Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
TV SERIJE
Gabi Espino

Studio B: “Sedam smrtnih grehova”

Australijska serija “Sedam smrtnih grehova”, snimana 1993. godine, obuhvata sedam jednočasovnih televizijskih drama koje obrađuju po jedan biblijski smrtni greh: požudu, zavist, lenjost, pohlepu, proždrljivost, ponos i gnev. To su priče bez heroja i bez zlikovaca. Svi su podjednanko krivi i nemoralni, svi učestvuju u prevarama i izdajama i, najzad, svi prolaze nekažnjeni. Kako naglašava ironiju, opasnost i apsurd, obrađujući ozbiljne teme na neočekivan način, serija je mešavina drame i komedije. Ovo su priče o ljudima koji su poput nas – grešni, prosti i u svako doba sposobni za loše ponašanje.

Prva epizoda bavi se požudom. Radnja otpočinje jedne zagušljive letnje noći, negde u predgrađu, kada se šestoro prijatelja okupe na proslavi godišnjice braka. Što više piju vino, to na površinu isplivavaju njihove prikrivene želje. Za to šestoro ljudi seksualni apetiti su iz godine u godinu sve veći...

Ovu epizodu je režirao Endrju Bovel, a igraju Dejvid Roberts, Endi Anderson, Viktorija Longli... Serija je na programu nedeljom, u 22.35.



Beni Hil na Drugom programu RTS

Krajem decembra 2006. britanski Kanal 4 emitovao je dokumentarnu emisiju pod nazivom “Da li je Beni Hil i dalje smešan”. Učestvovala je mlađa publika koja je malo znala o komici Benija Hila. Odgledali su polučasovnu kompilaciju Hilovih skečeva, a njihove reakcije su snimane. Rezultati su pokazali da niko od prisutnih skečeve nije smatrao uvredljivim i zaključeno je da bi TV serija Benija Hila i danas bila izuzetno dobro prihvaćena.

Serijal najpoznatijeg britanskog komičara sniman je u razdoblju od 1969. do 1989. godine. Od devetog jula prikazivaće ga Drugi program RTS radnim danima u 19.30. Sastoji se od komičnih skečeva koji portretišu energičnog i sladostrasnog, nikada zaista uspešnog ali uvek šarmantnog protagonistu. Hil je glumačku svestranost pokazivao glumeći različite likove, ponekad i ženske, u najraznovrsnijim kostimima. Zaštitni znak serije su pantomima i parodija, a svaka epizoda završava se scenom jurnjave u kojoj Hil beži od grupe devojaka. Muzička podloga (“Yakety Sax”) koju je napisao Buts Rendolf seriji daje još jedan prepoznatljiv pečat.

Benija Hila kritičari su optuživali zbog seksističnog humora, a on se branio rečima da su ženski likovi u seriji inteligentni i dostojanstveni, a da muški sve vreme gaze svoje dostojanstvo da bi ih pridobili.

Hil je imao čast da ga njegov idol iz detinjstva Čarli Čaplin pozove u svoj dom u Švajcarskoj. Bio je iznenađen saznanjem da je velikan nemog filma poštovalac njegovog dela i da ima veliku kolekciju njegovoh skečeva. U dokumentarcu “Beni Hil: najomiljeniji klovn na svetu” mnoge poznate ličnosti, među kojima su i Bert Rejnolds, Majkl Kejn, Džon Mortimer i Miki Runi, izrazili su divljenje humoru velikog britanskog komičara.




Studio B: “Godine košmara”


Na Studiju B, 15 minuta posle ponoći, u subotu će biti prikazana prva od tri epizode mini-serije “Godine košmara” čija se radnja zasniva na istinitom događaju.

Od 1939. do 1945. Hitler i njegov nacistički režim vodili su rat koji je prouzrokovao smrt miliona ljudi, razaranja i patnju. Međutim, istovremeno je vođena još jedna bitka – protiv bolesnog uverenja kakvo je bilo nacizam. Američki dopisnik Bil Širer i njegova žena, Austrijanka Tes, stigli su u Berlin 1934. On je postepeno otkrivao veličinu zla skrivenog iza savršene slike koju je stvorila nacistička propagandna mašinerija. Odlučan da prenese istinu o Trećem Rajhu, Širer se suočava sa moćnim Jozefom Gebelsom, Hitlerovim ministrom propagande.

Ova priča, ekranizovana 1989, zasniva se na Širerovim dnevnicima koji su krišom izneti iz nacističke Evrope 1941. godine. Igraju Sem Voterson, Bil Bejli, Aleksander Harborn, Sesilija Kindelen itd. Reditelj je Entoni Pejdž.




LATINO PLANETA

Piše M. Adžić

* Slepo poverenje: Susana Gonsales, Ana Kristina iz serije “Između ljubavi i mržnje”, poriče glasine o krizi veze sa Eduardom Santamarinom zbog njegove navodne nevere. Sve je započelo izjavom glumica iz serije “Juan Queredon” da ih je Eduardo tokom snimanja zavodio.
- Naravno da se ništa nije dogodilo – tvrdi Susana. – Slepo verujem Lalu, a ono što su novine pronele prosto nije istina. Ne mogu sprečiti žene da se zaljubljuju u mog dečka, štaviše ne krivim ih jer on je najdivniji muškarac na svetu. Sigurna sam da mi je veran.

