Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
RTS JE ZGAZILA SVE KONKURENTE
Aleksandar Tijanić o TV pretplati, novoj programskoj ponudi i poziciji RTS
Aleksandar Tijanić

Piše R. Radosavljević

Po Zakonu o radio–difuziji, po kojem je Javni servis obavezan da pretplatu usklađuje sa porastom inflacije u zemlji, od 1. marta, najverovatnije, građani Srbije će umesto dosadašnjih 300 dinara, za gledanje nacionalne televizije morati da plaćaju 350. Ovaj skok od 50 dinara (na osnovu indeksa rasta cena na malo u odnosu na prethodnu godinu), ipak je manji u odnosu na 86 dinara, kako je poskupljenje pretplate prvobitno najavio UO RTS. U trenutku kada nacionalna televizija u gotovo svim kategorijama programa postiže rekordnu gledanost, pitanje TV pretplate i njenog zakonskog okvira opet je postalo medijska tema koja deli javno mnjenje. O tome, rezultatima koje je RTS postigao u prethodnoj godini i novoj programskoj ponudi, za TV novosti govori Aleksandar Tijanić, generalni direktor kuće.
Dalje...

VAŽNO JE BITI NA PRAVOM MESTU U PRAVO VREME
Borka Tomović, Maja u seriji “Ljubav, navika, panika”
Borka Tomović,

Piše J. Jovanović

Gledali smo je u pozorištu, serijama “Košarkaši”, “M(j)ešoviti brak”, “Fazoni i fore”, u reklamama... Trenutno je gledamo u seriji “Ljubav, navika, panika”, gde je uspešno zamenila Mariju Karan u ulozi Maje. Borka Tomović se pre nekoliko dana vratila sa Zlatibora gde je završeno snimanje trećeg serijala ove serije. Kod nje ima puno novosti - zaposlila se u pozorištu “Boško Buha”, krajem marta će biti angažovana na pripremi rimejka predstave “Tri musketara”, a u međuvremenu ide i na časove vožnje. Za TV novosti Borka kaže:
- Ekipa serije “Ljubav, navika, panika” je stvarno bila fantastična. Sve je bilo brzo, dinamično i efektno, a za dobro snalaženje čitave ekipe najzaslužniji je reditelj Slobodan Šuljagić. Svi smo bili kao jedan, izgradili sličan stil... Iako se gledaocima možda činilo da su dijalozi brzi, spontani, efektni, snimljeni iz jednog daha, sve je bilo isplanirano do najsitnijeg detalja, vrlo precizno. Nije bilo improvizacije, ponekad smo se vraćali po sto puta dok sve ne bude savršeno. U svakom slučaju, tekst je bio sjajan, ekipa još bolja, tako da mi je bila čast da radim sa njima. Završili smo snimanje trećeg serijala, odnosno poslednjih dvadeset epizoda.
Dalje...

ŠOJIĆI KAO VIRUSI RASTU I MUTIRAJU
Milan Lane Gutović, glumac
Milan Lane Gutović

Piše V. Čikeš

Milan Lane Gutović sigurno je jedan od najpopularnijih domaćih glumaca, što potvrđuje i u seriji "Bela lađa", trenutno najgledanijem programu na svim ovdašnjim televizijama. Događaji se tu ponovo vrte oko njegovog lika Srećka Šojića, snalažljivog skorojevića koga je publika upoznala još 1982. godine u filmu "Tesna koža".
Iako iza sebe ima pregršt pozorišnih uloga ("Kad su cvetale tikve", "Pučina", "Kolubarska bitka", "Pigmalion", "Hamlet", "Za kim zvono zvoni", "Naslovna strana", "Rodoljupci", "Ko se boji Virdžinije Vulf"), za šta je dobijao i priznanja – od Sterijine nagrade, "Ćurana" na Danima komedije u Jagodini, nagrade “Zoran Radmilović” (koju dodeljuje naša redakcija), nekoliko godišnjih nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta - publika ga uglavnom prepoznaje kao komičara, autora političko- satiričnog "Kabarea", te junaka TV serijala "Metla bez drške", "Pustolov" ili "Ne može da škodi".
Prošle godine, posle duže pauze, odigrao je i dve uloge na filmu: "Sedam i po" (za koju je dobio nagradu "Car Konstantin" u Nišu) i "Uslovna sloboda", komediju o poteri za ovdašnjim haškim optuženicima.
Na njegov predlog ovaj "razgovor" za TV novosti obavljen je kompjuterskom prepiskom.
Dalje...

