Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
Broj 2241
aktuelno izdanje
Tango za desetku
Slavica Ćukteraš i Ivan Marinković dobili najviše ocene u šou programu “Plesom do snova”
Piše V. Đuđrić
Kada se igra tango oseća se strast. Tako bar kažu oni koji plešu ovu igru koja je nastala u Buenos Airesu i za koju tvrde da je najvatrenija i najlepša, ali i najzahtevnija. Tako su je otplesali Slavica Ćukteraš i Ivan Marinković. Sve je varničilo od temperamentnih okreta, pokreta, pogleda. Na uzbudljivu muzičku numeru tanga iz filma “Miris žene”( sa sjajnim plesačom Al Paćinom u filmu) koju je uživo odsvirao “Ekstra orkestra”, vatreni plesački par, u kostimima po meri ovog plesa – zadivio je sve, a najvažnije stručni žiri i od svih dobio najvišu ocenu – 10. Prvi put u ovoj plesno-humanitarnoj emisiji “pljuštale su sve desetke”. Popularna pevačica Jellena i student Ivan, i njihov koreograf Dragan Rančev, čovek koji se na različite načine bavi plesom već 30 godina, imaju razloga da budu veoma zadovoljni. Ova ekipa i do sada je manje-više dobro prolazila kod strogih članova žirija, a najbolje ocene pokupili su za zanosni tango.


Ivan Marinković se bavi sportskim plesom. Doduše, još je, kaže, početnik i tek bi trebalo da se razvija kao plesač. Priča vezana za “Ples do snova” počela je kada se s drugarima iz plesne škole “Aurora” prijavio na audiciju. Ivanov san je da pomogne svom bolesnom ocu i da mu plesom omogući da otputuje u Rusiju na veoma skupu operaciju. Odmah posle trujumfalno odigranog tanga otputovao je na plesno takmičenje u Nemačku, a po njegovom povratku odmah su počeli da vežbaju rumbu i tvist. Na pitanje kakva je Slavica Ćukteraš kao parnerka Ivan odgovara:
- Slavica je u plesu kao kameleon. Može da se prilagodi svakoj igri i izuzetno je talentovana. Ima odlično držanje, sjajan pogled i veoma je temperamentna, tako da poseduje sve predispozicije za vrhunsku plesačicu. Ukoliko jednog dana bude prestala da peva siguran sam da će biti veoma uspešna igračica.
Bez obzira što se iz srede u sredu predstavlja velikom TV auditorijumu Ivan priznaje da svaki put kada izađe na podijum ima veliku tremu.
- Ma ne pitajte, izgubim se pred kamerama. Svaki put imam veliki frku. Kada mi Nataša ili Boško priđu zbunim se i čini mi se da sam potpuno blokiran, pa ne znam šta da kažem i kako da im odgovorim.
Zbog svega ovoga Ivan kaže da školovanje malo trpi, a još ne zna da li će dati uslov za treću godinu na Višoj poslovnoj školi.
Slavica Ćukteraš je takođe odmah prihvatila da učestvuje u ovom programu, ali je mislila da će joj biti malo lakše.
- Vežbamo svakodnevno i to ubitačnim tempom, jer radimo po nekoliko sati. Ima trenutaka kada sam toliko umorna da bih pala s nogu, a znam da je vežbanje neophodno. Tada nisam baš koncetrisana, ali, uglavnom, uradimo sve što nam Dragan zada.
Slavica priznaje da se vremenom vezala za Ivana kao prijatelja jer je izuzetan mladić.
- Vrlo je požrtvovan i hrabar i baš zbog toga mi nije teško da radimo na ovaj način. Par puta se dogodilo da dođem u Beograd sa puta, da se odmah istuširam i odem da vežbam. Možda nas zbog toga instrutror Dragan Rančev stalno hvali i govori da smo vredni. Ivan i ja smo bliski i po temperamentu i imamo veliku energiju, pa mislim da je to doprinelo da napredujemo u plesu.
Na pitanje da li je njihov koreograf strog Slavica kaže da je “Rančev super”.
- Najvažnije je da je uspeo da napravi dobru atmosferu, jer kod nas ima mnogo rada ali ima i zezanja. Pred svaki nastup je tu da nam pomogne, kako bismo se opustili. Stalno govori “vi to možete, samo napred, bez treme”.
Slavica dok igra pokazuje izuzetan temperament, ima smeha i suza, a zašto je tako objašnjava:
- Naprosto ja sam takva, ali ponavljam da sam i zbog Ivana celu ovu priču shvatila veoma ozbiljno. U prvoj emisiji sam i zaplakala. Toliko smo vežbali valcer, a ja sam neposredno pred emisiju skunula gips (istegnuti ligamenti).
Pevačica nam otkriva da su korake za tango osmislili ona i Ivan, jer je njihov instruktor bio opravdano odsutan.
- Ivan je došao jedno veče kod mene i počeli smo da vežbamo i radili, bogami, do dva ujutru. Sutradan smo nastavili, a kada se Dragan vratio rekao je da smo odlično odradili korake pa smo, kako to igrači kažu, sa njim kreirali karakter plesa.
No, bez obzira na strastveni tango, Slavica kaže da je najzanimljivije bilo da nauči da igra mambo.
- Prelepa igra, čini mi se da bih svaki dan mogla da plešem mambo.
Učinkom Slavice i Ivana zadovoljan je i njihov instruktor Dragan Rančev.
- Kada su došli prvi put kod mene bio sam prijatno iznenađen jer odlično izgledaju kao par. Slavica je idealno građena za plesačicu i poseduje izuzetan temeperament. Vredna je i ukoliko ima obaveze sve kasnije to nadomesti radom. Svaka joj čast na volji. Zato smo uspevali do sada, jer je u plesu nemoguće za dva do tri dana napraviti nešto da izgleda solidno. Sa druge strane, Ivan je krenuo u ovu priču zbog svog sna i naišao je na svu podršku od Slavice.

Broj 2241

Slavica Ćukteraš i Ivan Marinković
TANGO ZA DESETKU

Na ti sa... Ašokom Murtijem
NAJBOLjI AFRODIZIJAK JE OSMEH

Danijela Štajnfeld
DUGO SAM I SREĆNO ZALjUBLjENA

Milica Todorović
KUSTURICA ME JE NAUČIO DA GLUMIM

Magnetoskop
Aleksandar Timofejev

STUDIO B - GRADSKI SI-EN-EN

Predstavljamo kandidate za “Evropsko lice”
VANjA MILAČIĆ I ĐORĐE MARIČIĆ

U kuću Velikog Brata ušao Mikijev tata
JOŠ JEDAN PČELAR

Mirjana Bobić-Mojsilović
TRIBINE, ILI DIVLjE HORDE

Karina Baći iz “Senki greha”
UŽIVALA SAM U RONALDOVOM ZAGRLjAJU

Modni biro: Velike i lakovane torbe
LjUBIČASTO, CRNO, CRVENO U VISOKOM SJAJU

Naši muškarci i najseksepilnije dame
FATALNE ANĐELINA, MONIKA I ŠERON

Kaka, najbolji fudbaler godine
JEDNOG DANA BIĆU SVEŠTENIK!

SVE O TV SERIJAMA