* Tuča ili samo svađa: Novinsku tvrdnju da je udario Eduarda Janesa na snimanju telenovele “Opijeni ljubavlju” Hulio Kameho odmah je porekao: “Nikada u životu nisam udario kolegu, iako je bilo trenutaka kada sam to poželeo. Ne bih sebi dozvolio toliki gubitak samokontrole.”
Pošto u ovom demantiju nema ni pomena kolege Janesa, može se zaključiti da se nekakav sukob, ako i nije bio fizički, ipak dogodio.

* Salinas izgubio strpljenje: Jednom od najpoznatijih meksičkih glumaca, Horheu Salinasu, dosadilo je čekanje neke Televisine ponude da zaigra u telenoveli, pa je izjavio da će karijeru nastaviti na filmu.
- Dobio sam zanimljivu ponudu za snimanje filma u Španiji i sva je prilika da ću je prihvatiti. Voleo bih da radim u svojoj zemlji, ali pošto meksička kinematografija gotovo da ne postoji, primoran sam da odem u inostranstvo – kaže Salinas.

* Povratak u pozorište: Nakon ogromnog uspeha humorističke sapunice “Ružna Leti”, glumica Anhelika Vale odlučila je da se okrene pozorištu.
- Na televiziju se neću vratiti sve dok ne dobijem nešto zanimljivije od Leti. Neka se i gledaoci odmore od mene, družili smo se neprestano godinu i po dana – rekla je Anhelika, koja se priprema za predstavu u kojoj će igrati sa bivšim dečkom Aleksom Ibarom.
Na insistiranje novinara da kaže postoji li šansa da se pomiri sa Aleksom, Anhelika je odgovorila:
- Ne, jer Aleks je u ozbiljnoj vezi sa drugom. Afrika Savala je predivna devojka i zaslužuje ga.

* Srce želi pomirenje: Sva je prilika da će se Sebastijan Rulji (na slici) pomiriti sa bivšom devojkom Seselijom Galeano.
- Istina je, često se čujem sa Sebastijanom. Naša uzajamna osećanja još postoje. Srcu ne možete narediti da nekoga ne voli. Sebastijan je jedna od najvažnijih osoba u mom životu i nadam se da ćemo ponovo biti zajedno – izjavila je Sesilija, argentinska manekenka i voditeljka.

* Sve za Barbaru: Producent Hose Alberto Kastro, koji je potpisao sapunice “Rubi”, “Zabranjena ljubav” i “Mali grad Infierno”, tvrdi da će u seriji koju priprema igrati Barbara Mori.
- Razgovarao sam sa dragom prijateljicom Barbarom i ona je oduševljena idejom da se na male ekrane vrati ulogom u mojoj telenoveli. Siguran sam da ćemo nadmašiti uspeh koji je postigla “Rubi” - samouvereno je izjavio Kastro.
Na pitanje kako će Barbara uskladiti obaveze, jer je zauzeta filmskim ulogama, producent je odgovorio:
- Barbara je doista prezauzeta, ali prilagodićemo joj raspored snimanja i sve će teći bez problema. Rad treba da započnemo za četiri meseca.

* Skidanje sa merom: Veliko zanimanje za pozorišnu predstavu “Dođavola sa venčanjem” nije teško objasniti: u njoj se Nora Salinas svlači do gole kože.
- Nikada ranije nisam igrala potpuno gola i priznajem da mi je malo neprijatno. Ali, sve je osmišljeno sa mnogo mere, nimalo vulgarno – kaže Nora koju, inače, gledamo u “Ružnoj Leti”.


* SVE O TV SERIJAMA NA 8 STRANA!


SADRŽAJ


NA TI... sa Danijelom Pantić
U LIFTU BIH VOLELA DA SE ZAGLAVIM SA VUKOM KOSTIĆEM

MAGNETOSKOP
Vladimir Savčić Čobi

VRATIO SE BARBA

Regina” predgrupa “Stounsima” na Jazu
TREMA JE SVE VEĆA

Sećanje na školske dane: Anđelija Vujović, Ivan Zeljković, Ivan Ivanović i Milan Bošković
TRI MANGUPA I JEDNA DAMA

Vanja Bulić
TV ON: VLADO GEORGIEV

Mirjana Bobić-Mojsilović
ŠUTNjA I SRAM

Patricio Buane
IZJAVLjUJE LjUBAV NA DESET JEZIKA

Modni biro: Kupaći kostimi za ovo leto
DISKO GROZNICA NA PESKU

Legende: 130 godina Vimbldona
IGRA ZA PRESTIŽ I SLAVU

“Dobri pastir” u našim bioskopima
KAKO JE CIA POSTALA ZLOČESTA

Deset najlepših haljina na filmu
NIKO TO NE NOSI KAO MERILIN

SVE O TV SERIJAMA