Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
Broj 2239
aktuelno izdanje
Pišem ljubavni roman
Folk pevačica Seka Aleksić o novom albumu, imidžu, putovanjima, materinstvu
Seka Aleksić

Piše M. Adžić

Sigurno je da se sa nestrpljenjem očekuje novi album jedne od najpopularnijih estradnih zvezda, pevačice Seke Aleksić. “Kraljica” će se naći u prodaji od 27. novembra.
- Uverena sam da će nove pesme biti slušane i da će nadmašiti uspeh prethodnih. Temeljnije nego ikada dosad snimali smo album, a posao je trajao nekoliko meseci. U želji da dobijemo maksimalan kvalitet zvuka snimali smo u pet različitih studija, a postprodukcija je rađena u Njujorku. Novi album je na nivou svetske produkcije – priča za TV novosti Seka.
U nazivu novog albuma, kaže, ima mnogo simbolike. Često se oseća kao kraljica jer je ostvarena i ispunjena, a najvažnije joj je što živi u skladu sa svojim principima, a ne po onim koje nameće posao, sredina, mentalitet...

A ko je kraljica naše estrade?
- Da bi se dobio pravi odgovor treba pitati publiku. Ako mene pitate, kraljica je Seka Aleksić. Sve što radim, radim zbog ljubavi prema muzici, ali i zbog fanova, i ispostavilo se da se moj ukus podudara sa njihovim. Na koncertima često mi skandiraju „Seko, kraljice“, a pored istoimene pesme, to je jedan od razloga zbog čega sam novi album nazvala „Kraljica“.
Njeni spotovi uvek nam pokažu nešto novo i originalno, a tako će biti i sa novim albumom. Već je uradila video klip za pesmu „Aspirin“, a ovih dana snima i spot za „Kraljicu“.
- U „Aspirinu“ se pojavljuje oko 200 statista, snimali smo na nekoliko lokacija u Novom Sadu i spot će biti na nivou klipova koji se vrte na MTV-iju. Za „Kraljicu“ idemo još jedan korak napred i verujem da će mnogi ostati bez daha kada budu videli spot – kaže Seka.
Uz novi album ide i novi imidž. Ipak, javnosti je najinteresantnije to što je po ko zna koji put promenila boju kose. Na samom početku karijere bila je vatrena crnka, potom zavodljiva brineta, a sada je plavuša. Česta transformacija izgleda je svojstvena za Seku. Smatra da joj je obaveza da obožavaocima, s vremena na vreme, osim pesme, priredi iznenađenje i promenom imidža.
- Sklona sam promenama jer sam primetila da koleginice često vole da me kopiraju kada je reč o boji kose i frizuri. Želim da budem drugačija, a ne jedna od onih koje imaju istu ili sličnu frizuru. Hvala Bogu, sve mi lepo stoji – priča Seka, o čijem stajlingu se stara Ivana Rabrenović.
Iako je poslednjih nekoliko dana preokupirana promovisanjem novog albuma, Seka privodi kraju i pisanje svog književnog prvenca.
- Muzika, moda i književnost imaju zajednički imenitelj – umetnost. Kreativna sam i imam želju da se ostvarim na više polja u kojima mogu da iskažem kreativnost. Muzika je moj život, a svojom modnom linijom dokazala sam da mogu da budem uspešna i u modnom poslu. Smatram da imam dara i za pisanje, pa sam poželela da se i u tome okušam.
Roman, koji još nema naziv, nije biografski. Međutim, pišući neka poglavlja Seka je bila inspirisana situacijama i događajima iz svog života.
- Za biografiju će biti vremena za dvadesetak godina kada budem rezimirala sve ono što ću do tada uraditi. Ovo je klasični ljubavni roman koji će izmamiti uzdah, a možda i poneku suzu kod žena. Ubeđena sam da ni muškarci neće ostati ravnodušni.
Kada je reč o literaturi, Seka ne voli da čita nešto što predstavlja filozofiranje u nedogled, ali ne prijaju joj ni „limunade“ koje nemaju nikakvu pouku. Voli da pročita i neka dela popularne psihologije kao što je „Moć podsvesti“, ali i klasike književnosti, kao i dobar savremeni roman, poput „11 minuta“ Pabla Koelja.
Seki najbrže izmami osmeh kućni ljubimac, čivava Cezar, koji je često do suza nasmeje svojim nestašlucima. „Podjednako mi izmami osmeh i kada mi izgricka obuću, pa se sakrije jer valjda sluti da je napravio neku štetu, i kada me ujutru njuškicom lagano budi“.
Iz takta može da je izvede nepravda i neiskrenost. „Kada sam ljuta, napunim đakuzi kavijarom iz Božen kozmetike, legnem i zažmurim. To me najbolje opušta“. Najviše se plaši bolesti i Boga. Ipak, nikada nije učinila nešto zbog čega bi se kajala.
Poznanika ima mnogo, ali priznaje da ima malo iskrenih prijatelja u koje ima bezrezervno poverenje.
- Ima ljudi sa estrade sa kojima sam u kontaktu, ali ne družim se mnogo sa kolegama. Imam prijatelje koji nemaju veze sa šou-biznisom, živim daleko od uobičajenih estradnih tokova, a Dara Bubamara je jedina koleginica sa kojom se čujem i sa kojom tračarim. Od muškaraca tu je moj drug i brat Aca Pejović, koga obožavam, kao i celu njegovu porodicu.
Nije, priča nam, od onih koji kupovinom beže od realnosti i nervozu leče šopingom. U slobodno vreme voli da pogleda dokumentarne emisije, naročito one posvećene životinjama, a s vremena na vreme pogleda i neku informativnu emisiju.
Kada je reč o hrani, Seka se trudi da se zdravo hrani. Ne odriče se ni slatkiša ni specijaliteta koji imaju malo više kalorija, ali u njenim obrocima dominira povrće koje je vrlo malo termički obrađeno.
- Uvek kada imam vremena sama pripremam hranu i svi oni koji su imali prilike da probaju nešto iz moje kuhinje kažu da sam vrsna kuvarica.
Slatkiš bez koga ne bi mogla da zamisli dan je čoko smoki: „Obožavam ga! Mogla bih samo njim da se hranim“.
A da li Seka razmišlja o udaji i materinstvu?
- Svaka normalna žena mašta o trenutku kada će u naručju držati svoje dete. I mene obuzima ta misao. Ali, mislim da još nije vreme za materinstvo. Mlada sam, biće vremena za to.

