Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
TV SERIJE
Rikardo Čaves

RTS snima TV seriju po scenariju i u režiji Siniše Kovačevića
“GORKI PLODOVI” NAŠEG ŽIVOTA


Radio-televizija Srbije i kuća “Ave Serbia Production” najavili su snimanje TV serije "Gorki plodovi", po scenariju i u režiji Siniše Kovačevića.

- Serija govori o nama danas, što se zaključuje i iz naziva, o gorkim plodovima koje kusamo poslednjih decenija, o političarima, o silikonskim pevaljkama, narkodilerima i njihovim potrošačima, o žrtvama tranzicije. To je svojevrsna vivisekcija današnjeg vremena, ali na umetnički način - objašnjava pisac i reditelj “Gorkih plodova”.

Serija je već napisana u 25 epizoda, a od montaže zavisi da li će ih toliko biti i u konačnom obliku. U pitanju su jednočasovni nastavci te dramske priče.

- U seriji se pojavljuje preko dvesta likova, ali oni nisu epizodni, nego se radi o dvesta dramskih uloga - objašnjava Kovačević.

One ipak “najglavnije” uloge tumačiće mladi glumci: Nenad Maričić, Vuk Kostić, Kalina Kovačević, Branislav Tomašević, Marina Lazarević itd.

- Od plejade sredovečnih, fantastičnih glumaca, u kojima ne oskudevamo, tu su Svetozar Cvetković, Ljiljana Blagojević, Neda Arnerić, Tanasije Uzunović i Ivan Bekjarev. Tu su, naravno, i predstavnici one “postsrednje”, da ne kažemo najstarije generacije - Ružica Sokić, Rada Đuričin, Gordana Đurđević-Dimić i Goran Sultanović - kaže Kovačević.

Po njegovim rečima, "Gorki plodovi", iako su u osnovi dramskog karaktera, sadrže i elemente komičnog.

- Ovde je, pre svega, reč o seriji sa ozbiljnim angažmanom, u meri u kojoj to moguće na televiziji. U Evropi se od javnog servisa očekuje da bude kulturološki stub jednog naroda, jer televizija nije samo sitkom, ona je i mesto za ozbiljne drame - zaključuje Siniša Kovačević koji već za desetak dana sa ekipom počinje snimanje "Gorkih plodova". Prikazivanje treba da počne u oktobru iduće godine, u terminu koji je već određen: subotom u 20.00.



Najavljeno snimanje filma i serije po scenariju Đorđa Balaševića
“KAO RANI MRAZ” U VOJVODINI


U prostorijama Radio-televizija Vojvodine u Novom Sadu prošle nedelje potisan je protokol o saradnji sa producentskom kućom "Salajka" na igranom filmu "Kao rani mraz", po ideji Đorđa Balaševića. To je prvi zajednički projekat dva javna servisa, Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

- Vojvodina je veoma fotogenična i bitno je pronaći pravi ugao iz kojeg ćete je videti i slikati. Po mom mišljenju, do sada nikada nije snimljena onakva kakva jeste - čista, lepa, srednjoevropska Vojvodina. Dve godine nisam imao koncerte i potpuno sam se posvetio radu na ovom projektu. Cilj mi je bio da okupim vrhunsku ekipu i u tome sam uspeo - poručio je autor Đorđe Balašević, napomenuvši da su obavljene opsežne i ozbiljne pripreme, a da realizacija počinje u septembru.

Nije otkrio ko će biti reditelj i glavni glumci, a nezvanično smo saznali da će, sem filma, biti snimljena i TV serija u nekoliko nastavaka.

- Glumačku podelu mahom čine mladi glumci, debitanti. Od onih velikih, scenario su pročitali Miki Manojlović i Svetozar Cvetković. U filmu će igrati i jedna od najboljih slovačkih glumica, Danica Jurčeva. Želja mi je da se kreativno upotpuni moj stvaralački ciklus i da ovo bude kao spomenik koji ću sam sebi podići. Veoma mi je važno da kontrolišem svoje junake i njihovu eksploataciju u raznoraznim anagramima u kojima ih ne prepoznajem - poručio je Balašević.

