Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
MOJ LjUBAVNI ŽIVOT – KOMEDIJA SA PEVANjEM I PUCANjEM
Na ti... sa Katarinom Marković, glumicom
Katarina Marković

Piše S. Milić
Katarinu Marković publika je upoznala kao sekretaricu Rozu u Pinkovoj seriji “Agencija za SIS”. Od jeseni gledaćemo je u “Kafanici blizu SIS-a”, a Roza, naravno, ostaje sa nama u istoj ulozi. No, TV serija nije jedina Katarinina “zanimacija” - glumi u “Bogojavljenskoj noći”, “Mandragoli” i “Pepeljugi” (“Boško Buha”), “Lekciji” (“Dadovu”), “Laži i paralaži” (Kruševačko pozorište). U septembru je očekuje i premijera predstave “Sluga dvaju gospodara” u “Buhi”, a uskoro i premijere filmova “Promeni me” i “Čitulja za Eskobara”.
Iako poneko i dalje misli da ova Kruševljanka, kao i Roza, voli burek i zaljubljena je u policajca, stvari stoje sasvim drugačije. Priznaje da joj se nacionalno pecivo poprilično smučilo, a o policajcima – sve najbolje, iako se ne radi baš o ljubavi. Kako se Katarina odnosi prema udvaračima, kakve viceve priča, šta je može rasplakati, zašto voli Bogoljuba Mitića Đošu i Danicu Maksimović, šta ne toleriše prijateljima i muškarcima... govori u intervjuu “Na ti”.
Dalje...

ŽENA I PO
Gorica Popović, glumica, pevačica i umetnica: "Najbolja stvar sa Kusturičinom operom jeste to što smo pokazali da nimalo ne zaostajemo za svetom, da je to što radimo na vrhunskom nivou, da smo egal sa svetskom kulturom”
Gorica Popović

Piše A. Popadić
U našoj javnosti sigurno ne postoji svestranija umetnica od Gorice Popović. Mlađa publika je danas uglavnom prepoznaje kao glumicu, ali i vrsnu kuvaricu, domaćicu kulinarskog šoua "Peline đakonije". Oni stariji sa nostalgijom se sećaju njenih pevačkih dana, kada je u grupi "Suncokreti" "delila mikrofon" sa Biljom Krstić, Đorđem Balaševićem i Borom Đorđevićem. Ipak, to je samo deo njenog velikog talenta.
Rođena u Kragujevcu u umetničkoj porodici (tata i brat su slikari), Gorica je i svoje hobije, poput skupljanja salveta, slikanja, šivenja, pretvorila u umetnost. Do sada je imala nekoliko izložbi, a posetioci su mogli da se uvere da ona jednako dobro oslikava čaše, lampe, drvene predmete, ali i veze i šije suknje sa etno motivima. Pre nekoliko godina debitovala je kao modni dizajner pod etiketom firme "Sent Džordž". Modele je predstavila na reviji koju je nazvala "Žena i po". Razume se - modeli su namenjeni krupnijim damama.
Dalje...

TRESE ME NOVA LjUBAV
Dara Bubamara o novom albumu, raskidu sa Lakijem i tajanstvenom muškarcu
Dara Bubamara

Piše M. Adžić
Pre mesec dana izašao je novi album Dare Bubamare, a pesme “Zidovi”, “Dodirni me” i “Dobro jutro nikome” već su dospele na visoka mesta na gotovo svim top-listama. Jedna od najpopularnijih folk pevačica kaže za TV novosti da je prezadovoljna novim CD-om, na kojem preovlađuju pesme u zabavnjačkom stilu.
- Nema automobila da prođe, a da se ne čuje moja pesma. Ista je situacija u raznim lokalima, diskotekama... Na prvim nastupima, po izlasku novog albuma, u Cirihu, Parizu i Leskovcu publika traži da pevam i po deset puta te tri pesme. Iako imam mnogo hitova, mislim da je ovo najbolja ploča u mojoj karijeri – rekla nam je Dara, koja je nakon petnaest godina odlučila da promeni kompletan tim saradnika.
- Nisam imala neki konkretan razlog. Jednostavno, osetila sam potrebu za promenom. Poželela sam da mi Romario i Marina Tucaković urade pesme i mislim da sam napravila pravi izbor...
Dalje...

