Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
Mislila sam da će pobediti Bebi Dol
TV novosti predstavljaju kandidate za “Evropsko lice”
Nina Radulović i Bojan Perić

Nina Radulović
- U toku je bio junski ispitni rok, posle sam otišla na more... Sestra me je na konkurs podsetila pred samo zatvaranje. Javila sam tati, a on je poslao moju biografiju, ni nalik na CV, koju je pisao rukom i u trećem licu: “Ona je...”. Mislila sam da od toga neće biti ništa i iznenadila sam se kad su me pozvali, da ne pominjem prolazak u sledeći krug. Mama je vrlo kritična. Rekla mi je: “Nisi se najbolje snašla. Imam utisak da možeš lepše da otpevaš, lepše da izgledaš...” A tata, kao u biografiji koju je nakitio, potpuno veruje u mene.
Ona kaže da nije baš samouverena, mada joj je drago što tako deluje. Takav utisak je ostavila i kada je odgovarala na “provokacije” Olje Kovačević, a vezane za 186 cm visine.
- Zbog visine imam problema u bioskopu, pozorištu, avionu, autobusu... i sa štokovima od vrata, kad sam na štiklama. Ali, ima to i prednosti - u butiku mi nije problem da dohvatim i najvišu stvar... Ni u emisiji nisam dobila odgovor da li postoji neki propis da voditelj mora da bude viši od voditeljke. Ako je to obavezno, onda imam problem. Ali, znam da postoji nekoliko izrazito visokih kandidata, tako da, ako oni prođu dalje, možda i za mene ima spasa.
Ranije je pevala u jednom bendu i obradovala bi se kada bi sada dobila poziv iz neke grupe da povremeno nastupa. U Africi, gde je bila za vreme bombardovanja, dobro je naučila engleski, a želja joj je da ga narednog leta u Londonu usavrši. Planira da upiše postdiplomske studije, interesuje je rad na televiziji... A da li je verovala u to da bi u okršaju sa Bebi Dol mogla da izađe kao pobednica?
- Ima bogato scensko iskustvo, dobro govori jezik, svi je znaju. A ja sam anonimna. Mislila sam da će ona proći, ali na kraju je 80 odsto publike glasalo u moju korist.

Bojan Perić
Student glume na beogradskoj Akademiji BK, u klasi profesora Nebojše Dugalića, Bojan Perić pregurao je i treći krug takmičenja. A strahovao je kakav će ishod biti, jer otkad se bavi glumom, “deset puta je bio deveruša, nijednom mlada”.
U prevodu – na svim filmskim audicijama ulazio je u uži izbor, ali je ulogu uvek dobijao neko drugi. Pa, hoće li najzad biti “mlada”? Ako je suditi po monologu u kojem se predstavio u trećem licu i na engleskom jeziku, čini se da za to ima velike šanse.
- Nastojao sam da nastup bude jasan, maštovit i dopadljiv, ne bih li ubedio nekoga da uzme telefon i glasa za mene. Na kraju je bilo „gusto“. Znali smo da će to biti jedna od jačih emisija. Preostala tri kandidata su bili odlična. O sebi ne govorim, jer ne bih bio objektivan. Pronašao sam sebi hiljadu i jednu zamerku, jer me je profesor učio da uvek može bolje.
Kada je letos na TV video najavu za konkurs, Bojan se odmah pronašao u tome:
- Tražili su mlade ljude – taj sam. Ljude koji govore mnogo jezika – taj sam. Koji žele da se pojave na TV (ne mogu da kažem da izađu iz anonimnosti, jer za to se ide u “Velikog Brata” i “Zvezde Granda”) – taj sam. Osim toga, RTS vuče neku ozbiljnost i pomislio sam da bih mogao da probam.
Kada se emisija završila, kaže, dobio je 93 poruke u roku od 20 minuta!
- Telefon mi je u jednom trenutku pobrljavio. Ljudi su zvali. Nisam imao pojma ko su. Ipak, najlepši kompliment dobio sam od roditelja. Nisu bili u studiju jer sam želeo da me gledaju na TV. Rekli su mi da sam bio svoj, šarmantan i lepo vaspitan.
Kako mu je otac bio predstavnik jedne firme u Solunu, Bojan je jedanaest i po godina živeo u Grčkoj, gde je i maturirao, ali i savladao engleski i grčki jezik. U Beograd se vratio posle Olimpijade u Atini, u čijoj organizaciji je učestvovao. Interesuje ga sport, neprestano surfuje po internetu, sluša sve vrste muzike...
- I narodnjake, kada je za to prilika, a naročito starogradske pesme. Kada s prijateljima glumcima odem na „Panterse“, Toma sedi i pije piće, a mi pevamo.


SADRŽAJ


Andrijana Videnović
ŽENE SU UVEK HRABRIJE

Vasil Hadžimanov
TRI USLOVA ZA SREĆU: LOZA, KISELA I MEZE

Zdenka Aćin
GLUMILA SAM U VIŠE OD 700 FILMOVA

Ana Sakić
ZAVODLjIVA MERLINKA

Milan Dinčić Dinča
DEVOJKE GA JURE, ON MAŠTA O PRAVOJ

Nove domaće serije na RTS
ONO NAŠE ŠTO NEKAD BEJAŠE...

Sedma nedelja kod Velikog Brata
MIĆKO NAPUSTIO KUĆU

Voditeljski dvojac “Goloseuma” na Avali
KAO U VEČITOM DERBIJU

Predstavljamo kandidate za “Evropsko lice”
NINA RADULOVIĆ I BOJAN PERIĆ

Šou program “Plesom do snova”
VEČE PRLjAVOG PLESA

TV novosti u Pragu sa Diskaverijem
NOVINARI PROTIV TERORISTA

Mirjana Bobić-Mojsilović
BESMRTNA IDEOLOGIJA

Dejan Cukić
ROKENROL JE MOJA STRAST

Manije i opsesije poznatih
BROJEVI, KVAKE, ISHRANA, SATOVI



SVE O TV SERIJAMA