Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
Završen konkurs RTS za voditelje “Evrosonga 2008” - ISTI TRETMAN ZA ZVEZDE I NEPOZNATE KANDIDATE
* Kandidati: Ekstra Nena, Jovan Radomir, Anđelija Vujović, Bebi Dol, Lena Bogdanović, Bojana Odavić, Milan Miličić, mnogo mladih glumaca...
Sandra Šuša

Piše S. Bijelić
Konkurs RTS za voditelje “Evrosonga 2008” je okončan! U međuvremenu, dok se sređuju rezultati, ovdašnji fanovi najveće smotre pop muzike u Evropi uveliko nagađaju ko bi se u maju mogao naći na pozornici “Arene”, hoće li se i teniseri naći u ulozi voditelja, strahuju od previsokih cena karata naročito za finalno veče... Neke od tih dilema otklanja Sandra Šuša, glavni i odgovorni urednik zabavnog programa RTS i izvršni producent “Evrosonga 2008”. Za početak, otkriva ko će biti članovi žirija za odabir voditelja.
Dalje...

VRH MI JE DA ME LjUDI UPOZNAJU KAO ČOVEKA, A NE FUDBALERA
Na Ti.... sa Sašom Đanijem Ćurčićem, bivšim fudbalerom i pobednikom “VIP Veliki Brat”
Saša Đani Ćurčić

Piše S. Bijelić
Svaki naš boravak na ulicama učini da, barem dvadesetak puta u sat vremena, zahvaljujući bilbordima koji su postavljeni na svakom koraku, ugledamo lik Saše Ćurčića. Dodaju li se tome i reklame koje se emituju pre, u toku i posle raznih emisija, nema sumnje u to da lice bivšeg fudbalera “Partizana” i engleskog kluba “Aston Vila”, te pobednika “VIP Velikog Brata”, gledamo češće od članova familije. Gde god da kroči prate ga osmesi i reči “vrh brate”. Jeste, Đani je omiljen, ali on sve čini da bi to zavredeo - sa svima se rukuje i grli kao sa najrođenijima.
Dalje...

NOVA ZVEZDA LATINO SAPUNICA
Sandra Ećeverija, junakinja američke telenovele “Marina”
Sa Manolom Kardonom

Piše M. Adžić
Sa Sandrom Ećeverijom, junakinjom serije “Marina”, koja je nedavno počela da se emituje na Televiziji Pink i ima visoku gledanost, družimo se prvi put. Ova zgodna Meksikanka, postala je jedna od najplaćenijih i najtraženijih Telemundovih glumica, tim pre što je “Marina” postigla ogroman uspeh gde god se prikazivala.

- Marina mi je najveći izazov i najznačajnija uloga u dosadašnjoj karijeri. Tokom serije moj lik je prošao kroz mnoge faze tako da sam imala osećaj da igram nekoliko potpuno različitih devojaka. Bila sam tipična seljančica, trudna, psihički poremećena, majka šesnaestogodišnjeg sina i usvojene devojčice, a završila kao dvadeset godina starija i srećno udata bogatašica – rekla je nova uzdanica latinoameričkih sapunica.
Dalje...

VOLELA BIH DA NAM SE PUTEVI OPET UKRSTE
Ksenija Mijatović posle “Marko Živić šoua”
Sa Markom Živićem

Piše S. Milić
Pošto je "Marko Živić šou" "skinut" sa programa TV Foks, pod poznatim (ne baš jasnim) okolnostima, gledaoci su, osim za otkačeni humor Marka Živića, ostali uskraćeni i za muzičku podršku Ksenije Mijatović. Kseniji je, s jedne strane, pauza i dobrodošla jer može da se više posveti sinu i njegovom polasku u drugi razred, a, s druge strane, ne veruje da je tu stala saradnja sa kućom "Adrenalin", koja je vlasnik licence za ovu emisiju.
- U planu su još neki projekti kuće "Adrenalin", u kojima je i muzika jedna od komponenti. Ukoliko se to ne desi, razmišljam o svojoj emisiji, ali to je tek na nekom trećem mestu. U međuvremenu, naravno, pevam, radim na svom albumu koji se "krčka" već četiri i po godine. Imaću i više vremena da radim na sebi. Kada se budem pojavila sa novim materijalom, biću nova, a neka ostane tajna o čemu se radi.
Dalje...

