Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
SVE BIH ŽRTVOVAO ZA PRAVU LjUBAV
NA TI... sa Branislavom Trifunovićem, glumcem
Branislav Trifunović

Piše R. Radosavljević
Samo nekoliko godina posle “brandovskog” nastupa glumca Sergeja Trifunovića u beogradski pozorišni i javni život, na “daskama koje život znače”, pojavio se i njegov mlađi brat, Branislav Trifunović, koji je imao ne baš lak zadatak – da dokaže svoju individualnost i dar, i da stalna poređenja sa popularnim bratom počnu da idu i u njegovu korist. Danas, posle faze kada je u medijima postojao, pre svega, kao “kopija” i verna senka starijeg Trifunovića koja ga prati ne samo u profesiji nego i na gotovo svim, takozvanim, džet set okupljanjima, Branislav Trifunović može da odahne. Za njim su zapažene uloge u predstavama “Bogojavljenska noć”, “Smrt”, “Višnje u čokoladi”, “Derviš i smrt”, “Antonije i Kleopatra”, “Hamlet”, “Malajsko ludilo”, “Disko svinje”.., a najveću popularnost doneli su mu filmovi “Jesen stiže, Dunjo moja” (Povelja za mušku ulogu na festivalu u Nišu), “Pogled sa Ajfelovog tornja”, “Sedam i po” (priča o “Srebroljublju”).
Dalje...

ONI ŠTO POBEĐUJU I U ŽIVOTU
LEGENDE Jedna od najprestižnijih akcija TV novosti, Glumački par, ONA i ON, beleži 40 godina
M. Dravić i Lj. Samardžić

Piše S. Milić
Te 1968, na trećim Filmskim susretima u Nišu Milena Dravić i Ljubiša Samardžić dobili su prvu nagradu “Ona” i “On” od čitalaca TV novosti, kao najpopularniji glumački par. To je bio tek početak, jer i narednih četrdeset godina biralo se, slavilo i gromoglasno su pozdravljani pobednici na Niškoj tvrđavi... Danas podsećanje na naše najbolje glumce i glumice, koji su vlasnici statueta TV novosti, ONA i ON, izgleda kao da putujemo vremeplovom...
Dalje...

LjUBAV, POČASTI I APLAUZI
Jubilarni, 40. Glumački par po izboru čitalaca TV novosti: Jelisaveta Seka Sablić i Nikola Simić
Nikola Simić i Seka Sablić

Piše A. Popadić
Nema sumnje, izbor za Glumački par godine, koji je ove godine po 40. put organizovao naš list, nikada nije promašio ukus publike, jer ona i glasa za svoje miljenike. A svi oni koji su se proteklih dana našli na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu mogli su da se uvere da su naši ovogodišnji pobednici, Jelisaveta Seka Sablić i Nikola Simić, veliki miljenici publike svih uzrasta jer su nagrađeni dugim i srdačnim aplauzom niške publike.
Autograme popularnih Vere i Miće iz Pinkove serije "Ljubav, navika, panika" tražile su devojčice koje još nisu krenule u školu, ali i njihove mame i bake. Nisu zaostajali ni dečaci kojima je, čini se, Nikola Simić za nijansu draži od Seke. A kada su se Nikola i Seka, u ponedeljak uveče, pojavili na niškoj tvrđavi da preuzmu statuete Ona i On usledio je gromoglasan aplauz.
Dalje...

TV FILM I BALET U DAJANINU ČAST
Na 10. godišnjicu smrti britanske princeze lejdi Di Rusi opčinjeni njenim likom i delom
Patrik Baladi i Ženevjev

Piše S. Bijelić
Na samom izmaku ovog meseca, kada se navršava 10 godina od tragične smrti britanske princeze, lejdi Di(31.jula 1977), ruski gledaoci imaće prilike da odgledaju televizijski film “Dajana: Poslednji princezini dani”. Ovaj film nastao je u saradnji ruskog Kanala jedan i britanskog Bi-Bi-Sija, a sniman je u Londonu, na jugu Francuske i u Parizu. Koštao je četiri miliona dolara i prikazuje poslednje sedmice voljene britanske princeze, koja je tragično nastradala 1997. godine. Dok su filmadžije želele da prikažu Dajanu kao bilo koju ženu na planeti, ruski producenti su zahtevali da se prikaže kraljevska pozadina njenog života jer su Rusi više zainteresovani za bajkovitu stranu njenog života.
Dajanu igra Ženevjev O'Rajli, Dodija Fajeda – Patrik Baladi, prinčeve Harija i Vilijama – Čarli Menton i Džejk Tejlor Šentos.
Dalje...

