Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
BLIZNAKINjA U KOMI
Junakinja sapunice “Valerija”, Gabrijela Spanić, preživljava tešku porodičnu dramu
Gabrijela Spanić

Piše M. Adžić
Popularna vencuelska glumica Gabrijela Spanić, junakinja serije “Valerija”, doputovala je prošle nedelje privatnim avionom u Meksiko Siti, nakon što su joj javili da joj je sestra bliznakinja, Danijela, pala u komu.
Naime, prošle nedelje poznata manekenka doživela je izliv krvi u mozgu, nakon čega ju je suprug odvezao u bolnicu u besvesnom stanju. Operacija je trajala nekoliko sati, a ishod je prestanak krvarenja.
Po dolasku popularne glumicu u bolnicu, u kojoj je smeštena Danijela, interesovanje medija za zdravstveno stanje njene sestre bilo je veliko pa je jedan od bolničkih predstavnika za štampu novinare obavestio o lekarskom timu koji je operisao poznatu manekenku i glumicu, ali je odbio da bilo šta prognozira.
Dalje...

METAFIZIČAR IZA KAMERE
LEGENDE Ingmar Bergman, reditelj koji je film shvatao kao umetnost, a život kao nadmetanje sa smrću
Ingmar Bergman

Piše V. Čikeš
Nije bilo lako voleti Bergmana. Ni njega, ni njegove filmove.
Pa ipak, svi koji su držali do sebe morali su barem da se potrude, kako ne bi ispali baš potpune budale u društvu. Jer, Bergman je u neku ruku bio otac modernog umetničkog filma, neko ko je upečatljivo pokazao da film može da bude ozbiljno i sasvim lično umetničko delo. Time je filmu dao do tada najjači argument u korist sintagme "sedma umetnost", ali i otvorio vrata kroz koja su od tada ulazili svakojaki "filmski umetnici" daveći publiku sa svojim filmskim (ne)delima. Njegova smrt u 90. godini života (14.7.1918 - 30.7.2007) teško da je nekoga iznenadila. Štaviše, mnogi su bili iznenađeni time da se to tek sada dogodilo.
Dalje...

LjUBAV POMEŠANA SA TUGOM UVEK UPALI
NA TI... sa Kristinom Kovač, muzičarkom
Kristina Kovač

Piše S. Milić
Poslednjih godina Kristina Kovač više se bavila “primenjenom” muzikom nego što je radila na svojoj karijeri – osmislila je i producirala “bojs” grupu “Peti element”, pisala muziku za filmove i reklame... Konačno je, posle devet godina diskografskog zatišja, snimila solo album pod nazivom “U nebranom grožđu”. Sve pesme je, naravno, sama komponovala, a bili su angažovani i bubnjar Vini Kolajuta, gitarista Dominik Miler (Stingova “desna ruka”), kao i basista Pol Tarner (svira sa Eni Lenoks i Džemrokvajem). “Ovaj album je nešto najiskrenije što sam ikada napravila” - kaže Kristina, i objašnjava da je prošla kroz veoma težak životni period, koji je muzika “zalečila”. Prava letnja pesma “Kolena” već se nalazi među najslušanijima, a spot sa slovenačkim glumcem Dejanom Pevćevićem odlično je primljen.
Dalje...

MOJ GLAS JE KAO VIOLONČELO
Snežana Berić – Ekstra Nena, estradna umetnica: “Umetnost je kao kada pišete ljubavno pismo. Ne pišete ga vi njemu zato što ga toliko volite, nego zato što imate potrebu da iskažete naglas to što osećate”
Ekstra Nena

Piše S. Milić
Posle devet godina pauze izašao je deveti album Ekstra Nene za PGP RTS "Samo tvoja", sa devet pesama. Već se "vrti" spot za numeru "Ti nisi čovek za mene", a pre nekoliko dana snimljen je i TV poster koji ćemo gledati najverovatnije pred kraj leta. Iako je, barem zvanično, vladalo muzičko zatišje u životu Snežane Berić, ona je i te kako radila, prvenstveno sa "Kvintetom snova", koji su, pored nje, sačinjavali Merima Njegomir, Jadranka Jovanović, Oliver Njego i maestro Nikola Rackov. Naravno, tu su bili i već tradicionalni koncerti na "Kolarcu", kao i književne aktivnosti - objavila je modernu bajku "Zaljubljena tetka" i zbirku ljubavne poezije "Put do srca".
Dalje...

MARINA UMESTO VALERIJE
Nova telenovela na TV Pink
Sandra Ečeverija

Piše M. Adžić
U ponedeljak, 13. avgusta oprostićemo se od “Valerije”, a već narednog dana njeno mesto u programskoj šemi TV Pink zauzeće “Marina”, koja je takođe proizvod Telemunda. U pitanju je visokobudžetni rimejk poznate Talijine trilogije “Marija Mersedes”, “Marija del Mar” i “Marija iz predgrađa”, snimljen prošle godine u koprodukciji sa TV Asteka.
“Marina” je priča o dobrodušnoj i hrabroj devojci koja zarađuje za život kao čistačica. Kada joj iznenada umre majka, dospeva u glamuroznu vilu porodice Los Alarkon Morales. Saznaje da je njen otac bio milioner i da je umro čim je napustio njenu majku.
Dalje...

TV SERIJE
Anhelika Rivera

Odluka o prestanku snimanja serije “Opčinjeni” ustalasala Italiju
POLITIČARI NAJAVILI PROTESTE


U Italiji, zemlji gde se političke stranke sukobljavaju oko svega i svačega, pravo je čudo kada oko nečega udruže snage, a to se upravo dogodilo krajem prošlog meseca. Ljute protivnike ujedinila je sapunica “Opčinjeni”! Naime, kada se pročulo da RAI nema nameru da snimi desetu sezonu ovog popularnog serijala, kojeg i mi poslednjih godina pratimo sa velikim uživanjem, reakcije političara postale su burne.
“Ne mogu da shvatim zašto bi RAI želeo da uništi proizvod koji je u potpunosti italijanski”, zapitao je glasno Frančesko Điro, član konzervativne partije Forca Italija. On i njegove partijske kolege otišli su korak dalje i čak najavili da će početi da protestuju ispred sedišta RAI.
Dalje...



SADRŽAJ



Gabrijela Spanić
junakinja “Valerije”

PREŽIVLjAVA TEŠKU PORODIČNU DRAMU

NA TI... sa Kristinom Kovač
MOJ RECEPT ZA LjUBAV

MAGNETOSKOP
Snežana Berić

VOLELA BIH DA BUDEM VODITELj EVROSONGA 2008.

EKSKLUZIVNO Majk Birkhed, autor emisija o tigrovima
TIGROVI PITOMIJI OD POLITIČARA

Vanja Bulić
TV ON: DUŠAN PRELEVIĆ

Nova telenovela na Pinku
MARINA UMESTO VALERIJE

Mirjana Bobić-Mojsilović
OLUJA

Sa snimanja serije RTS “Ono naše što nekad bejaše”
KADA SE UKRSTE LjUBAVI

Modni biro: Frizure po uzoru na zvezde iz muzike, filma, modnih pista...
RETRO ŠIŠKE I BLAGI TALASI

Legende: Ingmar Bergman
METAFIZIČAR IZA KAMERE

Najbogatiji holivudski tinejdžeri
HARI POTER NA VRHU PIRAMIDE

Tina Tarner snimila duet sa Santanom
PEVA DA SE NAJEŽIŠ

SVE O TV SERIJAMA