Sekinih top osam

Omiljeni deo nakita: minđuše i satovi
garderobe: obuća Gucci, Christian Louboutin, Luis Vuitton
film: “Gazda nad gazdama”
cvet: ljiljan i bela ruža
deo dana: noć
Uzrečica: mislim, zaista
Životni moto: “Ne radi drugima ono što sebi ne želiš”


Broj 2239

Saznajemo
DRAGAN KARADŽIĆ NA TV FOKS

Na ti sa... Jovanom Janković
GALEB IZ LJUBAVNOG ROMANA

Mima Karadžić
OPET NEMAM DEVOJKU

Milena Vasić-Ražnjatović
JESTE L` VI KETRIN ZITA DŽONS?

Šou program “Plesom do snova”
GROZNICA SREDOM UVEČE!

Branko Stanković i “Kvadratura kruga”
NEPONOVLJIVE SLIKE ŽIVOTA

Predstavljamo kandidate za “Evropsko lice”
SVETLANA ALEKSIĆ I VLADIMIR JOVANOVIĆ

Mirjana Bobić-Mojsilović
ČUDNI ILI ČEDNI?

Osma nedelja u kući Velikog Brata
DVE “ZEČICE” NA JEDNOG ZEKU

Sa snimanja serije “Moj rođak sa sela”
GOSPODA I DŽENTLMENI SA SELA

Modni biro: Obuća za zimu
KRATKA ČIZMICA I VISOKA ŠTIKLA

Ajlin Muhika iz “Marine”
KUBANSKA SEKS-BOMBA

Aleks Džonson, pevačica i glumica
ŽIVI ŽIVOT IZ SERIJE

SVE O TV SERIJAMA