Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
Jeste l` vi Ketrin Zita Džons?
Milena Vasić-Ražnjatović, Rozika u seriji "Ono naše što nekad bejaše"
Milena Vasić-Ražnjatović


Piše B. Jovanović
Nasmejanu, energičnu i spremnu na razgovor, lepu crnku Milenu Vasić-Ražnjatović (29), od prošle nedelje (pa još narednih četiri) možete videti na Prvom programu RTS, u ulozi Rozike u seriji "Ono naše što nekad bejaše", Siniše Pavića. Milena kaže da joj je status "udata, dvoje dece". Ima sinčića Nikolu (6,5) i ćerkicu Lanu (3). "Sve mi je išlo ubrzano u životu. Išla sam u Osmu gimnaziju, a posle treće godine upisala sam Fakultet dramskih umetnosti i vrlo brzo sam ga završila. Diplomirala sam u predroku sa 21. godinom. Odatle su krenule karte da se same otvaraju. Posle prvih ponuda, "Ateljea 212" i JDP, 2000. godine postala sam član JDP i od tad se ređaju uloge, više ili manje značajne.”


Vrhuncem dosadašnje karijere mlada glumica smatra ulazak u srpsku kinematografiju (debitantskom ulogom u filmu "Konji vrani") i tri nagrade koje su joj ovog leta dodeljene za tu ulogu (časopisa "Film" i žirija na filmskim festivalima u Novom Sadu i Nišu), a koje je shvatila kao dokaz da zaista treba da bude na filmu.
- Glumica sa dvoje dece nema baš mnogo vremena da se trudi, da bude na određenim mestima u određeno vreme, a pozorište mi se samo nudilo. Nadam se da će mi period koji tek treba da dođe doneti puno zadovoljstva u poslu - kaže Milena, tvrdeći da "kada je žena ispunjena sa porodične strane, to se odražava i na sve ostalo."
Prava popularnost vam, ipak, tek sledi...
- Nedavno me je na izložbi jedan čovek pitao da li sam ja Ketrin Zita Džons (ha, ha). Imam dosta godina, u sve ulazim polako, te nemam nikakvih trzavica povodom popularnosti. Dešava mi se da mi se ljudi na ulici jave, ispričaju se sa mnom, pa im vidim u očima da ne znaju baš ko sam, ali su me negde videli. Više unosim zabunu nego što sam popularna, a mislim da će to uvek biti tako!
U Novom Sadu ste zablistali u elegantnoj crvenoj haljini, za koju ste skromno rekli da ste je kupili na rasprodaji. Kako se inače oblačite?
- Pošto mi je to bila prva nagrada u životu, rešila sam da se sredim! Inače, trudim se da se oblačim odgovarajuće prlici - mislim da je to najbolje oblačenje. A, volim da kupujem...
Zračite energijom! Odakle je crpite?
- To je prirodno. Nisam mrzovoljna kad ustanem, volim jutro, brzo se pokrećem... Možda je najvažnije to što se radujem stvarima koje mi se dešavaju u toku dana. Pri tom, i deca ti daju energiju, kao da su uključena u struju! Suprug i mama mi pomažu oko njih. Jedno dete je kao nijedno, uvek možeš da se organizuješ, a dvoje je već kao firma! Naših sat vremena, provedenih juče u čekaonici kod zubara... strašno!
Vrlo mladi dobili ste sinčića, jeste li tada bili sigurni da je "to to"?
- Ma ne, u tim godinama nisi sigurna ni u šta, ali s Lanom je bilo već nešto drugo. Devojčice bude u tebi nešto za šta moraš da budeš sigurna!
Milena je Bik u horoskopu, te je, kao pravi predstavnik svog znaka, veliki hedonista.
- Volim lepe stvari, da jedem lepo serviran obrok, da se hranim u restoranima, popijem dobro vino, uveče da se opustim i plešem, zapevam sa prijateljima u kafani... Takođe, volim da vozim bicikl, kao i sve vrste voda - reke, mora, jezera... Često se kupam u kadi, pa upalim sveće okolo... - kaže nam glumica.
Što se tiče karijere, želela bi da ostane malo na TV, mada bi rado zaigrala i u nekom filmu. Do tada, angažovana je u JDP i u Pozorištu na Terazijama, gde igra u hit predstavi "Cigani lete u nebo", posle koje je svaki put obraduje desetominutni aplauz.


Miris ratluka i kafe

U seriji "Ono naše što nekad bejaše", rađenoj prema delima Stevana Sremca, Milena tumači suprugu Ćir Mante (igra ga Milan Lane Gutović), vlasnika kafane u kojoj se odvija veći deo scena. Pitamo je da li je lakše ili teže igrati epohu?
- Meni je lakše, jer savremeni tekst ne budi toliko maštu koliko to može da učini kostim i epoha. U JDP igram dve vrlo savremene i aktuelne teme, pa sam se zaželela epohe, koja je kao vremeplov. Scenografija za seriju je fenomenalna, počevši od ratluka koji su mirisali i prave kafe, do najsitnijih detalja, kuće, naše kafane... Nije bilo teško "postaviti" se u ulogu Rozike. Tekst je pravi biser, što je retkost u našim TV serijama, svaka uloga je zaokružena. Rad na celoj seriji je jedno važno iskustvo za mene, a nadam se da će biti više ovakvih projekata.


U OVOM BROJU:


Saznajemo
DRAGAN KARADŽIĆ NA TV FOKS

Na ti sa... Jovanom Janković
GALEB IZ LJUBAVNOG ROMANA

Mima Karadžić
OPET NEMAM DEVOJKU

Milena Vasić-Ražnjatović
JESTE L` VI KETRIN ZITA DŽONS?

Šou program “Plesom do snova”
GROZNICA SREDOM UVEČE!

Branko Stanković i “Kvadratura kruga”
NEPONOVLJIVE SLIKE ŽIVOTA

Predstavljamo kandidate za “Evropsko lice”
SVETLANA ALEKSIĆ I VLADIMIR JOVANOVIĆ

Mirjana Bobić-Mojsilović
ČUDNI ILI ČEDNI?

Osma nedelja u kući Velikog Brata
DVE “ZEČICE” NA JEDNOG ZEKU

Sa snimanja serije “Moj rođak sa sela”
GOSPODA I DŽENTLMENI SA SELA

Modni biro: Obuća za zimu
KRATKA ČIZMICA I VISOKA ŠTIKLA

Ajlin Muhika iz “Marine”
KUBANSKA SEKS-BOMBA

Aleks Džonson, pevačica i glumica
ŽIVI ŽIVOT IZ SERIJE


SVE O TV SERIJAMA