Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
TV SERIJE
Dilan Mekdermot

B92: “Prljava značka”

Tačno u ponoć radnim danima B92 će prikazivati policijsku seriju “Prljava značka”. Najpre će biti reprizirane prve tri sezone, a onda će četvrta, peta i šesta biti premijerno prikazane.

U policijskoj stanici u problematičnoj četvrti Los Anđelesa neki čuvari reda i sami krše zakon ili rade protiv svojih kolega. Neki to čine da bi zaštitili sopstvene interese. Serija prati događaje u specijalnoj jedinici koju vodi nekonvencionalni detektiv Vik Maki, sposobni ali korumpirani policajac. Mladi šef stanice, kapetan Dejvid, ne voli Makijevu taktiku i želi da mu vidi leđa, ali veteran, detektiv Klodet Vims, razume kolegu i zna kako da igra za oba tima...
“Prljava značka” dobijala je nagrada Emi, Zlatni globus i priznanja udruženja TV kritičara, nadmašivši druge serije tog žanra. Zbog provokativnog sadržaja i otvorenog prikazivanja nasilja u nekim zemljama bila je zabranjena za gledaoce mlađe od 18 godina. Seriju je režirao Klark Džonson, a glavne uloge tumače Majkl Čiklis, Valton Gogins, Kenet Johanson, Benito Martinez, Džej Karnes i Majkl Džejs.


Dilan Mekdermot: Bobi O`Donel u “Advokaturi”

MAĆEHA KAO DOBRA VILA


Radna biografija Dilana Mekdermota prepuna je televizijskih i filmskih nagrada, a publika ga prepoznaje uglavnom po ulozi sposobnog advokata Bobija O`Donela ("Advokatura" na B92). Nije ni čudno, jer se u toj ulozi zadržao punih sedam sezona, sve dok producenti, iz nepoznatih razloga, nisu otpustili veći deo glumačke postave.

I njegov privatni život mogao bi da posluži kao odličan scenario za film. Kršten je kao Mark, a nazvao se Dilanom iz ljubavi prema maćehi kada je izgubila sina kome je to ime bilo namenjeno. Ali, idemo redom.

Dilanovi roditelji bili su izuzetno mladi kada su se venčali (majka ga je rodila sa 15 godina) i taj brak je bio kratkotrajan. Sa mlađom sestrom prešao je da živi kod majke, ali je ona ubijena kada je imao samo pet godina. Njen tadašnji mladić ubio ju je slučajno, čisteći pištolj. Tako je bar rekla istraga. Otac nije bio spreman da ih uzme, pa su Dilan i njegova sestra narednu deceniju proživeli sa bakom. Tek kada im se otac po treći put oženio, prešli su kod njega. Dilanova maćeha, glumica i književnica Iv Ensler (napisala čuvenu knjigu "Vaginini monolozi"), zvanično je usvojila decu i potpuno se posvetila njihovom vaspitanju, iako je samo osam godina starija od Dilana. Mada su se ona i Dilanov otac razveli posle nekoliko godina, Iv je i danas najveći oslonac poznatom glumcu. Ona mu je i usadila ljubav prema glumačkom pozivu, vodila ga je na predstave i upoznavala sa kolegama i rediteljima. A što je najvažnije od svega, otrgla ga je od alkohola.

Jedna od njegovih prvih uloga bila je u "Čeličnim magnolijama" (1989), gde mu je partnerka bila holivudska miljenica Džulija Roberts. Već na premijeri njih dvoje su objavili da su se verili, pa je ime Dilana Mekdermota dospelo na sve naslovne strane. Ali, publicitet je trajao samo nekoliko meseci, do raskida veridbe.

Nastavak Dilanove karijere odredio je niz srećnih okolnosti. Najpre ga je maćeha upoznala sa Klintom Istvudom koji ga je preporučio za ulogu u hit filmu "Na liniji vatre", a potom je, zahvaljujući poznanstvu sa čuvenim glumcem, došao i do uloge u "Advokaturi" koja mu je donela svetsku slavu.

Mada je poslednju deceniju njegovo ime neizostavno na listama najseksepilnijih muškaraca, Dilan se može pohvaliti jednim od najstabilnijih brakova u Holivudu. Već dvanaest godina u ljubavi je sa koleginicom Šivom Rouz, sa kojom ima dve ćerke.

- Najbolji deo mog dana je kada sedim za stolom sa svojih pet dama. Maćeha i sestra česti su gosti u našem domu, tako da sam navikao na ženske priče. Shvatio sam da se sve teže snalazim u muškom društvu - kaže Dilan.
Dame širom sveta kao da su osetile tu njegovu povezanost sa ženskim bićem, pa mu stalno stižu stotine pisama i bračnih ponuda.


