Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
Broj 2239
aktuelno izdanje
Jeste l` vi Ketrin Zita Džons?
Milena Vasić-Ražnjatović, Rozika u seriji "Ono naše što nekad bejaše"
Milena Vasić-Ražnjatović

Piše B. Jovanović
Nasmejanu, energičnu i spremnu na razgovor, lepu crnku Milenu Vasić-Ražnjatović (29), od prošle nedelje (pa još narednih četiri) možete videti na Prvom programu RTS, u ulozi Rozike u seriji `Ono naše što nekad bejaše`, Siniše Pavića. Milena kaže da joj je status `udata, dvoje dece`. Ima sinčića Nikolu (6,5) i ćerkicu Lanu (3). `Sve mi je išlo ubrzano u životu. Išla sam u Osmu gimnaziju, a posle treće godine upisala sam Fakultet dramskih umetnosti i vrlo brzo sam ga završila. Diplomirala sam u predroku sa 21. godinom. Odatle su krenule karte da se same otvaraju. Posle prvih ponuda, `Ateljea 212` i JDP, 2000. godine postala sam član JDP i od tad se ređaju uloge, više ili manje značajne.”


Vrhuncem dosadašnje karijere mlada glumica smatra ulazak u srpsku kinematografiju (debitantskom ulogom u filmu `Konji vrani`) i tri nagrade koje su joj ovog leta dodeljene za tu ulogu (časopisa `Film` i žirija na filmskim festivalima u Novom Sadu i Nišu), a koje je shvatila kao dokaz da zaista treba da bude na filmu.
- Glumica sa dvoje dece nema baš mnogo vremena da se trudi, da bude na određenim mestima u određeno vreme, a pozorište mi se samo nudilo. Nadam se da će mi period koji tek treba da dođe doneti puno zadovoljstva u poslu - kaže Milena, tvrdeći da `kada je žena ispunjena sa porodične strane, to se odražava i na sve ostalo.`
Prava popularnost vam, ipak, tek sledi...
- Nedavno me je na izložbi jedan čovek pitao da li sam ja Ketrin Zita Džons (ha, ha). Imam dosta godina, u sve ulazim polako, te nemam nikakvih trzavica povodom popularnosti. Dešava mi se da mi se ljudi na ulici jave, ispričaju se sa mnom, pa im vidim u očima da ne znaju baš ko sam, ali su me negde videli. Više unosim zabunu nego što sam popularna, a mislim da će to uvek biti tako!
U Novom Sadu ste zablistali u elegantnoj crvenoj haljini, za koju ste skromno rekli da ste je kupili na rasprodaji. Kako se inače oblačite?
- Pošto mi je to bila prva nagrada u životu, rešila sam da se sredim! Inače, trudim se da se oblačim odgovarajuće prlici - mislim da je to najbolje oblačenje. A, volim da kupujem...
Zračite energijom! Odakle je crpite?
- To je prirodno. Nisam mrzovoljna kad ustanem, volim jutro, brzo se pokrećem... Možda je najvažnije to što se radujem stvarima koje mi se dešavaju u toku dana. Pri tom, i deca ti daju energiju, kao da su uključena u struju! Suprug i mama mi pomažu oko njih. Jedno dete je kao nijedno, uvek možeš da se organizuješ, a dvoje je već kao firma! Naših sat vremena, provedenih juče u čekaonici kod zubara... strašno!
Vrlo mladi dobili ste sinčića, jeste li tada bili sigurni da je `to to`?
- Ma ne, u tim godinama nisi sigurna ni u šta, ali s Lanom je bilo već nešto drugo. Devojčice bude u tebi nešto za šta moraš da budeš sigurna!
Milena je Bik u horoskopu, te je, kao pravi predstavnik svog znaka, veliki hedonista.
- Volim lepe stvari, da jedem lepo serviran obrok, da se hranim u restoranima, popijem dobro vino, uveče da se opustim i plešem, zapevam sa prijateljima u kafani... Takođe, volim da vozim bicikl, kao i sve vrste voda - reke, mora, jezera... Često se kupam u kadi, pa upalim sveće okolo... - kaže nam glumica.
Što se tiče karijere, želela bi da ostane malo na TV, mada bi rado zaigrala i u nekom filmu. Do tada, angažovana je u JDP i u Pozorištu na Terazijama, gde igra u hit predstavi `Cigani lete u nebo`, posle koje je svaki put obraduje desetominutni aplauz.


Miris ratluka i kafe

U seriji `Ono naše što nekad bejaše`, rađenoj prema delima Stevana Sremca, Milena tumači suprugu Ćir Mante (igra ga Milan Lane Gutović), vlasnika kafane u kojoj se odvija veći deo scena. Pitamo je da li je lakše ili teže igrati epohu?
- Meni je lakše, jer savremeni tekst ne budi toliko maštu koliko to može da učini kostim i epoha. U JDP igram dve vrlo savremene i aktuelne teme, pa sam se zaželela epohe, koja je kao vremeplov. Scenografija za seriju je fenomenalna, počevši od ratluka koji su mirisali i prave kafe, do najsitnijih detalja, kuće, naše kafane... Nije bilo teško `postaviti` se u ulogu Rozike. Tekst je pravi biser, što je retkost u našim TV serijama, svaka uloga je zaokružena. Rad na celoj seriji je jedno važno iskustvo za mene, a nadam se da će biti više ovakvih projekata.


Broj 2239

Saznajemo
DRAGAN KARADŽIĆ NA TV FOKS

Na ti sa... Jovanom Janković
GALEB IZ LJUBAVNOG ROMANA

Mima Karadžić
OPET NEMAM DEVOJKU

Milena Vasić-Ražnjatović
JESTE L` VI KETRIN ZITA DŽONS?

Šou program “Plesom do snova”
GROZNICA SREDOM UVEČE!

Branko Stanković i “Kvadratura kruga”
NEPONOVLJIVE SLIKE ŽIVOTA

Predstavljamo kandidate za “Evropsko lice”
SVETLANA ALEKSIĆ I VLADIMIR JOVANOVIĆ

Mirjana Bobić-Mojsilović
ČUDNI ILI ČEDNI?

Osma nedelja u kući Velikog Brata
DVE “ZEČICE” NA JEDNOG ZEKU

Sa snimanja serije “Moj rođak sa sela”
GOSPODA I DŽENTLMENI SA SELA

Modni biro: Obuća za zimu
KRATKA ČIZMICA I VISOKA ŠTIKLA

Ajlin Muhika iz “Marine”
KUBANSKA SEKS-BOMBA

Aleks Džonson, pevačica i glumica
ŽIVI ŽIVOT IZ SERIJE

SVE O TV SERIJAMA