Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
A HOLIVUD – KADA DOĐE VREME
Mlada glumica Mirka Vasiljević o životu koji živi između škole, glume, snimanja, folklora i prijatelja
Mirka Vasiljević


Piše M. Adžić
U novoj domaćoj seriji “Premijer”, koja se prikazuje na TV Pink, Mirka Vasiljević igra buntovnu 18-ogodišnjakinju, koja je došla iz Valjeva u Beograd da studira političke nauke. Politički je prilično aktivna i zbog toga pravi probleme ujaku, premijerovom ličnom sekretaru, usput i premijeru Srbije lično.
Mlada glumica, koja je prošle godine nominovana za najbolju glumicu na prestižnom TV festivalu “Zlatna ruža Montrea”, u “zanat” je spontano i na prečac osvojila simpatije gledalaca ulogama Sofije u hit filmu “Mi nismo anđeli 2” i Janje u sitkomu “Ljubav, navika, panika”. Osim što u “Premijeru” igra jednu od glavnih ženskih rola, Mirka nastupa i u hit predstavi “Ljubav, navika, panika”, za koju se u svakoj sali traži karta više.

- Imala sam prilike da igram u pozorištu kao devojčica, ali ovo je prva “prava” predstava u kojoj igram. Nisam imala tremu pred premijeru, jer smo imali mnogo proba. Zavolela sam teatar s neke druge strane i srećna sam što u velikom broju dolaze da nas gledaju, a nadam se da će predstava dugo trajati – kaže Mirka.
Koliko si slična devojkama koje igraš u serijama “Ljubav, navika, panika” i “Premijer”?
- Sve tri smo vršnjakinje i logično je da smo donekle slične. Reditelji Slobodan Šuljagić i Milan Karadžić dali su nam slobodu da kreiramo likove onako kako smo ih mi videli. Trudim se da svaku rolu odigram na specifičan način po čemu će je gledaoci pamititi. Uloge koje dobijam ne poistovećujem sa sobom, ali sigurno je da u svakoj ima deo mene.
Koliko si se promenila od kada si postala poznata?
- Prija mi kada vidim da se ljudima dopada ono što radim, kada me podržavaju, čak i kada mi upute neku kritiku. Volim da čujem tuđe mišljenje. Nisam se promenila. I dalje imam iste drugare, s kojima sam se i pre družila. Promenilo se jedino to što mi je život postao ozbiljniji. Imam posao i, naravno, školu koju treba da završim.
Planiraš li da upišeš glumačku akademiju?
- Smatram dragocenim iskustvom to što sam rano počela da glumim, tako da upijam štosove od starijih kolega. Upisaću Akademiju, jer jedino tako mogu da napravim celokupnu sliku, da naučim sve ono što je neophodno za ovaj posao.
Osećaš li da te neko voli i ceni samo zato što si Mirka Vasiljević?
- To se dešava svim uspešnim ljudima, pogotovo ako su dobri u svom poslu. Srećna sam što ljudi iz mog okruženja nisu promenili mišljenje o meni. Iskreno me vole i to mi je najvažnije.
Pratiš li ove dve serije u kojima igraš?
- Retko se dešava da se opustim i pratim ih kao pravi gledalac, jer uočavam greške i stalno nešto analiziram. Komentarišem i s rediteljima kako je ispala epizoda, šta je dobro u njoj, a šta je moglo bolje da se uradi.
Postoji li neka serija koju si ogledala od prve do poslednje epizode?
- Dok sam bila mlađa, pratila sam sve domaće serije. Sećam se, svake nedelje, kada bi me mama okupala, parkirala bih se ispred TV da ogledama omiljenu seriju. I kada krene odjavna špica, bila sam jako tužna jer sam znala da sledi spavanje. Od stranih serija najviše volim “Sopranove”. Od kada su nam uveli kablovsku, na kojoj ima mnoštvo serija, “hirurškim putem” se odvajam od televizora (smeh).
Koliko pratiš modu? Postoji li neko čijem se stilu odevanja diviš?
- Smatram da je moderno ono što meni lepo stoji, a ne nešto što je u trendu. Gledam Fashion TV i listam modne časopise, tek da vidim šta je trenutno aktuelno, ali više sam klasični tip. Volim svedenije i mirnije kombinacije.
Imaš li neostvarenu želju?
- Do pre sedam godina silno sam želela da imam brata. Sestra, naravno, nije dolazila u obzir. E, pošto mi se ta želja ispunila, više nemam želja. Imam, naravno, realne ciljeve i smatram da ću ih ostvariti ako budem dovoljno istrajna i samouverena.
Šta bi tražila od zlatne ribice?
- Zdravlje i srećnu zvezdu da me uvek prati.
Kako usklađuješ obaveze u školi i snimanja?
- Dobro sam organizovana. Svesna sam da za ono što ne naučim u datom trenutku posle neću imati vremena. Sve što zacrtam moram da poštujem. Kod mene ne postoji rečenica: “Ma, kasnije ću”.
Tvoj radni dan?
- U školi sam od devet do dva, potom odlazim na snimanje koje traje do sedam ili osam sati, ili u pozorište. Nakon toga vraćam se kući, malo se odmorim, učim i pravac krevet.
Gde je tu slobodno vreme?
- Pa, imam ga vrlo malo, jer kad dođe vikend, moram da završim ono što nisam stigla tokom nedelje. Navikla sam tako da funkcionišem i ne znam da se odmaram.
Ideš li još na folklor?
- Da, ali na turneje ne stižem baš uvek da odem. Zato sam redovna na probama. Tamo se pošteno iskačem, izbacim negativnu energiju i posle se mnogo bolje osećam. Osim toga, volim da se družim s drugarima s kojima sam u kontaktu od sedme godine.
Tvoje putovanje iz snova je...
- Imala sam sreće da dosta putujem, zahvaljujući folkloru i majci, koja me je vodila svuda sa sobom. Između ostalog obišla sam celu Evropu, Indoneziju, Bali, Meksiko, Tajvan... Volela bih da odem na neko egzotično mesto.
Razmišljaš li o Holivudu?
- Još je rano pričati o tome. Prvo treba da završim Akademiju i još što šta da naučim o glumi, ispitam je, kao i ona mene. Kada sve to završim, težiću da se popnem na tu najvišu stepenicu.


SADRŽAJ



Na ti sa... Bojanom Ordinačev
ZA SVE U ŽIVOTU IMAM PETLjU

Usnija Redžepova
MOJIH PET VELIKIH LjUBAVI

Branka Nevistić, voditeljka “Piramide”, na Atlas TV
CRNOGORSKA SFINGA

Hirovi svetskih i naših zvezda
OPSEDNUTE ŠOPINGOM

Šesta nedelja u kući “Velikog Brata”
STIGLA NOVA EKIPA

Intervju sa glumicom Ivanom Popović
MOGLA BIH DA ŽIVIM SAMO OD LjUBAVI

Mirjana Bobić-Mojsilović
LOŠE VESTI

RTS snima seriju “Moj rođak sa sela”
U GLAVNOJ ULOZI – SRBIJA

Predstavljamo kandidate za “Evropsko lice”
KRISTINA RADENKOVIĆ I MILO LEKIĆ

Šou program “Plesom do snova” u svetu
I MARADONA JE BIO ZVEZDA

Modni biro: Dragana Ognjenović na Beck's Fashion Week-u
JEDNOSTAVNO, LEŽERNO, ŽENSTVENO

SVE O TV SERIJAMA