Na pitanje da li će u filmu glumiti i njegova ćerka Jovana, odgovorio je:
- Njoj je ovaj scenario i posvećen. Moja druga ćerka, Beba, radiće kao asistent na scenariju, zajedno sa Perom Jovanovićem. Tako će ovaj film raditi svi osim mene.

Vlasnik producentske kuće "Salajka", Đorđeva supruga Olivera Balašević, otkrila je lokacije na kojima će se snimati. U pitanju su već odabrani objekti na Tisi, zatim Ada, Senta, Mol i Salaš 137 kraj Novog Sada. Lokalni dobrovoljci uključeni su u projekat i pohađaju kurseve za filmski "make-up", organizuju ketering za tehničku i glumačku ekipu.

- Ulažu se veliki napori da se nađu pravi i pouzdani partneri. Preliminarni budžet je 2.600.000 dinara, što je za naše uslove relativno mnogo, ali za svetske standarde to je suma tek za film od 15-20 minuta. Radnja je smeštena u 19. vek, što podiže materijalnu vrednost filma ako uzmete u obzir izradu kostima i scenografiju - kazala je Olivera Balašević, napomenuvši da su važnu podršku projektu dale sve kulturne institucije, počev od Republičkog ministarstva kulture do predsednika Vlade i predsednika Republike.



Rikardo Čaves, Migel iz serije “Valerija”
ČARI FLAMENKA


Negativac Migel u maratonskoj seriji “Valerija” jedan je od glavnih pokretača radnje. Igra ga Rikardo Čaves, u Latinskoj Americi cenjen kao glumac, ali i kao igrač flamenka. No, u Rusiji je omiljeniji od Fernanda Kolunge, iako pretežno igra zle tipove.

Kažu da je jednostavan, simpatičan i duhovit čovek.
- Zapravo, iskren sam i otvoren. Družim se sa starim prijateljima, izlazimo na stara mesta, i dalje sam odlazim u prodavnicu po namirnice i živim kao sav noramalan svet – kaže Rikardo.

Što se tiče likova koje igra, napominje da ih ne bira po svojoj meri, nego da mu, naprosto, nude takve uloge:

- Mislim da svako od nas ima nešto negativno u sebi, ali naravno da se ne poistovećujem sa negativcima. Potpuno sam drugačiji i od Migela. Stran mi je njegov karakter, ali trudim se da razumem njegove frustracije.

Za sebe kaže da je prilično disciplinovan i veliki perfekcionista. A sklonost prema plesu nasledio je od romskih predaka. Kroz flamenko se, dok telo pleše, iskazuju najdublji porivi duše. On ga igra od devete godine. Ali, roditelji mu nisu bili čergari: otac je bio pozorišni glumac, a majka plesačica.

- Nemoguće je odrasti uz roditelje umetnike a da ne krenete njihovim stopama. Otkad znam za sebe išao sam u pozorište i operu i u sebi se spremao da budem glumac ili pevač – priča Rikardo.

Postao je glumac, igrao u pozorištu, a onda se okrenuo sapunicama. Ne kaže da ih mnogo voli i ne tvrdi da su visokokvalitetan umetnički proizvod, ali pružaju ono što je danas ipak najvažnije – dobru zaradu.

Da li mu nešto još nedostaje?
- Nikada neću imati sve što poželim – odgovara Rikardo Čaves. - Sebi stalno postavljam nove ciljeve. Jedan od njih je ženidba. Želim da imam puno dece.


LATINO PLANETA

Piše M. Adžić

* Rođendan na setu: Sebastijan Rulji proslavio je prošle nedelje 32. rođendan, u društvu fanova i kolega iz serije “Strast” koja se upravo snima u Kolumbiji.
- Dok sam duvao u svećice na torti poželeo sam sebi mnogo zdravlja, sreće i ljubavi – rekao je Sebastijan.
Njegova bivša devojka Seselija Galeano nije prisustvovala proslavi, ali plavokosi glumac tvrdi da su ostali u dobrim odnosima i da jedva čeka da je vidi.

