Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
Devojke ga jure, on mašta o pravoj
Milan Dinčić Dinča, nova zvezda Granda, o devojkama, kuvanju, tremi
Milan Dinčić Dinča

Piše M. Adžić
Ovih dana mladi pevač Milan Dinčić Dinča nalazi se na turneji sa ostalim finalistima Zvezda Granda. Radnim danima nastupaju po Srbiji, a vikendom u inostranstvu. Gde god da pevaju privuku mnogo ljudi.
- Šta da vam kažem: vriska, ovacije, aplauzi... Sve pršti od emocija na koncertima. Svako veče dođe da nas sluša oko 10.000 ljudi. Srećan sam što su odlično prihvatili moju pesmu “Digni me, pao sam” koja mi je baš legla – rekao nam je Dinča na početku razgovora...

Kada je pre tri godine došao iz Grdelice u Beograd da studira Višu turističku školu, Dinča nije ni sanjao da će postati zvezda. Iako su mu svi govorili da odlično peva, jedva je skupio hrabrosti da se prijavi na audiciju za nove zvezde Granda. Do tada je pevao samo po kući.

Kada ga je Saša Popović pozvao i rekao da je ušao u uži izbor, nije mogao da veruje. “Bio sam ubeđen da me zeza. Kada sam shvatio šta me je snašlo, rekao sam sebi: Dinča, moraš da izdržiš. Kada si već došao dovde, moraš ići do kraja”.
Još od takmičenja naširoko se piše o Dinčinoj tremi. U jednoj emisiji toliko mu je pozlilo da nije mogao da izađe na scenu. Kasnije je objasnio da je slabo jeo. Razmišljao je samo kako da otpeva pesmu i da li će proći dalje. I taman kada su svi pomislili da je posle Taša uspeo da pobedi tremu, Dinča je izostao na nedavnom nastupu u Zrenjaninu.
- Imao sam frku od snažnog lupanja srca zbog čega nisam mogao da udahnem vazduh. Nisam završio u obližnjem domu zdravlja kao što su proneli neki tabloidi, već sam uzeo dva slobodna dana i otišao u privatnu kliniku da se detaljno pregledam. Lekar je umesto srčanih tegoba konstatovao psihičke probleme uzrokovane tremom i savetovao mi pomoć psihologa koji mi je objasnio da je sve na nervnoj bazi – objašnjava Dinča, dodajući da polako prevazilazi tremu.

Od kada je postao poznat život mu se, kaže, promenio u potpunosti. Stekao je mnogo novih prijatelja, što iz javnog života, što ljudi koji su usko povezani sa estradom. Od početka takmičenja najviše se druži sa Nemanjom Stevanovićem, a i sa ostalim kolegama je u dobrim odnosima. Šta više ne radi, a ranije je kao anonimna osoba mogao sebi da dopusti?
- Imam mnogo obaveza, pa ne mogu da se bavim nekim stvarima kojima sam ranije bio posvećen. Najviše žalim što nemam vremena za sport, neke obične dnevne aktivnosti... U toku dana dajem intervjue, slikam se za novine, gostujem u emisijama, a uveče pevam.

Iako ga u poslednje vreme “jure” devojke, Dinča tvrdi da nije zaljubljen.
- Jao, devojke su kao novinari! Sve žele da znaju. Stalno me nešto zapitkuju – Imaš li devojku? Šta voliš da jedeš? Gde izlaziš?... Pre takmičenja to mi se nije dešavalo. Ne znam šta im je. Kao da sam neki frajer. Uglavnom nisu navalentne, mada ima i takvih. Kako se branim? Pa, obično se distanciram.
Fizički izgled mu je veoma važan. Da bi privukla njegovu pažnju, devojka mora da ima lepo lice, negovanu kosu...

- Nemam određeni tip. Moja devojka prvenstveno treba da me razume. Mora da bude svesna da neću imati mnogo vremena za nju, odnosno da nećemo biti normalan par. Mora da bude iskrena i duhovita. Najvažnije mi je da nađemo zajednički jezik – kaže mladi pevač, napominjući da bi se rado zabavljao i sa pevačicom, ako bi ispunjavala navedene uslove.
Osobi koja ga ne poznaje sebe bi opisao kao iskrenog, skromnog, prijateljski raspoloženog, gostoljubivog i ljubazanog mladića. Kod sebe najviše voli to što je uvek spreman za šalu, a ne sviđa što je previše emotivan. Slobodno vreme uglavnom provodi kod kuće. Ne privlači ga noćni život: “Ako izađem napolje, uglavnom šetam po Knez Mihailovoj ili Kalemegdanu. Šetnja je za mene najbolji provod”.

Kako provodiš slobodno vreme?
- Uglavnom u kuhinji spremajući razne đakonije sebi i prijateljima. Odlično se snalazim, uživam dok kuvam i pevam dok spremam. Svašta znam da spremim, ali obožavam ribu i piletinu, a teletinu jedem samo kuvanu. Ništa ne spremam od belog brašna i jedem isključivo crni hleb. Obožavam sokove, dok izjutra obavezno popijem jogurt. Najvažnije mi je da u toku dana pojedem dosta svežeg voća i povrća. Od slatkiša, isključivo integralni keks, mada se ponekad počastim marcipanom.
Donedavno Dinča nije mogao da zamisli život bez TV, ali otkako se bavi pevanjem, sve manje vremena ima za tu vrstu dokolice.
- Najviše gledam Velikog Brata, i to obično kada se vratim s nastupa, oko dva-tri sata noću. Nemam favorita, zanimljivi su mi svi. Učestvovao bih sigurno, ali u VIP verziji.

Pratiš li sportska dešavanja?
- Ne, ali navijam za Crvenu zvezdu. Ranije sam se aktivno bavio sportom, trenirao sam gimnastiku. Bio sam prilično darovit i ko zna dokle bih stigao da nisam polomio ruku. Igrao sam i košarku. Fudbal ne volim da gledam, a ni da igram. Trenutno ne dižem ništa teže od kašike. Ne posećujem teretanu, ali voleo bih da idem na plivanje.
Dinča nam je priznao da ima puno neostavrenih želja, ali od zlatne ribice bi tražio samo da se konačno istinski zaljubi.


SADRŽAJ


Andrijana Videnović
ŽENE SU UVEK HRABRIJE

Vasil Hadžimanov
TRI USLOVA ZA SREĆU: LOZA, KISELA I MEZE

Zdenka Aćin
GLUMILA SAM U VIŠE OD 700 FILMOVA

Ana Sakić
ZAVODLjIVA MERLINKA

Milan Dinčić Dinča
DEVOJKE GA JURE, ON MAŠTA O PRAVOJ

Nove domaće serije na RTS
ONO NAŠE ŠTO NEKAD BEJAŠE...

Sedma nedelja kod Velikog Brata
MIĆKO NAPUSTIO KUĆU

Voditeljski dvojac “Goloseuma” na Avali
KAO U VEČITOM DERBIJU

Predstavljamo kandidate za “Evropsko lice”
NINA RADULOVIĆ I BOJAN PERIĆ

Šou program “Plesom do snova”
VEČE PRLjAVOG PLESA

TV novosti u Pragu sa Diskaverijem
NOVINARI PROTIV TERORISTA

Mirjana Bobić-Mojsilović
BESMRTNA IDEOLOGIJA

Dejan Cukić
ROKENROL JE MOJA STRAST

Manije i opsesije poznatih
BROJEVI, KVAKE, ISHRANA, SATOVI



SVE O TV SERIJAMA