UPISAĆU I ŠKOLU LETENjA
Pevačica Aleksandra Perović o albumu prvencu, idealnom muškarcu, sportu, konjima i još ponečemu
Aleksandra Perović

Piše S. Milić
Iako je još pre četiri godine, kada je otišla iz grupe “Mobi Dik”, najavila solo karijeru, Aleksandra Perović tek je nedavno objavila prvi samostalni CD “Pohvali me”, nazvan po istoimenoj pesmi sa albuma. Pravi letnji spot za “Pohvali me”, gde se Aleksandra, kao promoter “pežoa”, vozi u kabrioletu, uveliko se vrti, no, promocija će sačekati septembar, kao i video-klip za baladu “Fotografije”. Ova balada već se pušta na radio stanicama, pa je pevačica čak urgirala kod nekih urednika da sačekaju septembar sa eksponiranjem “Fotografija”, no, priznaje da joj je drago što je ova numera sama sebi prokrčila put, i bez spota. Album jeste prvenac, ali Aleksandrina solo karijera uveliko se “zahuktala” singlovima “Nedelja”, “Mogu sama”, “Zima”, “Noćas budi moj”. Perovićeva je učestvovala i na festivalu “Sunčane skale”, sa pesmom “Talija”, koja je, iako nije nagrađena, među najslušanijama. Posle nekoliko dana promotivnih aktivnosti u Beogradu, Aleksandra se ponovo “spustila” na more, jer, kaže, ne podnosi kada je leti u gradu.
Dalje...

ZANOSNA SALMA HAJEK
Najseksepilnije holivudske zvezde po izboru magazina "Forbs"
Salma Hajek

Piše A. Popadić
Četrdesetogodišnja Salma Hajek najseksepilnija je holivudska zvezda, zaključio je magazin "Forbs" nakon obimnog internet istraživanja. Javnosti je ponuđeno da se opredeli za neko od tri hiljade imena i rezultati su bili iznenađujući.
Prosek godina dama koje glasačko telo smatra izuzetno seksepilnim čak je 36, a pored Salme u vrhu liste su i njene vršnjakinje Hale Beri i Pamela Anderson. Ali, to nije sve. Nasuprot mladim i izrazito mršavim koleginicima (Nikol Riči, Paris Hilton, sestre Meri i Kejt Olsen), dame sa ove liste imaju još nešto zajedničko – obline.
Dalje...

TV SERIJE
Majte Peroni

Nove serije na B92
ČUDA, MODA I HRVATSKA MAFIJA


Televizija B92 ove sedmice počinje prikazivanje tri nove serije. Prva, “Čudni putevi”, startuje u sredu i biće na programu radnim danima u 13.10 i 17.25 časova. Snimljena je 2000, u koprodukciji Kanade i SAD, i ima 44 epizode. Govori o profesoru antropologije i jednom psihologu koji pokušavaju da razjasne neobične fenomene. Profesor Deklan Dan (Ejdrijan Pazdar) prvo neobično iskustvo imao je dok je zatrpan snežnom lavinom čekao spas. Od tada ima potrebu da dokaže ili porekne postojanje čuda. Psiholog Pegi (Ri Daun Čong) posle smrti supruga prestala je da veruje u čuda, ali njih dvoje, iako imaju različite poglede, odlično se razumeju. U nastojanju da objasne nepoznato često stižu na granicu smrti, a neretko komuniciraju sa priviđenjima i preminulima...
Dalje...




SADRŽAJ:


NA TI... sa Katarinom Marković
MUŠKARAC JE NAJSLAĐI KADA JE MAZAN I RANjIV

Dara Bubamara
TRESE ME NOVA LjUBAV

MAGNETOSKOP
Gorica Popović

ŽENA I PO

Aleksandra Perović
UPISAĆU ŠKOLU LETENjA

Najseksepilnije holivudske zvezde
LEPOTA DOLAZI SA GODINAMA

Nove serije na B92
ČUDA, MODA I HRVATSKA MAFIJA

Vanja Bulić
TV ON: DRAGAN STOJKOVIĆ

In Memoriam Dušan Prelević Prele
LEGENDA BEOGRADA

Mirjana Bobić-Mojsilović
MALO MESTO

Konkurs RTS za logo, scenu i voditelje “Evrosonga 2008”
REZULTATI DO 15. SEPTEMBRA

Modni biro: Povratak šortseva
IZBOR SAVREMENIH DISKO DIVA

Legende: Federiko Felini
ČOVEK KOJI JE IZMIŠLjAO USPOMENE

Slavni u policijskim dosijeima
U ZATVOR SA CRVENOG TEPIHA

SVE O TV SERIJAMA