Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
Dobila sam više poruka nego za rođendan
TV novosti predstavljaju kandidate za “Evropsko lice” - Ivu Burazor i Branislava Katića
Iva Burazor

Piše: S. Bijelić
Plavokosa Iva Burazor (22), koja se na Fakultetu političkih nauka školuje za diplomatu, prva je devojka kojoj su stručni žiri i SMS glasovi gledalaca obezbedili prolaz u dalji krug takmičenja za “Evropsko lice”.
- Ovo je odlična prilika da se vidi da kod nas ima mnogo talentovanih i uspešnih ljudi, jer to, nažalost, nije prosek srpske omladine. Ponekad se zapitam šta ću ja tamo jer sam u ovome amater, ali očigledno da nešto dobro radim, za sada.
Ivino vatreno krštenje na televiziji dogodilo se u jeku oktobarskog ispitnog roka. Dok su se profesori manje-više držali po strani (mada , pao je komentar: Hajde, neka “Evropsko lice” odgovara), kolege su je zaustavljale po hodnicima fakulteta i izražavale oduševljenje.
- Sebe ne vidim kao zvezdu, niti sam se zato prijavila. Htela sam da vidim da li ja to mogu i kako funkcioniše cela mašinerija. Rodbina je uzbuđenija od mene. To veče, kad je emitovana emisija, dobila sam više poziva i poruka nego za rođendan. Zvali su me i oni sa kojima se nisam čula mesecima. Lagala bih kad bih rekla da mi to ne prija. Ali bilo mi je teže da gledam emisiju, nego dok sam snimala. Videla sam samo svoje mane, jer sam strašan tremaroš. Nije mi bilo teško zbog kamera, nego što sam se susrela sa autoritetima. Imala sam “ciglu u stomaku” sve dok nisam legla da spavam.
Od kada je počela da pohađa časove kod Gorice Popović, Ivice Klemenca i Mari Mari, Iva je počela šire da gleda na svoju budućnost. Želi da se bavi diplomatijom, ali sada prvi put razmišlja da li bi sebe mogla da vidi u medijima. I, zaključuje da bi se se najbolje snašla u informativnom programu.
Iva govori engleski i španski, služi se ruskim i francuskim, a “preti” da će do maja naučiti i nemački jezik. Četiri godine je išla u školu plesa i sada bi volela da uči salsu. Takođe, u međuvremenu je otkrila da ima dara za glumu i dečka koji je podržava u nameri da postane “Evropsko lice”.
A evo šta Ivu još interesuje:
- Odrasla sam u porodici gde su se vrlo negovale prave vrednosti - knjige, kvalitetna muzika, pozorište... Veliki sam filmofil i, evo, spremam se za “Sinemaniju”. Muzički ukus mi je raznolik. Najbliskije su mi R`n`B i hip-hop muzika, ali volim i evergrin, disko, dobru narodnu muziku...



Kakav bih ja bio Srbin bez “Sex bomb”

Branislav Katić je u Nemačkoj, gde živi, pohađao časove glume i završio kurs za voditelje, pevanje i novinarstvo. U nekoliko televizija i radio stanica bio je voditelj, menadžer i supervizor. Radio je za “Bavarske filmske studije”, na TV Premijer pet godina bio je koordinator programa i voditelj. Iskustvo je sticao i u zabavnim i muzičkim emisijama, kao i na muzičkim festivalima. Govori engleski, nemački i italijanski. Spletom okolnosti rođen je u Berlinu, a živi u Minhenu.
Ovaj 32-godišnji mladić kaže da je od malena vaspitavan kao Srbin i da Srbiju, gde je redovno dolazio da poseti bake i ostalu rodbinu, smatra svojom zemljom a sebe Srbinom. Kaže da bi se, ako bi mu bio ponuđen voditeljski posao u Srbiji, rado preselio u Beograd.
- Srbi koji žive u inostranstvu poslednjih godina su konstantno branili Srbe i Srbiju, gde god da se nalaze. Strani mediji često su prikazivali ružnu sliku o nama. Svaki poraz je nas u inostranstvu specijalno boleo, a svaka pobeda nam je mnogo značila. Sada kad imamo priliku da se celoj Evropi a i ostalim delovima sveta prikažemo na pravi način, hoću da učestvujem i dam svoj veliki doprinos tome. Smatram da umem da nas prikažem u najboljem mogućem svetlu – pojašnjava Katić razloge zbog kojih se prijavio na konkurs.
Veliki je fan “Evrosonga” još od detinjstva. Ovdašnje devojke su ga doživele kao velikog šarmera, a on kaže da voli prirodne i neposredne devojke i smatra da su Beograđanke i Srpkinje uglavnom takve.
- Ljudi u Beogradu i Srbiji imaju neku posebno jaku energiju u svemu i to me mnogo privlači.
Moj najveći uspeh bio bi da vodim “Evroviziju”. Što se tiče glume, voleo bih ulogu u nekom igranom filmu. Svi srpski glumci i reditelji su odlični. Sviđa mi se mlađa ekipa - Zoran Cvijanović, Nikola Kojo, braća Trifunović, Bjelogrlić, Dragan Jovanović, Branka Katić...
A, na pitanje li je zauzet, odnosno postoji li u njegovom životu “Sex bomb” (po uzoru na pesmu Toma Džonsa koju je otpevao u emisiji), odgovara pitanjem:
- Kakav bih ja bio Srbin da nemam Sex bomb?!


“TV NOVOSTI”  U NOVOM BROJU:


Emina Jahović ekskluzivno iz Istanbula za TV novosti
ŽAO MI JE ŠTO MI SRCE NIJE POBEDILO RAZUM


Irina Radović
SLATKA NAVIKA - DORUČAK U KREVETU


Slavko Beleslin
NE VRAĆAM SE STARIM LjUBAVIMA


Magnetoskop
Ivan Klemenc
DOBRA DUŠA MORA DVAPUT DA ŽIVI


TV novosti predstavljaju kandidate za “Evropsko lice”
IVA BURAZOR I BRANISLAV KATIĆ


Recepti Snežane Dakić
KAKO ŽIVETI U TRENDU


TV novosti na snimanju filma o Ajnštajnu
NAUČNIK NA ČELU DEMONSTRACIJA