Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
OŽENIĆU SE BEZUSLOVNO
Na ti... sa Markom Živićem, glumcem i TV voditeljom
Marko Živić

Piše B. Jovanović
Kada je počinjao sa voditeljskom ulogom, u šouu koji nosi njegovo ime na TV Foks, Marko Živić obećao je gledaocima da će posle emisije ostati sa osmehom na usnama. Obećanje uspešno održava već više od četiri meseca, svake večeri, u terminu od 22.30 časova, a popularnost mu raste iz dana u dan. Ovaj pre 35 godina rođeni Kruševljanin, stalni je (i vrlo aktivni) član Beogradskog dramskog pozorišta, igra u sijaset predstava, od kojih je najnovija “Laka konjica”, Milana Karadžića. Nedavno je bio aktivan i na filmu - završio je snimanje filmova “Čitulja za Eskobara”, Milorada Milinkovića i “Žena bez tjela”, Vinka Brešana, a usput je pročitao knjigu “Kad je Niče plakao”, Irvina D. Jaloma. Kaže da obožava da igra tenis sa prijateljima, a opuštaju ga voda, šuma i priroda uopšte. Često šeta, nekada i po petnaest kilometara, jer misli da “u kolima život ide pored njega”.
Dalje...

KATARINA IZMEĐU DVE LjUBAVI
Hrvatska glumica Nataša Janjić, glavna junakinja filma “Sveti Georgije ubiva aždahu”
Nataša Janjić

Piše R. Radosavljević
U selu Dubovac u Deliblatskoj peščari, ovih dana snimljeni su prvi kadrovi filma "Sveti Georgije ubiva aždahu", po danas već kultnoj drami Dušana Kovačevića, u režiji Srđana Dragojevića. Filmska verzija priče o Srbiji iz Prvog svetskog rata, i šest epizoda serije za RTS, posle kastinga koji je trajao nekoliko meseci, okupila je najznačajnije predstavnike našeg glumišta – od Bore Todorovića, Milene Dravić, Mire Banjac, Lazara Ristovskog, Dragana Nikolića, do Dragana Mićanovića, Nebojše Glogovca, Zorana Cvijanovića, Borisa Milivojevića... Najambiciozniji projekat u istoriji srpskog filma (pored glumačke ekipe "za sva vremena", to potvrđuje i činjenica da su vlade Srbije i RS, i produkcijske kuće "Zilion", "Delirijum", "Maslačak film" i "Jodi" obezbedile fantastičan budžet od četiri i po miliona evra, koji je nezapamćen za naše prilike), predstaviće nam i mladu hrvatsku glumicu Natašu Janjić. Ona je, između 80 glumica koliko ih je učestvovalo na kastingu, dobila ulogu Katarine, glavne junakinje Kovačevićeve priče.
Dalje...

SRBIJA BOLjA OD PEČALBE
Dragica Radosavljević, estradna umetnica: “Dobro radim u Srbiji, i ne treba mi Švajcarska, neka diskoteka gde ću da čekam da li će da uđe pet ili 50 ljudi, i da li će gazda da mi plati ili ne”
Dragica Radosavljević

Piše S. Milić
Ovo leto pevačici Dragici Radosavljević donelo je uspehe – na nedavno održanom festivalu narodne muzike "Dragiša Nedović" u Vrnjačkoj Banji osvojila je nagradu za interpretaciju ("Imao pa nemao"), a na muzičkom festivalu u Budvi, krajem juna, imala je zapažen nastup, izgled i kompoziciju “Ključ od ljubavi”, koja je putem SMS glasanja gledalaca i slušalaca dobila najviše – 12 poena.
Od početka devedesetih, kada je postala poznata široj javnosti, izdala je desetak albuma, koji su, pored balada, uvek donosili i koju pesmu kosovskog melosa. To nije slučajno, jer Dragica je rođena u Kosovskoj Mitrovici, a odrasla u Leposaviću. Inače, obećava da će u dogledno vreme ponovo objaviti album sa izvornim pesmama (kaže da onaj snimljen sredinom devedesetih nije dobro izreklamiran), ali i jedan gde će se naći sve njene balade.
Dalje...

