Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
LjUBAV, POČASTI I APLAUZI
Jubilarni, 40. Glumački par po izboru čitalaca TV novosti: Jelisaveta Seka Sablić i Nikola Simić
Nikola Simić i Jelisaveta Seka Sablić

Piše A. Popadić

Nema sumnje, izbor za Glumački par godine, koji je ove godine po 40. put organizovao naš list, nikada nije promašio ukus publike, jer ona i glasa za svoje miljenike. A svi oni koji su se proteklih dana našli na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu mogli su da se uvere da su naši ovogodišnji pobednici, Jelisaveta Seka Sablić i Nikola Simić, veliki miljenici publike svih uzrasta jer su nagrađeni dugim i srdačnim aplauzom niške publike.

Autograme popularnih Vere i Miće iz Pinkove serije `Ljubav, navika, panika` tražile su devojčice koje još nisu krenule u školu, ali i njihove mame i bake. Nisu zaostajali ni dečaci kojima je, čini se, Nikola Simić za nijansu draži od Seke. A kada su se Nikola i Seka, u ponedeljak uveče, pojavili na niškoj tvrđavi da preuzmu statuete Ona i On usledio je gromoglasan aplauz.

Nikola Simić je u karijeri dobio mnogo nagrada, a nas je zanimalo koliko mu znači ova od TV novosti?
- Svaka nagrada ima svoju težinu. Svejedno u kojem glumačkom razdoblju ste je dobili ona vas obavezuje i potvrđuje da sve ono što ste radili i što radite nije uzalud. A publika, koja je izglasala ovu nagradu, je pravo merilo vrednosti jednog glumca – kazao nam je Simić neposredno pre izlaska na binu.

Prvi dobitnici

- Nas dvoje smo, sigurno, snimili zajednički oko 40 filmova. To se nekako namestilo. Ona je takva kakva jeste, ja sam ovakav kakav jesam, visok, štrkljav, klempave uši, veliki nos, možda veliko oko. Zahvaljujući našoj prirodi i našem daru opstali smo i ona i ja – rekao nam je Ljubiša Samardžić prisećajući se zajedničkih početaka.

A Seka nam je poverila da ju je naša nagrada iskreno obradovala:
- Ne bih nikada rekla za sebe da mogu da se tako radujem nagradama, ali ova me je baš prijatno iznenadila. Sve mi se nekako učinilo lepo i sve se poklopilo. I to što smo u pitanju Nikola i ja, i što je to neka, što bi se reklo, `tačna nota`, a i što je ta serija dobila jedno zavidno mesto po popularnosti. Serija je bliska svim godištima i generacijama, od najmlađih do starijih ljudi.

Atmosfera na Niškoj tvrđavi bila je još svečanija jer su na bini, pored ovogodišnjih slavljenika, bili i prvi dobitnici ove prestižne nagrade, Milena Dravić i Ljubiša Samardžić (za film `Jutro`). Oni su pre 40 godina, na samom početku karijere, nagrađeni statuetama ONA i ON. A kako oni, sa vremenske distance od četiri decenije, gledaju na nagradu TV novosti.

- Kada kročite u svet izazova, neobičan a istovremeno inspirativan, i kada vam se desi jedna takva nagrada, samo nekoliko godina po početku vaše karijere, onda je to za vas lično jedna velika svetkovina. I ne samo to, nagrada postaje i obaveza da stalno koračate i da napravite nešto što je još bolje, uzbudljivije i privlačnije – kazao nam je Ljubiša.

I Milena Dravić ovu nagradu vezuje za početak jedne veoma plodne i uspešne karijere:
- Pre četrdeset godina ova nagrada mi je značila mnogo. Želela sam da se publici zahvalim na poverenju i verovanju u nas za svih ovih četrdeset godina. Sada sa ovim iskustvom i ovom vremenskom distancom shvatam da je u pitanju jedan veoma lep gest. A mislim da nismo izigrali poverenje koje nam je tada bilo ukazano.

Slavlje se sa niške tvrđave preselilo u obližnji restoran `Queens` gde se, uz muziku Niš benda i bogato posluženje, slavilo do duboko u noć. Glumci su poznati kao veliki zabavljači pa je tako i veče TV novosti prošlo u znaku dobre zabave i duhovitih komentara ovogodišnjih laureata. Seka i Nikola su, kako i priliči ovakvoj manifestaciji, dobile brojne nagrade, a šarmantna glumica posebno se obradovala ogromnoj torti koja je jedva unesena kroz vrata restorana. Nije bilo sumnje ko su bile glavne zvezde te večeri, a čestitke su pljuštale sa svih strana. Čestitali su im i mladi glumci Iva Štrljić, Kalina Kovačević, Marinko Madžgalj, kao i starije kolege - Irfan Mensur, Petar Božović, Josif Tatić i bivši dobitnici, poput Mime Karadžića. Druženje sa glumcima najviše je, ipak, obradovalo naše troje čitalaca koji su imali sreće da budu izvučeni među hiljadama onih koji su glasali za ovogodišnje laureate nagrade ONA i ON.




SADRŽAJ


GLUMAČKI PAR 2007.
Jelisaveta Seka Sablić i Nikola Simić

LjUBAV, POČAST I APLAUZI

NA TI... sa Branislavom Trifunovićem
STALNO SAM ZALjUBLjEN

MAGNETOSKOP
Nikola Lorencin

NEKADA JE TELEVIZIJA BILA FILM

Olja Karleuša
IZLIVI LjUBAVI I NEŽNOSTI

Rusi i Britanci snimaju TV film o lejdi Dajani
OPČINjENI PRINCEZOM

Sa snimanja TV filma “Maska”
CRNjANSKI U ŽANRU “OPASNIH VEZA”

Vanja Bulić
TV ONA: KATARINA MARKOVIĆ

Mirjana Bobić-Mojsilović
ASFALTIRANjE JAVNOSTI

Sarajevski filmski festival
CRVENI TEPIH, SRPSKI KAJMAK I BOSANSKI ĆEVAP

Modni biro: Šminka za leto
BRONZERI ZA SUNCEM OBASJANO LICE

Legende: 40 godina najprestižnije akcije TV novosti,
Glumački par - ONA i ON

ONI KOJE VOLIMO

Džesika Alba, vereniku postavila ultimatum
ILI BRAK ILI NIŠTA!

Deset najgorih filmskih ljubavnih parova
KAD SE NEUBEDLjIVO VOLE


SVE O TV SERIJAMA