LATINO PLANETA

Piše M. Adžić

* Glumica i hirurg: Glumica Mersedes Molto, znana iz serija “Voljena moja” i “Druga žena”, udala se pre dve nedelje, ali čudno odevena: umesto venčanice nosila je duboko dekoltiranu žutu haljinu. Njen izabranik je plastični hirurg koga je upoznala kada je otišla da joj na njegovoj privatnoj klinici ulepšaju poprsje.

* Pomirenje pod upitnikom: Najpoznatija zloća meksičkih sapunica, Sintija Klitbo, izbacila je iz stana Rubena Liru, nakon žučne svađe zbog finansijskih problema. Međutim, prošle nedelje viđeni su u jednom restoranu zajedno sa ćerkicom. Na pitanje da li su izgladili nesuglasice, Sintija je odgovorila:
- Nikada se bolje nismo slagali, ali još se nismo pomirili. Možda se i pomirimo, a možda će svako od nas krenuti svojim putem.

* Zli jezici: Serhio Majer, Luiđi Lombardi iz “Ružne Leti”, demantuje učestale glasine o raskidu veze sa Isabelom Kamil.
- Pojedinim likovima iz mog okruženja smeta što sam uspešan i srećan, pa izmišljaju svakojake priče da bi me uzrujali. Zlim jezicima nikada ne možeš udovoljiti. I kada je sve u redu, moraju da izmisle neki problem – kaže Serhio, napominjući da je presrećan uz Isabelu i da će se uskoro venčati.

* Hoće da se ženi: Iako proživljava zvezdane trenutke karijere, Gabrijel Soto (na slici sa Edit Gonsales) tvrdi da bi se rado povukao i zasnovao porodicu.
- Najveća mi je želja da se oženim i dobijem decu. Nisam stvoren za vanbračnu zajednicu i čim nađem onu pravu odvešću je pred oltar – kaže Gabrijel. - Obožavam žensku decu, valjda zato što sam u ranom detinjstvu ostao bez majke. Bio bih presrećan kada bih prvo dobio ćerku.

* Najzad zaljubljena: Ljubav nema sat, niti datum u kalendaru - taj stih iz čuvene meksičke pesme često je citirala glumica Sara Maldonado, znana nam iz serije “Beštije”, izražavajući nadu da će se i njoj jednom desiti prava ljubav. I desila joj se: zaljubila se u kolegu Bilija Rovsara koji je nedavno raskinuo dugogodišnju romansu sa voditeljkom Klaudijom Lisaldi.
Pitali su je da li je srećna, a ona je, sva blistajući, odgovorila:
- Pa, vidite kako izgledam! Ono što se vidi - ne pita se!

* Barbarine gaćice: Barbara Mori, junakinja serije “Rubi”, nedavno je bila šokirana: jedna devojka zaustavila ju je na ulici i zadigla haljinu da bi joj pokazala da nosi gaćice njene marke.

- Bio je to čudan prizor, ali shvatila sam da je moja modna linija uspela – kaže Barbara čije su prodavnice donjeg rublja upravo otvorene u Madridu i Londonu.

Ali, nije to jedini biznis u koji se glumica upustila koristeći popularnost stečenu ulogom Rubi. Sa sinom Serhiom snimila je reklamu za mleko koja joj je donela okruglo petsto hiljada dolara.

* Suze radosnice: Rosario Ruis svima priča kako je reagovao njen novopečeni suprug Ernesto d`Alesio (na slici), zvezda serije “Uprkos svemu”, kada mu je saopštila da je u blagoslovenom stanju:
- Nikada neću zaboraviti taj trenutak: zagrlio me je i zaplakao kao dete. Pola sata nije mogao da dođe sebi – tvrdi Rosario koja iz prethodnog braka ima ćerku.


* SVE O TV SERIJAMA NA 8 STRANA!



SADRŽAJ:


NA TI... sa Draganom Milićević
VOLIM I HALTER I KORSET

MAGNETOSKOP
Zoran Baranac

LjUDI SU UGLAVNOM VOAJERI

Letnja šema RTS
MANjE POLITIKE, VIŠE ZABAVE

Vesna Simić
KAKO “ŠPIJUNIRAM” POLITIČARE

Sa snimanje serije “Mile protiv tranzicije”
NE DA MILE NAŠ RAJ!

Vanja Bulić
TV ON: MILAN GUROVIĆ

Mirjana Bobić-Mojsilović
KOZA NOSTRA

Muzički Budvanski festival
BRAJI AUTOMOBIL, GRAJI PARE, A STEFANU SLAVA

Modni biro: Odlazak Đanfranka Ferea
BIO JE “KRALj BELIH KOŠULjA”

Legende: Leri King, pola veka radi u etru
GOSPODAR MIKROFONA

Al Paćino, dobitnik nagrade za životno delo
LICE SA OŽILjKOM

Huan Alfonso Baptista
LUCKASTI PLEJBOJ

SVE O TV SERIJAMA