je osmislio sa prijateljima i označava kombinaciju reči fashion i art, u šta on duboko veruje.
Dalje...

OVO JE BILO KAO MOJ VEČITI DERBI
Saša Ćurčić, pobednik prvog “VIP Velikog Brata”
Saša Ćurčić

Piše J. Jovanović

Nekada velika fudbalska zvezda, Saša Đani Ćurčić, zasluženo i prilično očekivano (više od 65% gledalaca glasalo je za njega pre proglašenja na različitim forumima i anketama) pobedio je u prvom serijalu “VIP Velikog Brata”. Pobedu je podneo vrlo emotivno – plakao je, ljubio majku, oca, sestrića Filipa i prijatelje, jedva se skoncentrisao kako bi dao intervju Ani Mihajlovski, a na žurci upriličnoj u kući “Velikog Brata” posle televizijskog prenosa završio je u bazenu, (još jednom) pokazao svoje igračke i pevačke sposobnosti i sve to zalio litrima šampanjca.
Prisutna publika nije krila oduševljenje, a kada bi se aplauzi upućeni svim ostalim ukućanima zbrojili, ne bi bili tako gromki kao onaj koji se prolomio kada se na stepenicama pojavio Sale. Košutnjakom se orilo: “Đani mi te volimoooo!”.
Dalje...

DRUGAČIJE ŽIVI I LEPO IZGLEDA
Aleksandra Radović, pevačica, o muzici, koncertima, novom načinu života
Aleksandra Radović

Piše B. Jovanović

Dok se još pevuše pesme sa njenog prvog albuma, “Kao so u moru”, “Ti to najbolje znaš”, izašlog pre tri godine, Aleksandra Radović radi punom parom, na različitim frontovima. Pre nepunih godinu dana snimila je drugi album, “Domino”, a sada priprema novi.
- Za sada imam snimljene četiri pesme, ne bih volela da požurim - ako album ne bude izašao krajem ove, izaći će na proleće sledeće godine. U međuvremenu, početkom septembra, izaći će moj novi singl koji će predstavljati osveženje, nešto potpuno drugačije od onoga što sam do sada radila. Mislim da će se publici dopasti – kaže Aleksandra.
Dalje...

NEVOLjE BIVŠEG SILEDžIJE
Osvaldo Rios o povratku u svet sapunica, “Zorou”, Koraimi Tores, mračnoj prošlosti i novoj ljubavi
Osvaldo Rios

Piše M. Adžić

Ne mogu doveka biti protagonista. Ima glavnih muških likova mojih godina, ali malo ih je i ne želim da gubim vreme čekajući da mi ih dodele. Nemam kompleks od sporednih uloga – kaže Osvaldo Rios koji se nakon tri godine vratio u svet sapunica igrajući oca glavnog junaka visokobudžetne kostimirane sapunice “Zoro”.
Ubeđen je da će se ubuduće o latinomaeričkim sapunicama govoriti “pre i posle `Zoroa`”.
- U dosadašnjoj karijeri igrao sam u 27 telenovela, a samo u dve nisam bio protagonista. Radio sam u raznim zemljama, stekao veliko iskustvo, ali način na koji nastaje “Zoro” neuporediv je. To je najveći projekat koji je ikada rađen na španskom jeziku. Sve je besprekorno, od slike, preko kostima i muzičke podloge, do vrhunskih glumaca koji su pažljivo odabrani.
Dalje...

TV SERIJE
Paula Trevinjo

RTS 1: “Moskovska saga”

“RAT I MIR” DVADESETOG VEKA


Jednu od najgledanijih ruskih serija svih vremena, koju su kritičari nazvali “Ratom i mirom” dvadesetog veka, od ponedeljka RTS prikazuje na Prvom programu radnim danima u 16.05.
Radnja počinje u Moskvi 1925. godine, kada se upoznamo sa članovima velike i ugledne porodice doktora Borisa Gradova (Jurij Solomin) koji se zakleo da će časno i iskreno služiti caru i Rusiji. Revolucija 1917 okrenula je sve naglavačke, a on postaje Staljinov lični lekar. Rastrzan je između profesionalne etike i mržnje prema tiraninu, što će njegov život pretvoriti u tragediju.
Dalje...


SADRŽAJ:


NA TI... sa Nenadom Radujevićem
I SAVREMEN I ROMANTIČAN

MAGNETOSKOP
Sandra Perović

OPASNIJA SAM NEGO ŠTO IZGLEDAM

Siniša Mihajlović
MIHINA 11 OTIŠLA U LEGENDU

Saša Ćurčić, pobednik prvog “VIP Velikog Brata”
OVO JE BILO KAO MOJ VEČITI DERBI

TVN na snimanju filma “Čitulja za Eskobara”
KRIMI KOMEDIJA IZ RAJSKE VIZURE

Vanja Bulić
TV ON: ALEN ISLAMOVIĆ

Mirjana Bobić-Mojsilović
SUZE SU OK

Aleksandra Radović
DRUGAČIJE ŽIVI I LEPO IZGLEDA

Modni biro: Sunčane naočare
ŠARM AVIJATIČARA I STAROG HOLIVUDA

Legende: Muzej “Madam Tiso”
DRUŠTVO VOŠTANIH BESMRTNIKA

Džejn Fonda, dobitnica nagrade za životno delo u Kanu
IKONA SEKSA I REVOLUCIJE

SVE O TV SERIJAMA