Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
Jedva preboleo Barbaru Mori
Manolo Kardona, Rikardo iz telenovele “Marina”
Manolo Kardona


Piše M. Adžić

Manolo Kardona, kolumbijski zavodnik prodornih plavih očiju, trenutno je jedan od najtraženijih Telemundovih glumaca, zahvaljujući ulozi Rikarda u popularnoj telenoveli “Marina”. Tridesetdvogodišnji Manuel Hulijan Kardona, kako glasi njegovo puno ime, prvi put se pojavio na televiziji kada mu je bilo četrnaest godina, u reklami za cipele. Posle se bavio manekenstvom, a kada je postao punoletan preselio se u Bogotu da bi studirao finansije i međunarodno pravo. Ali, jedan prijatelj pozvao ga je na kasting za ulogu u sapunici, i tako je otpočela njegova glumačka karijera.
- Privukao me je svet glume, a telenovele su izvrsna prilika za mlade ljude da iskažu talenat. Bogota je bilo jedino mesto u kojem sam mogao pokušati i sreća mi se osmehnula – priseća se Manolo, koji je debitovao u popularnoj seriji “Očevi i sinovi”, originalnoj verziji sapunice “Zavodnici” koja se svojevremeno prikazivala na BK televiziji. Brzo je napredovao, tako da se domogao glavne uloge u seriji “Karolina Barantes”. Zanimljivo je da mu je najveću naklonost ženskog dela publike donela uloga u sapunici “Ćavo”.


Telenovela “Ciganke”, koja se pre nekoliko godina prikazivala na Trećem kanalu, bila je do nedavno vrhunac njegove karijere.
- Ključ uspeha te serije su priča i način na koji je ona prikazana, a mi glumci potrudili smo se da se uživimo u likove najbolje što smo mogli. Dugo smo snimali u različitim delovima meksičke pokrajne Sinaloa, a naš trud i perfekcionizam doneli su dobre rezultate – priča Manolo.
Kada su ga pozvali da zameni Maurisija Oćmana u seriji “Marina”, Manolo se dugo dvoumio. Znao je da je serija stekla zavidnu popularnost sa Maurisiom u glavnoj ulozi, pa se plašio da ga publika neće prihvatiti. Međutim, gledaoci su sjajno prihvatili Manola, a odlazak glavnog glumca nimalo se nije odrazio na gledanost serije.

- To je bila klasična “zamena na suvo”. Maurisio je igrao do dvadesete epizode, a ja sam se pojavio u sledećoj i svi smo se pravili kao da se ništa nije dogodilo. Ipak, meni nije bilo sve jedno. Mislim da sam imao jako težak zadatak, jer Maurisio je već bio oformljen lik i ja sam morao bukvalno da igram njega, a ne Rikarda. Vremenom je priča doživela velike turbulencije, a ja sam oblikovao Rikarda po svom ukusu – kaže Manolo.
Najviše scena snimio je sa Sandrom Ećeverija, i evo kako je opisuje kao partnerku:
- Odlična je. Čim smo počeli da snimamo, meću nama je proradila “hemija”. Mnogo mi je pomogla, čak i dok smo učili tekst. Raspoloženje na snimanju bilo je nezaboravno, smeha nikada nije nedostajalo.

I u privatnom životu Manolo je sličan likovima koje tumači. “Nisam posesivno ljubomoran kao Rikardo i sa svakom devojkom sam pre svega dobar prijatelj, pa tek onda ljubavnik. Očekujem razumevanje i vernost, jer i ja to nudim”.
Žutoj štampi Manolo je bio najzanimljiviji kada se zabavljao sa slavnom Barbarom Mori. Upoznali su se pre četiri godine, kada se Barbara rastala od glumca Serhija Majera i Manolo se odmah zaljubio. Jedan od najlepših parova, kako su ih mnogi doživljavali, zajedno su glumili u filmu “Žena mog brata”. No, rastali su se pre dve godine, a Manolovi prijatelji tvrde da je to teško podneo.
Nekoliko meseci kasnije viđen je sa nekoliko devojaka, ali glumac je tvrdio da to nisu bile ozbiljne veze. Trenutno je zaljubljen, ali ime devojke ne želi da otkrije.
Prijatelji ga opisiju kao osećajnog, marljivog i vrlo prijateljski raspoloženog mladića koji čvrsto stoji na zemlji, a porodične vrednosti su mu važnije od svega.

- Tokom snimanja serija najviše mi nedostaje porodica, koju volim više od svega. Bilo je teško podnositi razdvojenost, ali sada smo naučili da bolje iskoristimo vreme koje provodimo zajedno – kaže glumac.
Od Manola se mnogo očekuje. Jedni veruju da bi se mogao okušati u Holivudu, a ima i onih koji ne isključuju mogućnost da se kandiduje na izborima za predsednika Kolumbije. Politika mu je, kažu, vrlo bliska. Ako se odluči za političku karijeru, mogao bi se pouzdati u poveliki broj ženskih glasova.


SADRŽAJ


Milan Stanković
ZVEZDA GRANDA

Na Ti sa Majom Nikolić
UMEM DOBRO DA PUCAM

Zašto nema “Piramide” na Pinku
NIŠTA BEZ UGOVORA

Magnetoskop
Žarko Jokanović
U SRBIJI NE POSTOJI PRAVI DžET-SET

Manolo Kardona iz “Marine”
JEDVA PREBOLEO BARBARU MORI

Dokumentarni program RTS
O ZABORAVLjENIM VREDNOSTIMA I LjUDIMA

Šta se događa u kući “Velikog Brata”
POLjUPCI, MAŽENjE, PIJANSTVA...

Završen film “Srbija po volji Evrope–Kraljevina Srbija”
SILA PREČA OD PRAVA

Mirjana Bobić-Mojsilović
ODVOJENI ŽIVOT

Sa snimanja filma “Seks i grad”
SVI BI DA OTKRIJU TAJNU

Modni biro: Welness Fashion Selection
PARIS HILTON, BUDUĆNOST I ŠEZDESETE

Legende: Marko Polo
SVETSKI PUTNIK, DIPLOMATA I LjUBAVNIK

Kako je Holivud stvarao filmske junake
PIN-AP CURE, VAMP ŽENE I MOMCI IZ KOMŠILUKA


SVE O TV SERIJAMA