Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
Od parnih brojeva do visokog sjaja stakla
Manije i opsesije poznatih
Kristina Kovač, Dejvid Bekam i Iva Štrljić

Kameron Dijas – opsesija: kvake

Ona je verovatno jedna od najopsesivnijih zvezda u Holivudu. Ne samo da vrata otvara laktovima kako ne bi, hvatajući se za bravu, dobila neku infekciju, nego priznaje i da non-stop pere ruke, a u kući joj je kao u apoteci. “Ne bojim se ja klica”, kaže glumica, “nego ne podnosim izlučevine drugih ljudi...”


Džesika Alba – opsesija: perfekcionizam

Džesika otkriva da se protiv opsesivno-kompulzivnog ponašanja borila u detinjstvu. Ova 24-godišnja lepotica smatra da joj je njeno mentalno stanje pomoglo u glumačkoj karijeri, i ponosna je što je uspela da uvede kontrolu u svoj profesionalni život. “Možda i jesam malo opsesivna, ali to se odnosi samo na to da, kad radim nešto, to mora da bude najbolje. Mislim da mnoge zvezde imaju ovaj poremećaj, jer je to deo kreativnosti.”

Bili Bob Tornton – opsesija: ponavljanje

Ekscentrični glumac, čiji su bizarni rituali u braku sa Anđelinom Žoli poznati, kaže: “Jednostavne opsesije mogu da objasnim, ali one složenije ne umem čak ni da opišem”. Bili je bio vrlo blizak s pokojnim rokerom Vorenom Zivonom kad su otkrili da obojica pate od ovog poremećaja. “Voren mi je bio prijatelj još od 80-tih. Otkrili smo da imamo iste sklonosti kada smo bili komšije u Holivudu. Video me je kako uzimam poštu iz sandučeta i vadim je tri puta. Tada mi je rekao: `I ti to radiš?` Od tada ga obožavam.”

Dejvid Bekam - opsesija: simetrija

Slavni fudbaler ne samo da slaže svoje košulje po boji, već Viktorija kaže da boluje od toga da sve u kući bude simetrično. “Ako otvorite frižider, videćete da je sve u njemu cakum-pakum. Imamo tri frižidera - u jednom je hrana, u drugom salate, a u trećem držimo piće. Ako imamo, na primer, tri konzerve `koka-kole`, on će pre izbaciti jednu nego da tamo stoje tri - jer je to neparan broj.”

Alek Boldvin – opsesija: čišćenje

“Kad dođem kući, odmah pitam: `Je l` neko pomerao ovu knjigu?`. Jednostavno, sve primetim, svaku sitnicu. Imam kućnu pomoćnicu, ali više volim sam da vadim visoki sjaj iz čaša brišući ih.”

Dženifer Lav Hjuit - opsesija: vrata od ormara

Kada su je pitali šta je nasledila od majke, glumica je odgovorila: “Sve. Jako ličim na nju, jaka sam kao ona, tvrdoglava. A i opsesivna sam na nju. Moja mama broji stepenike, dok ja, recimo, ne mogu da zaspim ako sva vrata od ormara ili drugog nameštaja u kući nisu zatvorena.”

Leonardo di Kaprio - opsesija: pločnici

Dok je radio na ulozi ekscentričnog milijardera Hauarda Hjuza, glumac se setio svoje opsesije u vezi s pločnicima u detinjstvu, kako bi mogao što bolje da razume njegov um. Toliko se bio uživeo, da je često kasnio na snimanja jer je, idući, pokušavao da izbegne da stane na fuge na pločniku.

Vudi Alen - opsesija: smrt

Slavni režiser opsednut je smrću, ali jednom se našalio: “Nije da se ja plašim da ću umreti, jednostavno, ne želim da budem tu kad se to dogodi.”
D. D.


“Opsesivci” srpske javne scene

OD ZDRAVE ISHRANE, PREKO GLEDANjA NA SAT, DO SMEHA

Ni naše javne ličnosti nisu pošteđene opsesija. Naravno, nemaju ih u toj meri kao holivudske zvezde, i žive umerenijim životima. Ipak, kada je malo bolje razmislio, gotovo svako od naših sagovornika setio se bar jedne sitnice koju iz nekog razloga podsvesno ponavlja, pridaje joj preveliku važnost, ili brine o njoj više nego što bi se očekivalo. Pa da pogledamo...

Iva Štrljić – opsesija: zdrava ishrana

- Ne mogu da kažem da sam opsednuta bilo čime, ali, kada malo bolje razmislim, postajem sve više opsednuta zdravom ishranom. Iako se možda nekome čini da je to dobra osobina, ne treba preterivati. Volela bih da ponekad sednem i najedem se nečeg potpuno nezdravog, i da mi posle toga nimalo ne bude krivo.

