Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
Kubanska seks-bomba
Uz sapunicu “Marina” na Pinku: Ajlin Muhika
Ajlin Muhika

Piše M. Adžić
Iako u Meksiku vlada velika konkurencija među kandidatima za zvezde telenovela, atraktivna kubanska glumica Ajlin Muhika (u seriji “Marina” tumači zlu Veroniku i dobru Lauru), uspela je da pronađe svoje mesto pod suncem. Plavokosa seks-bomba, kako je latinomaerički mediji nazivaju, već dugo živi i radi u Meksiku, a osim glumačke karijere tamo je osnovala i porodicu.


Rođena je pre 34 godine, u Havani. Završila je studije baleta, upisala glumački kurs, a usput se bavila i manekenskim poslovima. Nekoliko meseci boravila je u Moskvi, gde je nastavila usavršavanje baleta kod najpoznatijih ruskih plesača. Po povratku u Latinsku Ameriku, sreću je potražila u obećanoj zemlji – Meksiku.
- Imam kubanske krvi i ponosim se time, ali u mojoj zemlji nisam imala nikakvu perspektivu zbog čega sam morala da je napustim i odem u Meksiko da gradim glumačku karijeru o kojoj sam oduvek maštala.
Prvu značajnu ulogu ostvarila je u telenoveli “Gazdarica”, koja je postigla veliki uspeh u svetu. Po završetku manje uspešne sapunice “Ljubavna pesma”, dobila je primamljivu ponudu od konkurentske televizijske kuće Asteka, na kojoj je 1998. debitovala kao junakinja sapunice “Yacaranday”. Serija je bila veliki hit širom Latinske Amerike, a za Ajlininoo ime na špici telenovela i filmova počeli su da se bore brojni producenti. Do sada je igrala u nekoliko predstava, tri filma i osam telenovela.
Zanimljivo je da je Ajlin želela da se prijavi na kasting za ulogu Marine, koja je već bila dodeljena glumici Sandri Ećeverija. Ali, scenarista se oduševio njenim odvažnim nastupom, pa je specijalno za nju glavnoj negativki “dopisao” dobrodušnu sestru bliznakinju.
Uprkos napornom tempu snimanja “Marine”, koji je usklađivala sa promocijom svog prvog muzičkog albuma, sa Sandrom i Manolom Kardonom, kaže, sjajno se zabavljala.
- Često sam bila toliko umorna da sam htela da odustanem, ali tople reči kolega i prijatelja s kojima sam snimala uverile su me da prolazim kroz privremenu fazu. U početku sam želela ulogu Marine, međutim, kada sam pročitala scenario za ulogu Veronike shvatila sam da je stvorena za mene. Želela sam je pošto-poto za sebe. Sada, kada je i ovaj projekat iza mene, verujem da sam dala sve od sebe, jer drugačije ne bih mogla da radim.
Tokom snimanja serije “Marina”, Ajlin je ono malo slobodnog vremena posvetila promociji debitanskog albuma koji nosi njeno ime. Sa dvanaest pesama u stilu latino-popa, pridobila je veliki broj muzičkih kritičara, a ni posetilaca na njenim koncertima nije nedostajalo.
Zbog neslaganja sa šefovima TV Asteka, Ajlin je odlučila da zauvek napusti ovu kuću, potpisavši nedavno trogodišnji ugovor sa Telemundom.
- Temperamentna sam i znam šta želim od života. Iako rad u TV Asteki pamtim po lepim stvarima, na kraju se, nažalost, ispostavilo da je bilo mnogo neočekivanih neprijatnosti – kaže glumica.
Ajlin, koja iz prošle veze ima četrnaestogodišnjeg sina Maura, krajem devedesetih upoznala je meksičkog producenta Alehandra Gavira, a njihova veza je 2000. krunisana brakom. Iste godine, u januaru, po drugi put je postala majka, rodivši sina Alehandra.
- Jako sam vezana za sinove i nema toga što za njih ne bih učinila. Oni me čine boljom osobom i jedino su što doista vredi u mom životu – objašnjava Ajlin, priznaviši da joj je karijera, otkad je postala majka, na drugom mestu. - Kada se sa rediteljima dogovaram oko snimanja, uvek postavljam kao uslov mogućnost da svakog dana, posle škole, pokupim svoje sinove. Ne postoji uloga zbog koje bih zanemarila decu – kaže Ajlin.
O sve češćim napisima o krizi u njenom braku, Ajlin kaže:
- Moj surpug i ja neko vreme bili smo razdvojeni, a razlog je posao koji je on obavljao na Bliskom istoku. Kao i svaki brak, i naš ima uspone i padove. Međutim, komunikacija i dobra volja uvek su prisutni.


U OVOM BROJU:


Saznajemo
DRAGAN KARADŽIĆ NA TV FOKS

Na ti sa... Jovanom Janković
GALEB IZ LJUBAVNOG ROMANA

Mima Karadžić
OPET NEMAM DEVOJKU

Milena Vasić-Ražnjatović
JESTE L` VI KETRIN ZITA DŽONS?

Šou program “Plesom do snova”
GROZNICA SREDOM UVEČE!

Branko Stanković i “Kvadratura kruga”
NEPONOVLJIVE SLIKE ŽIVOTA

Predstavljamo kandidate za “Evropsko lice”
SVETLANA ALEKSIĆ I VLADIMIR JOVANOVIĆ

Mirjana Bobić-Mojsilović
ČUDNI ILI ČEDNI?

Osma nedelja u kući Velikog Brata
DVE “ZEČICE” NA JEDNOG ZEKU

Sa snimanja serije “Moj rođak sa sela”
GOSPODA I DŽENTLMENI SA SELA

Modni biro: Obuća za zimu
KRATKA ČIZMICA I VISOKA ŠTIKLA

Ajlin Muhika iz “Marine”
KUBANSKA SEKS-BOMBA

Aleks Džonson, pevačica i glumica
ŽIVI ŽIVOT IZ SERIJE


SVE O TV SERIJAMA