Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
Najviše sam “cvikala” od Klemenca
TV novosti predstavljaju kandidate za “Evropsko lice”: Danica Radulović i Nikola Ilić
Danica Radulović i Nikola Ilić

Piše S. Bijelić

DANICA RADULOVIĆ:

NAJVIŠE SAM “CVIKALA” OD KLEMENCA

Njena pobeda je ubedljiva. Uz glasove sva četiri člana žirija, dobila je i onaj koji dodeljuju gledaoci.
- Uvek je lepo kada dobiješ injekciju samopouzdanja. Klemenc mi je bio profesor i od njega sam najviše cvikala. Od nas je uvek tražio vrhunski kvalitet i nije od onih koji će dati glas zato što je nekome bio profesor, nego samo ako zaslužiš.
Izbor pesme sa kojom se predstavila (“Baj, baj, baj”) bio je prilično neočekivan.
- Htela sam da to bude pesma koju niko neće hteti da odabere. Volela sam je i kao mala. Slatka je, vesela, obeležava period mog detinjstva i stare Jugoslavije. Složila se uz moj karakter. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i s ponosom ističe da je primljena iz prvog pokušaja. Igrala je u petnaestak predstava (uglavnom dečjih), malo na filmu (“Crni bombarder”), radila na televiziji. Na Art kanalu bila je novinar, na RTS radila “Bestleser”, na Hepiju vodila dečju emisiju, na Spektrumu jutarnji program i emisiju o pozorištu.
- Snimila sam i mnogo reklama, spotova. Sa Darkom Bajićem sam, recimo, `87. radila “Rok odeon”. Te godine organizator u RTS bio je Mane, koji je sada organizator “Evropskog lica”. Sreli smo se posle 20 godina! Nekakav krug se zatvorio.
Danica obožava da gleda filmove, redovno ide u bisokop, voli da se šeta s prijateljicama, pre dve godine počela je da vozi rolere i – obožava dečje društvo.

NIKOLA ILIĆ:

PROFA IDE U VOJNIKE

Kada je na RTS prikazana emisija u kojoj je pobedio, Beograđanin Nikola Ilić, 26-godišnji profesor engleskog jezika (na postdiplomskim studijama žurnalistike), bio je na drugom kontinentu. Kako od decembra počinje da služi vojni rok (civilno), poslednje slobodne dane iskoristio je da poseti brata koji studira u SAD, oseti njujoršku predbožićnu atmosferu i da sebe časti na nekoj rasprodaji.
- Na sreću, RTS može da se gleda preko interneta tako da sam celu emisiju proveo ispred monitora, dopisujući se s prijateljima koji su mi slali komentare i utiske. Posle emisije usledila je euforična virtuelna žurka. I telefonski pozivi, čestitanja... Roming još nisam preživeo. Račun mogu da plaćam u ratama, pa se nadam da će do proleća biti otplaćen (smeh).
Tokom priprema i snimanja emisije nije mnogo razmišljao o takmičenju s protivnikom, već o takmičenju sa samim sobom.
- Nisam očekivao ubedljivu pobedu i drago mi je da su se utisci žirija i publike poklopili. To me obavezuje da se za naredni ciklus pripremam još temeljnije. Iako podjednako uvažavam sve članove žirija, najviše sam strahovao od sjajnog profesora Klemenca. Imajući u vidu njegove sugestije i komentare sa časova, želeo sam da baš on primeti moj trud, rad, želju, i, nadam se, napredak.
Od svih zadataka najteže mu je palo pevanje.
- Loše pevam i zbog toga sam odabrao brzu pesmu i odlučio da se fokusiram na scenski nastup. Srećom, moji najbliži prijatelji se bave muzikom, plesom, glumom, te sam prošao ubrzan i intenzivan “kurs”.
Nikola je jedan od osnivača Evropskog parlamenta mladih i nacionalni koordinator za Srbiju, kao maneken snimao je poslovne reklame i kampanje, ali i reklamu za, kaže, omiljeni keks - “plazmu”, obožava da putuje...
- Studenstki fleksibilan raspored i prevodilačke honorare iskoristio sam da iskrojim neke svoje avanturističke mape, tako da sam stigao do Južne Amerike, “osvojio” Kineski zid i jahao na slonu na Sri Lanci. Na redu je Maroko.
Šta očekuje od takmičenja?
- Želeo bih da što duže budem na ovom brodu koji je punim jedrima zaplovio Dunavom ka Evropi.


U OVOM BROJU:


Sergej Ćetković
O novom albumu, prijateljima i neprijateljima...

Na ti sa... Milicom Bursać
Nezgodna sam kad sam gladna

Milan Vasić
Ja bih da pevam, šalim se i smejem

Silvija Nedeljković
Nastaviću da plešem

Deveta nedelja u kući Velikog Brata
Tramvaj zvani želja

Mirjana Bobić-Mojsilović
Kulturni šok

Milan Kalinić i Gordana Veselinović
K`o stvoreni za šou

Predstavljamo kandidate za “Evropsko lice”
Danica Radulović i Nikola Ilić

Koncert “Zabranjenog pušenja”
Biće AVNOJ slavlje

Modni biro:Revija “Viktorijas sikret” u Holivudu
Najskuplji veš na najlepšim manekenkama

Naše dame i najseksepilniji muškarci
Kluni i Koneri, zauvek

Ventvort Miler
Od anonimusa do seks simbola

Pit Sampras
Dok gledam Vimbldon, suze same krenu!


SVE O TV SERIJAMA