* Umislio da je sterilan: Glumac i pevač Pablo Montero, koji će uskoro prvi put postati otac, priznao je da je, pre nego što mu je devojka Sandra Vidal saopštila da je u drugom stanju, bio uveren da je sterilan.
- Sa nekoliko ranijih devojaka želeo sam da dobijem dete, ali to nije mi polazilo za rukom. Mislio sam da je problem u meni, jer sve one danas imaju decu – kaže Pablo.
A kada je saznao da će postati otac umalo se nije onesvestio. Dobiće sina, mada su se njegovi nadali devojčici.

* Krije ime dečka: Marlene Favela, koja upravo igra u seriji “Zoro”, ima dečka i sa njim planira brak i decu, ali ne želi da otkrije njegovo ime. “Ova veza nešto je najlepše što mi se dogodilo u životu. Dečka ću predstaviti javnosti kada mi na ruci zablista verenički prsten”, kaže Marlene.

* Novi “Devojčurci”: I pored toga što je napravila tematski zaokret pretvorivši se od tinejdžerske serije u klasičnu sapunicu, što je podrazumevalo gubitak nekoliko glavnih likova i promenu fokusa priče, meksički rimejk argentinske serije “Devojčurci” prebrodio je prvu sezonu i upravo započeo drugu. Autori i producenti najavljuju mnoštvo iznenađenja, od kojih je jedno glumac Markos Mendes u važnoj ulozi.

* Izgubila majku: Majka Erike Buenfil (junakinje serije “Marisol”) preminula je prošle nedelje u svom domu u Montereju.
U televizijskom intervjuu glumica je rekla da se nikada neće oporaviti od majčine smrti, jer je izgubila jedini istinski oslonac u životu.
- Osećam se potpuno praznom. Moram nastaviti da se borim kroz život i da se staram o sinu, ali svesna sam da bez mame više ništa neće biti isto – rekla je Erika.

* Kamilov povratak: Posle polugodišnje pauze, Haime Kamil rešio je da se vrati snimanju. Uloga u “Ružnoj Leti” učinila ga je jednim od najtraženijih meksičkih glumaca, što on, naravno, želi da iskoristi. Gostovaće u nekoliko epizoda humorističke serije “Una Familia de 10”, igrajući momka Andree Tore.

* Šezdeset godina telenovela: Junak serije “Beštije”, Sesar Evora, koji trenutno igra u nastavku telenovele “Maćeha”, glumiće u mini seriji kojom Televisa želi da obeleži 60 godina postojanja telenovela. Scenario je napisala Rosi Okampo, a osim kubanskog glumca u seriji će se pojaviti i mnogi drugi.


* SVE O TV SERIJAMA NA 8 STRANA!


SADRŽAJ:


Branka Nevistić
pred superfinale “Piramide” i letovanje

KOD NAS JE SVE POLITIKA

NA TI... sa Mladenom Mijatovićem
NAJSEKSEPILNIJA ŽENA U SRBIJI JE MOJA DEVOJKA

MAGNETOSKOP
Neda Arnerić

21. VEK NIJE ZA MENE

Tijana Dapčević
DOŠLA MI JE ŽUTA MINUTA

Koncert “Rolingstounsa\\\" u Beogradu
ROKENROL SUSRET TREĆE VRSTE

Sve ljubavi “Velikog Brata”
POLjUPCI I JOŠ NEŠTO U TUŠ KABINI

Vanja Bulić
TV ON: DRAGAN BJELOGRLIĆ

Mirjana Bobić-Mojsilović
ĆEVAPČIĆ PRIJATELjSTVA

Modni biro: Ogrlice, prstenje i narukvice za ovo leto
MASIVNI UKRASI U BOJAMA SREBRA I ZLATA

Eduardo Janes iz serije “Opijeni ljubavlju”
DANAS JE LjUBAV POBEĐENA SEKSOM

Legende: Hatšepsut – žena-faraon
SAMOZVANA KĆI BOGA AMONA

Skarlet Johanson, seks-idol novog doba
LEPOTA KOJA SE NIJE IZGUBILA U PREVODU

Neli Furtado
OSEĆAM SE TAKO SEKSI!


SVE O TV SERIJAMA