Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
Broj 2240
aktuelno izdanje
K`o stvoreni za šou
Uz emisiju “Plesom do snova” na TV Pink: Gordana Veselinović i Milan Kalinić
Milan i Gordana

Piše: V. Đurđić

Šou program “Plesom do snova” iz srede u sredu sve je žešći i razigraniji. Parovi pokazuju veliko umeće “tancovanja”, a poslednje što su demonstrirali televizijskoj publici bio je folklor.
Plesni duo koji je do sada odlično prolazio kod strogih članova žirija čine Gordana Veselinović i Milan Kalinić. Studentkinja ekonomije i popularni glumac i voditelj plešu iz emisije u emisiju sve bolje. No, jedan od najzaslužnijih za umeće koje pokazuju na podijumu je i koreograf Mirko Knežević.

Gordana je izbeglica iz Krajine i već 12 godina živi sa sestrom i bratom u izbegličkim kampovima. Prijavila se, kako kaže, da bi im obezbedila pristojne uslove za život. Goca je ranije igrala foklor, a učešće u ovoj emisiji je njen prvi susret sa latinoameričkim plesovima. Za svog plesnog partnera Milana Kalinića ima samo reči hvale.
- Sa Milanom je uvek zabavno, a uz to on je veliki profesionalac i prepun je pozitivne energije - kaže Goca. Od plesova koje su do sada igrali Goca otkriva da joj je najzanivljivije bilo da nauči sving, dok joj je folklor bio najlakši. Na pitanje koji ples je najteže naučila Goca odgovara:
- Uvek je komplikovano jer svaku igru učimo od početka. Ipak, nije mi teško, jer sam uspela da ostvarim veliku želju i da igram plesove o kojima sam oduvek maštala, ali mi se za to nikada nije ukazala prilika.
Za koreografa Mirka Kneževića, koji ih sprema za svaki novi plesni nastup, kaže da je najzaslužniji što za sada dobro prolaze kod članova žirija.
- Mirka moramo da slušamo. Što bi se reklo strog je ali i pravičan.
S druge strane, Milan Kalinić govori da je gotovo uvek najteži deo posla da se njih troje dogovore kada mogu da se okupe da bi probali.
- Dogovaramo se iz sata u sat. Ajde što ja imam obaveze, tu je i Mirko koji takođe ima mnogo posla, ali bi to nekako mogli da rešimo, nego je sad i Goca počela da izvoljeva. Ipak, nekako spojimo četiri-pet treninga u toku nedelje.
Milan kaže da je odmah prihvatio poziv da učestvuje u “Plesu do snova”, što zbog želje da igra, što zbog humanitarnog karaktera ovog šou programa.
- Volim da đuskam i nisam od onih stidljivih što kad izađu u diskoteku sede u nekom ćošku. Uvek sam imao želju da odem na neki kurs za latinoameričke pelsove, ali nema se vremena. Planirao sam čak i sa suprugom da zajedno krenemo na neki kurs ali ona je u međuvremenu zatrudnela. Srećom, krenuo je “Ples do snova” i eto mene kao igrača.
Milan priznaje da mu je najteže bilo da nauči mambo, a kao i Goci, najlakši mu je bio folklor.
- Najviše sam uživao u folkloru jer je to najbliže našem mentalitetu. Latinoamerički plesovu su, ipak, latinoamerički.
Milan kroz šalu kaže da Mirko nije strog koliko je ponekad nervozan.
- Pravi je nastavnik. Moram da priznam da je nervozan sa razlogom, i ja bih bio, jer ne spadam u one ljude koji imaju mnogo strpljenja u radu s drugima. Sviđa mi se što smišlja zahtevne koreografije koje imaju svoju priču i ne podilazi našim plesnim mogućnostima, naprotiv.
Šef stručnog štaba Mirko Knežević kaže da se u svojoj karijeri nije susretao sa ovakavim načinom rada i da je to nesvakidašnje iskustvo za njega.
- Ma nisam strog već samo istrajan u tome što želim da njih dvoje izvedu. Koreografije jesu zahtevne, ali se publici valjda zbog toga i sviđaju.
Mirko kaže da su njegovi puleni iz dana u dan sve bolji.
- Pokrete smišljam u hodu. Pokažem im nešto, vidim kako oni to izvedu, pa ukoliko je dobro bude i u nastupu, ako nije, idemo dalje. Ponekad se dogodi da neke delove izbacimo pred samu emisiju.
U narednoj emisiji igraće se najstrastvenija igra na svetu, tango. Goca, Milan i Mirko obećevaju da šou na plesnom podujumu ni ovaj put neće izostati.


Broj 2240

Sergej Ćetković
O novom albumu, prijateljima i neprijateljima...

Na ti sa... Milicom Bursać
Nezgodna sam kad sam gladna

Milan Vasić
Ja bih da pevam, šalim se i smejem

Silvija Nedeljković
Nastaviću da plešem

Deveta nedelja u kući Velikog Brata
Tramvaj zvani želja

Mirjana Bobić-Mojsilović
Kulturni šok

Milan Kalinić i Gordana Veselinović
K`o stvoreni za šou

Predstavljamo kandidate za “Evropsko lice”
Danica Radulović i Nikola Ilić

Koncert “Zabranjenog pušenja”
Biće AVNOJ slavlje

Modni biro: Revija “Viktorijas sikret” u Holivudu
Najskuplji veš na najlepšim manekenkama

Naše dame i najseksepilniji muškarci
Kluni i Koneri, zauvek

Ventvort Miler
Od anonimusa do seks simbola

Pit Sampras
Dok gledam Vimbldon, suze same krenu!

SVE O TV SERIJAMA