I DžENIFER LOPES I BEN AFLEK
Deset najgorih filmskih ljubavnih parova
Dženifer Lopes i Ben Aflek

Piše S. Bijelić
Desetak hiljada britanskih filmofila nedavno su se u jednoj anketi, koju je sprovela filmska marketinška kompanija “Pearl & Dean”, izjasnili o tome ko su najgori filmski parovi koji su, zbog toga što među njima na snimanju nije postojala dobra hemija, doprineli da neka ostvarenja dožive totalni debakl i dobiju loše kritike. Na prvom mestu, i to ubedljivo, nalaze se Natali Portman i Hajden Kristensen koji su glumili ljubavni par u filmu “Ratovi zvezda: klonovi napadaju”. Njihova neubedljiva gluma toliko je iznervirala fanove čuvenog naučnofantastičnog serijala, da ih nisu štedeli. Optužili su ih da je upravo zahvaljujući njima film dobio očajne kritike, zbog čega su proglašeni najgorima među najgorima. Sve je utoliko čudnije što se svojevremeno šuškalo da se Natali i Hajden viđaju u pauzama snimanja. Hajdena i Natali, za koju je rečeno da je samo za nijansu ženstvenija od svog partnera, u stopu slede Ben Aflek i Dženifer Lopes, zbog uloga u filmu “Gigli” (2003). To baš i nije veliko iznenađenje, ako se zna da je ovaj film svojevremeno proglašen jednim od najgorih visokobudžetnih ostvarenja u istoriji filmske industrije. Na treću poziciju su se smestili Kira Najtli i Orlando Blum, neubedljivo upareni u filmu “Pirati s Kariba”.
Dalje...

IZLIVI LjUBAVI I NEŽNOSTI NA PAPIRIĆIMA
Olja Karleuša o novom albumu, “Velikom Bratu”, ljubavi i dečku Peci
Olja Karleuša

Piše M. Adžić
Pevačici Olji Karleuši učešće u “Velikom Bratu” donelo je medijsku pažnju kakvu do sada nije imala, a samim tim preskočila je nekoliko stepenika do cilja koji je sebi zacrtala – karijera Lepe Brene. Osim toga, pesme “Brushalter”, “Kavaljer” i “Šetaj nju” postigle su veliki uspeh, udvostručivši nastupe “ženi lavici”.
Trenutno jednu od najpopularnijih folk pevačica zatekli smo na hrvatskom primorju, gde letuje sa svojim dečkom Pecom, sa kojim je tri i po godine u vezi.
- Fenomenalno se provodim: kupanje, sunčanje, uveče šetnja pored mora, restorani... Baš pravi odmor – rekla nam je Olja.
Dalje...

TV SERIJE
Ana Vale

Igrani program RTS
“BABA” DOBIJA NASTAVAK


Televizijska serija “Selo gori, a baba se češlja” autora Radoša Bajića dobija nastavak: u selu Bogdanje 28. avgusta otpočelo je snimanje novih dvadeset epizoda. Rad će potrajati šest meseci, ali prve epizode moći ćemo da vidimo već u decembru, na programu RTS. To je priča o savremenom srpskom selu čiji su junaci obični ljudi koji se raduju životu ma kako on bio oskudan, o porodici i krsnoj slavi, o sinovima i očinstvu, o tajnama koje svi znamo, a oživljavaju ih Radoš Bajić, Milorad Mandić Manda, Mirko Babić, Ljiljana Stjepanović, Olga Odanović, Nada Blam, Suzana Mančić, Danijela Mihajlović i drugi.
Dalje...




SADRŽAJ


GLUMAČKI PAR 2007.
Jelisaveta Seka Sablić i Nikola Simić

LjUBAV, POČAST I APLAUZI

NA TI... sa Branislavom Trifunovićem
STALNO SAM ZALjUBLjEN

MAGNETOSKOP
Nikola Lorencin

NEKADA JE TELEVIZIJA BILA FILM

Olja Karleuša
IZLIVI LjUBAVI I NEŽNOSTI

Rusi i Britanci snimaju TV film o lejdi Dajani
OPČINjENI PRINCEZOM

Sa snimanja TV filma “Maska”
CRNjANSKI U ŽANRU “OPASNIH VEZA”

Vanja Bulić
TV ONA: KATARINA MARKOVIĆ

Mirjana Bobić-Mojsilović
ASFALTIRANjE JAVNOSTI

Sarajevski filmski festival
CRVENI TEPIH, SRPSKI KAJMAK I BOSANSKI ĆEVAP

Modni biro: Šminka za leto
BRONZERI ZA SUNCEM OBASJANO LICE

Legende: 40 godina najprestižnije akcije TV novosti,
Glumački par - ONA i ON

ONI KOJE VOLIMO

Džesika Alba, vereniku postavila ultimatum
ILI BRAK ILI NIŠTA!

Deset najgorih filmskih ljubavnih parova
KAD SE NEUBEDLjIVO VOLE


SVE O TV SERIJAMA