NAJBOLjI SMO ČOLA I JA
Amir Kazić Leo ponovo osvaja Srbiju
Amir Kazić Leo

Piše S. Milić
Amir Kazić Leo pojavio se na Budvanskom festivalu pesmom "Krevet od ruža", koja, iako nije nagrađena, nailazi na dobar prijem kod publike i već se vrti na domaćim radio stanicama. Leo kaže da nije ni imao velikih očekivanja od festivala, i da je motiv za pojavljivanje da prvi singl sa novog albuma, koji će se zvati kao i pesma "Krevet od ruža", stigne do publike. Najavljuje i povratak na naše prostore, jer, kaže, prethodni album "Prokleta ljubav" nije dobio dovoljnu medijsku podršku od “Siti rekordsa”. Zato će razmisliti za kog izdavača će objaviti novi CD, razgovaraće sa dve-tri kuće, pa “ko ponudi bolje uslove”. Da podsetimo, Leo je kod nas bio isprva poznat kao "onaj koji peva kao Zdravko Čolić", a onda su hitovi kao što su "Kreni", "Ljubi Ljubice", "Gore dolje", "Sram te bilo" pokazali da je mnogo više od kopije, i da će trajati. Amir Kazić rođen je u Bosni, u Sanskom Mostu, ali tek preseljenje u Hrvatsku i saradnja sa Đorđem Novkovićem(koji je nedavno preminuo), doneli su mu muzičke uspehe.
Dalje...

UMESTO SLAVE DOŽIVELA PONIŽENjE
Neslavna premijera rijaliti šoua Viktorije Bekam u SAD
Viktorija Bekam

Piše A. Popadić
Prelazak najpoznatijeg evropskog bračnog para, Dejvida i Viktorije Bekam, na američki kontinent nije bio ni izbliza toliko spektakularan kako su oboje priželjkivali. Medijski veoma ambiciozno planiran dolazak propao je već u startu, a glavni krivac je, ispostavilo se, gospođa Bekam.
Marketinški stručnjaci pokušali su da Dejvidovo preseljenje u SAD, tačnije u fudbalski klub LA Galaksi, iskoriste da Bekamove promovišu u novi “super moćni par”, poput Breda Pita i Anđeline Žoli. U to ime, plasirane su vesti o njihovom životu, ali i svakakve tričarije, poput onih gde su večerali prethodne noći i sa kim, šta je obukla Viktorija... Vrhunac je trebalo da bude Viktorijin rijaliti šou koji je emitovan u udarnom terminu u ponedeljak, 16. jula.
Dalje...

TV SERIJE
Đina Belman

Pink snima igranu seriju “Ljubav i mržnja”
I BOGATAŠI PONEKAD PLAČU


Televizija Pink i na ovim tropskim temperaturama nesmanjenim tempom snima serije i filmove. Najnoviji poduhvat, po ideji i rediteljsko-dramaturškoj postavci Slobodana Šuljagića, jeste serijal “Ljubav i mržnja”, čijih je dvanaest epizoda snimljeno za mesec i po dana na beogradskim lokacijama – što u dedinjskim vilama, što po celom gradu.
Šuljagić seriju opisuje kao “oplemenjeni realizam, porodičnu sagu smeštenu u visoko društvo, u najboljem maniru američke porodične serije”. Režija je poverena Jugu Radivojeviću i Vladimiru Aleksiću, po scenariju Vide Crnčević i Baskjere Pjerina. Planirano je sto epizoda, a emitovanje treba da počne polovinom septembra.
Dalje...


SADRŽAJ:


NA TI... sa Markom Živićem
NATPROSEČNO SAM BLESAV

MAGNETOSKOP
Dragica Radosavljević

SRBIJA BOLjA OD PEČALBE

Nataša Janjić u filmu “Sveti Georgije ubiva aždahu”
KATARINA IZMEĐU DVE LjUBAVI

Rijaliti šou Viktorije Bekam u SAD
UMESTO SLAVE DOŽIVELA PONIŽENjE

Pink snima seriju “Ljubav i mržnja”
I BOGATAŠI PONEKAD PLAČU

Vanja Bulić
TV ONA: SNEŽANA BERIĆ

Mirjana Bobić-Mojsilović
UDOVICA

Amir Kazić Leo ponovo osvaja Srbiju
NAJBOLjI SMO ČOLA I JA

Modni biro: Valentino proslavio 45 godina rada
RIMSKA FEŠTA KRALjA CRVENIH HALjINA

Zmaj, mitsko biće u svim kulturama
VOLI ŽENE, VLADA KIŠOM I OBLACIMA

Najskuplje plaćene fotografije slavnih ličnosti
BRED I ANĐELINA OBARAJU REKORDE

Dejna Dilejni, zvezda serije “Pasadena”
ŠESTA “OČAJNA DOMAĆICA”


SVE O TV SERIJAMA