Inspektor Blaža – opsesija: pranje zuba i ruku

- Naravno da imam opsesije, bar stotinak! Uvek operem zube pred izlazak iz kuće, a čim uđem u kuću - opet ih operem. Pri tom, uvek sa sobom nosim konac za zube. Takođe, opsednut sam time da mi nešto ne kapne na garderobu dok jedem, pa svuda nosim talk sa sobom. Ruke perem 20-ak puta dnevno, a posle ove priče o žutici, praću ih 40 puta. Kako sam krenuo, završiću kao Nikola Tesla - nosiću hirurške rukavice, što će smanjiti trošak korišćenja sapuna (smeh). Čistoća je pola zdravlja!

Lea Kiš – opsesija: smeh

- Ne volim da letim avionom, pa opsesivno radim sve rituale u vezi letenja. Danas su svi, pogotovo oni koji se bave ovim poslom, opsesivni i fobični, pa ne znam ni šta sve spada u tu kategoriju. Recimo, nesigurnost pred publikom i tremu razbijam smehom - neophodno mi je što više smejanja pred nastup. To mi je najbolji lek za opuštanje, a kad se ne semejem, znam da ću kasnije pogrešiti. Takođe, 15-20 minuta pred emisiju, više volim gužvu oko sebe, nego da sam sama i koncentrišem se – to mi je najgore.

Dejan Lutkić – opsesija: gledanje na sat

- Gledam stalno na sat, ne zato što brinem da ću zakasniti, već mi je to prešlo u neku vrstu opsesije. Imao bih više opsesija da imam šesnaest miliona dolara na računu - vodio bih računa o svojih deset automobila, i malo više se zabavljao jahtom, verovatno...

Kristina Kovač – opsesija: posao

- Nemam konkretnu opsesiju, uglavnom sam opsesivna prema stvarima koje želim i volim. Kada hoću nešto da postignem za nekoga koga volim, ili sebe, pristupim tome opsesivno od početka i želim sve da uradim da bi se završilo kako treba. Tvrdolgava sam, pa sam zaista opsednuta svojim započetim poslovima, sve dok ih uspešno ne privedem kraju. Uz to, možda sam i previše opsednuta svojim kučetom, jer ona mi je najmilije stvorenje na svetu!

Nela Mihailović – opsesija: raspremanje igračaka

- Poslednjih sedam meseci opsesija mi je pitanje kada ću više da se porodim! Većih opsesija nemam, samo one svakodnevne. U poslednje vreme, primetila sam da mi je zaista postala opsesija raspremanje igračaka mog deteta - tokom dana petnaest puta to uradim, umesto uveče odjednom sve da ih skupim. Juče sam se posle četvrte “ture” pakovanja zapitala zašto to radim kada će moja ćerka, koja još nema ni dve godine, vrlo brzo opet sve da rasturi. Inače, u principu nisam opsesivna, veoma sam tolerantna i prilogodljiva, što, najčešće, ne ide uz opsesivce.

Aleksandar Filipović – opsesija: rezanje “zaboravljenih” diskova

- Opsesivno režem diskove! Obožavam da slušam muziku, a nabavljam stare pesme koje niko nema. Imam nekoliko hiljada diskova sa evergrin muzikom. Volim da imam nešto što niko nema, npr. Ljupku Dimitrosvsku, "4 M", "Dubrovačke trubadure", grupu "777", ili "Prvu ljubav", muziku sa šlager festivala održavanih u Splitu, Zagrebu, Opatiji... Mogu reći da sam kolekcionar zaboravljenih stvari. Takođe, opsednut sam novinama - redovno moram da čitam sve što je izašlo. Ne mogu da počnem dan bez novina, a omiljene TV emisije uvek snimam na video.
B. J.


SADRŽAJ


Andrijana Videnović
ŽENE SU UVEK HRABRIJE

Vasil Hadžimanov
TRI USLOVA ZA SREĆU: LOZA, KISELA I MEZE

Zdenka Aćin
GLUMILA SAM U VIŠE OD 700 FILMOVA

Ana Sakić
ZAVODLjIVA MERLINKA

Milan Dinčić Dinča
DEVOJKE GA JURE, ON MAŠTA O PRAVOJ

Nove domaće serije na RTS
ONO NAŠE ŠTO NEKAD BEJAŠE...

Sedma nedelja kod Velikog Brata
MIĆKO NAPUSTIO KUĆU

Voditeljski dvojac “Goloseuma” na Avali
KAO U VEČITOM DERBIJU

Predstavljamo kandidate za “Evropsko lice”
NINA RADULOVIĆ I BOJAN PERIĆ

Šou program “Plesom do snova”
VEČE PRLjAVOG PLESA

TV novosti u Pragu sa Diskaverijem
NOVINARI PROTIV TERORISTA

Mirjana Bobić-Mojsilović
BESMRTNA IDEOLOGIJA

Dejan Cukić
ROKENROL JE MOJA STRAST

Manije i opsesije poznatih
BROJEVI, KVAKE, ISHRANA, SATOVI



SVE O TV SERIJAMA