BELI, CRNI LUK I GIBANICA SU ČUDO
Na Ti SA... Nikolom Kostićem – Li Menom, muzičarom
Nikola Kostić – Li Men

Piše S. Milić

Novosadski Liman odavno je dobio svog urbanog heroja, Li Mena. Gde je on, tu je i “šareniš” svake vrste, od odevanja, preko otkačenih muzičkih “mešavina” i tekstova, do intrigantnih izjava. Šest godina Nikola Kostić - Li Men živeo je u Londonu, odakle se vratio, sa porodicom, pretprošlog leta. Osim što je svirao, pevao, lepio tapete i pomagao bratu u vođenju restorana, u Londonu je upoznao Dušku koja ga je osvojila, između ostalog, tolerisanjem njegovog neumerenog konzumiranja belog luka i – odličnom gibanicom. Dakle, Kostići su se vratili na Liman, gde ćerkica Kristina sada može zdravije i mirnije da odrasta.
Dugo najavljivana “Limanija” izašla je krajem prošle godine, a najakutelnije su, čini se, “Vopi popi” (i dalje bez pivskog sponzora) i “Ne dam na kuma”, sa kojom se pojavio na Radijskom festivalu. Za “TV novosti” Nikola govori o muzici, ženama, budućim inkarnacijama i još mnogo čemu, u svom poznatom stilu.
Dalje...

MOJA PESMA JE GLAMUROZNA, KAO ZA SANREMO
Maja Nikolić pred učešće na “Beoviziji”
Maja Nikolić

Piše S. Milić

Poslednji CD Maje Nikolić, “Za moju dušu”, izašao je prošle godine, ali su aktivnosti na njegovom promovisanju “zakazale” iz jednog lepog razloga – Majine trudnoće. No, čim je (po drugi put) postala mama, nastavila je sa muzikom – pojavila sa na Radijskom festivalu i sa kompozicijom “Pokloni se” osvojila treću nagradu, a uskoro će nastupiti i na Beoviziji sa “Ja znam da me ti ne voliš”. Sa mužem Vukom Kandićem živi na relaciji Srbija – Amerika. A kaže da najviše voli da priča o muzici.
Dalje...

TV SERIJE
Ketrin Keli Leng

Ketrin Keli Leng, Bruk iz sapunice “Odvažni i lepi”
DVE DECENIJE U ISTOJ ULOZI


Četrdesetpetogodišnja Ketrin Keli Lang u jednoj od najgledanijih i najdugovečnijih američkih dnevnih sapunica, “Odvažni i lepi” (kod nas na Foksu), tumači lik dugokose plavuše Bruk. To joj je najznačajnija uloga u karijeri, iz prostog razloga što je igra već gotovo dve decenije.
- Nakon deset godina rada na istoj seriji osećala sam se frustriranom i poželela sam nove uloge – kaže Ketrin. - Pomišljala sam da dignem ruke od svega, ali roditelji su me uverili da ne smem napustiti posao koji mi obezbeđuje finansijsku sigurnost. Preživela sam krizni period i pomirila se sa Bruk. Ne znam šta bih sada radila ako bi prekinuli snimanje serije.
Bruk je zavodnica, dok Ketrin sebe ne smatra ženom koja muškarce obara s nogu. Zapravo, i ne opterećuje se izgledom.
Dalje...


SADRŽAJ:


MAGNETOSKOP
Milan Lane Gutović
ŠOJIĆI KAO VIRUSI RASTU I MUTIRAJU

Aleksandar Tijanić
RTS JE ZGAZILA SVE KONKURENTE

NA TI... sa Nikolom Kostićem – Li Menom
BELI, CRNI LUK I GIBANICA SU ČUDO

Borka Tomović
BITI NA PRAVOM MESTU U PRAVO VREME

Vanja Bulić
TV ON: VLADIMIR RADMANOVIĆ

Mirjana Bobić-Mojsilović
SELEKTIVNA METLA

Željko Samardžić
SANjAM PUNU “ARENU”

Nagrade 79. Oskara
KONAČNO SKORSEZE!

Modni biro: Dodela Oskara - najprestižnija modna pista
KAO GRČKE BOGINjE I UZ STARI HOLIVUDSKI GLAMUR

Legende: Enio Morikone
KAKO SE DOBRO PUCALO UZ NjEGOVU MUZIKU...

Dve nove filmske priče Klinta Istvuda
NALIČJE RATNE SLAVE

Britni Spirs
POP PRINCEZA U NERVNOM SLOMU “UŽIVO”

Patrik Dempsi, zvezda serije \\\"Uvod u anatomiju\\\"
ZAVODNIK U ČETRDESETOJ


SVE O TV SERIJAMA