Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
ZANOSNA SALMA HAJEK
Najseksepilnije holivudske zvezde po izboru magazina "Forbs"
Salma Hajek

Piše A. Popadić

Četrdesetogodišnja Salma Hajek najseksepilnija je holivudska zvezda, zaključio je magazin "Forbs" nakon obimnog internet istraživanja. Javnosti je ponuđeno da se opredeli za neko od tri hiljade imena i rezultati su bili iznenađujući.

Prosek godina dama koje glasačko telo smatra izuzetno seksepilnim čak je 36, a pored Salme u vrhu liste su i njene vršnjakinje Hale Beri i Pamela Anderson. Ali, to nije sve. Nasuprot mladim i izrazito mršavim koleginicima (Nikol Riči, Paris Hilton, sestre Meri i Kejt Olsen), dame sa ove liste imaju još nešto zajedničko – obline.

Salma Hajek je ove godine zaradile milione kao producent američke verzije telenovele "Ružna Beti". Ruže joj cvetaju i na privatnom planu. Početkom godine verila se sa francuskim milijarderom Fransoaom Anrijem Pinoom, sa kojim očekuje prvo dete. Iako je u poodmakloj trudnoći, za nju su glasale dve trećine ispitanika.

- Hvala vam što ste mi ulepšali dan. Ovo je izuzetno veliki kompliment za mene, pogotovo sada kada sam ogromna i debela – uskliknula je Salma saznavši kakva joj je čast ukazana.

Džesika Alba (26) na drugom mestu liste i nije iznenađenje, jer je u poslednje vreme neizbežna pri svakom pomenu aktuelnih holivudskih lepotica. "Plejboj" ju je prošle godine proglasio najseksepilnijom, ali problem je nastao kada su njenom fotografijom, bez pitanja, ukrasili naslovnicu. Usledila je višemilionska tužba, a onda i vansudsko poravnanje. "Forbs" nije želeo da rizikuje, pa je svoje lepotice predstavio na srednjim stranama, a ne na naslovnoj. Džesiku njeni obožavaoci ovog leta gledaju u nastavku "Fantastiče četvorke", a od jeseni u bioskope će stići i drugi deo "Grada greha".

Treće i četvrto mesto ravnopravno dele starleta Karmen Elektra (35) i kolumbijska pevačica Šakira (30), a peto, šesto i sedmo 40-godišnja Hale Beri, Bjonse i Eva Longorija.

Berijeva, ipak, publici nudi nešto više od vrhunskog izgleda. U njenom vlasništvu nalaze se i Oskar, i Zlatni globus, i Emi. Naša bioskopska publika mogla je nedavno da je vidi u ulozi novinarke u "Savršenom strancu", a šuška se da će njen sledeći film, sa Benisiom del Torom, biti ozbiljan kandidat za Oskara.

Ova godina je za Evu Longoriju, baš kao i za njenu koleginicu Salmu, za pamćenje. Veliki uspeh serije "Očajne domaćice" i značajno uvećanje honorara za sledeću sezonu propraćeni su i važnim korakom u privatnom životu - venčanjem sa NBA košarkašem Tonijem Parkerom. Mada su producenti "Domaćica" strogo zabranili svojim glumicama da ostaju u drugom stanju, Eva najavljuje prvu trudnoću i unapred joj se raduje.

Za osmo mesto izborila se velška lepotica Ketrin Zita Džons (38) koja se, baš kao i Salma, može pohvaliti izraženim oblinama naspram kojih polovina Holivuda izgleda anoreksično.

Četiri godine starija Elizabet Harli deli deveto, deseto i jedanaesto mesto sa mladom Džesikom Bil (25) i pravom veterankom ovakvih izbora, 66-godišnjom Rakel Velč.

Poznavaoci holivudskih prilika za Džesiku Bil kažu da je "njena lepota zasenila glumački talenat". I zaista, ona nije snimila ništa vredno pomena još od početka 90-ih godina kada je debitovala u seriji "Sedmo nebo". Međutim, njen buran privatni život i redovne ture po mondenskim mestima čine je veoma prepoznatljivom. Ovako visok plasman duguje medijski veoma eksponiranoj vezi sa Džastinom Timberlejkom.

Najveće iznenađenje ovog izbora ipak je prisustvo Rakel Velč. Ova dama bila je seks simbol šezdesetih, kada većina lepotica sa ove liste nije bila ni rođena. I u sedmoj deceniji Rakel izgleda fantastično. To su shvatili i producenti Si-Bi-Esa i ponudili joj ulogu zavodnice u novoj televizijskoj seriji.

- Kada su mi ponudili ulogu, milila sam da su pogrešili pa sam ih podsetila na svoje godine. Nisu odustali, i dalje žele da baš ja igram tu fatalnu ženu - kaže Rakel. "Forbsova" lista potvrđuje da su producenti bili u pravu, jer je vremešna glumica iza sebe ostavila Dženifer Lopes i Alisu Milano (dele 12. i 13. mesto), ali i doskorašnju "kraljicu" svih izbora lepote Anđelinu Žoli koja se mora zadovoljiti tek 14. pozicijom.

Za kraj, još jedna zanimljivost. Mada su u ponudi magazina "Forbs" bili i muškarci i žene, pojam seksepilnosti većina, očigledno, vezuje samo za dame. Najbolje plasirani muški predstavnik Holivuda je Metju Mekonahi - na 41. mestu.




SADRŽAJ:


NA TI... sa Katarinom Marković
MUŠKARAC JE NAJSLAĐI KADA JE MAZAN I RANjIV

Dara Bubamara
TRESE ME NOVA LjUBAV

MAGNETOSKOP
Gorica Popović

ŽENA I PO

Aleksandra Perović
UPISAĆU ŠKOLU LETENjA

Najseksepilnije holivudske zvezde
LEPOTA DOLAZI SA GODINAMA

Nove serije na B92
ČUDA, MODA I HRVATSKA MAFIJA

Vanja Bulić
TV ON: DRAGAN STOJKOVIĆ

In Memoriam Dušan Prelević Prele
LEGENDA BEOGRADA

Mirjana Bobić-Mojsilović
MALO MESTO

Konkurs RTS za logo, scenu i voditelje “Evrosonga 2008”
REZULTATI DO 15. SEPTEMBRA

Modni biro: Povratak šortseva
IZBOR SAVREMENIH DISKO DIVA

Legende: Federiko Felini
ČOVEK KOJI JE IZMIŠLjAO USPOMENE

Slavni u policijskim dosijeima
U ZATVOR SA CRVENOG TEPIHA

SVE O TV SERIJAMA