KO VODI GLAVNU REČ?
MAGNETOSKOP
Nikola i Seka

Jelisaveta Seka Sablić: “Ovom serijom smo pokazali da smo i u urbanoj porodici isto toliko smešni i blesavi kao i onoj `seljačkoj`” Nikola Simić: “Mislio sam da u ovim godinama neću morati da radim, već da ću na placu koji sam kupio još pre trideset godina uzgajati voće, ali...”

Piše A. Popadić
Kada su se u Pinkovoj seriji "Ljubav, navika, panika" dvoje naših vrhunskih komičara, Jelisaveta Seka Sablić i Nikola Simić, pojavili kao tandem u glavnim ulogama činilo se kao da su stvoreni da igraju jedno uz drugo i kao da su iza njih desetak zajedničkih filmova, predstava, serija... Istina je, međutim, poptuno drugačija. Mada je reč o vrhunskim glumcima čije karijere traju već decenijama, Seka i Nikola su u ovoj seriji prvi put igrali zajedno.
Dalje...

BIĆE SPEKTAKLA!
Grand produkcija privodi kraju pripreme za finalno takmičenje “Zvezde Granda”
Radmila Rada Manojlović

Piše M. Adžić
Posle jednomesečnog boravka na Cnogorskom primorju, gde su punili diskoteke i klubove, zvezde Granda su u finišu priprema za veliko finale, koje će se održati u subotu, 15. septembra, na stadionu “Tašmajdan”. Na finalnoj večeri “Zvezda Granda”, najgledanijem ovogodišnjem muzičkom TV serijalu, očekuje se sedamnaest hiljada posetilaca, a televizija Pink direktno će prenositi događaj.
Za pobednika treće sezone “Zvezde Granda”, domaćoj varijanti popularnog “Idola”, boriće se Radmila Rada Manojlović, Silvija Nedeljković, Nemanja Stevanović, Slobodan Batjarević Cobe, Milan Dinčić Dinča, Dušan Svilar i Milan Stanković. Pobednik će kao nagradu dobiti mogućnost da snimi prvi album, automobil “ford fijestu”, marketinšku kampanju, organizovanje turneje i učešće na finalnoj večeri predstojećeg Grand festivala.
Dalje...

TV SERIJE
Nataša Klaus

PUNO SERIJA I FILMSKI CIKLUSI
Jesenji filmski i serijski program RTS


Iako još nije kompletirana celokupna jesenja šema RTS, novopostavljeni urednik filmskog i serijskog programa, Ivan Karl, izašao nam je u susret i čitaocima “TV novosti” otkrio novine koje nas očekuju u njegovom sektoru.
Karl je najponosniji na premijere u serijskom programu. Krajem septembra, po završetku serijala “Tihi svedok”, gledaoci će biti u prilici da prate drugu seriju iz franšize “Mesto zločina”. Ovoga puta, u centru pažnje biće forenzičari iz Majamija, a nacionalana televizija prikazaće svih šest snimljenih sezona ove serije.
Dalje...




SADRŽAJ:


Sandra Ećeverija iz “Marine”
NOVA ZVEZDA LATINOAMERIČKIH SAPUNICA

NA TI... sa Sašom Đanijem Ćurčićem
MOJ ŽIVOT JE SRCEPARAJUĆI ROMAN

Finalno takmičenje “Zvezde Granda”
BIĆE SPEKTAKLA

Ksenija Mijatović
OTPEVALA 250 PESAMA

MAGNETOSKOP
Jelisaveta Sablić i Nikola Simić

KO VODI GLAVNU REČ?

Nova jesenja šema B92
DOMAĆE I STRANE SERIJE + LIGA ŠAMPIONA

“Evrosong 2008”
KO ĆE BITI VODITELjI, KO ĆE SEDETI U ŽIRIJU, CENA KARATA...

Vanja Bulić
TV ON: HAVIJER KLEMENTE

Mirjana Bobić-Mojsilović
SRPSKI DOMAĆIN

Modni biro: Zvezde na crvenom tepihu
GLAMUR NA KROAZETI

Legende: Najbolje filmske poruke
REČI ZAUVEK

Filmski festival u Veneciji
SVI NjIHOVI RATOVI

Dodelu MTV nagrada obeležili skandali
RIJANINA POBEDA I BRITNIN DEBAKL


SVE O TV SERIJAMA