Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
Rođen loš, moja prava priroda
TV LICE - Slavko Beleslin, odnedavno na TV Pink kao prezenter Dnevnika, od prošle nedelje i kao voditelj “Piramide”
Slavko Beleslin

Kada bih odstranio kućno vaspitanje bio bih potpuni roker. Žao mi je što Branka Nevistić više ne vodi “Piramidu”, ali nit` sam učestvovao u pregovorima, nit` u životu “Adrenalina” do časa dok me nisu pozvali. Of-roud vožnja, baš kao i ronjenje, moje su ljubavi kojima ću se vratiti. Ostalima neću, imale su svoju šansu

Piše: Al. Živanović


Taman smo završili fotografisanje Slavka Beleslina, kada smo preko puta Pinkove zgrade na Dedinju primetili grafit “Rođen loš”. Više štosa radi, kažemo da smo mogli da ga uslikamo i ispred njega, a Slavko će, maltene dečački: “E, `ajmo, to bi bilo idealno!”.
O.K. Realizujemo obostranu želju, pa se vraćamo na Pink, na razgovor s 33-ogodišnjakom koji se nedavno, posle osetne pauze, vratio na mali ekran. Najpre kao prezenter Pinkovog Dnevnika, a zatim, koliko prošlog vikenda, i kao voditelj besedničkog šoua “Piramida”, za koji je u prve dve sezone bio scenarista.
Premda je za uvodno pitanje intervjua bilo smišljano nešto drugo, kako sad da se ne počne sa – otkud rođen loš idealno?
- Zato što je to moja prava priroda, energija koju suštinski nosim. Kada bih odstranio kućno vaspitanje, bio bih potpuni roker. Zbog “civilizacijskih okova” to nije tako, ali da njih nema, da, bio bih loš... buntovan.
Okovi ili ne, nastup, izgled i glas ili ne, ali Slavko Beleslin na ekranu svakako ne izgleda kao neko rođen loš?
- Znam, ali pred kamerom apsolutno ne glumim. Nikad i nikog. Ako je vest tužna, tužan sam. Ako je srećna, srećan. Reagujem u sebi, kao gledalac. Ona vrsta energije koju maločas pomenuh, nju ostavljam za “noć”. Danju je pretvaram u radnu energiju.
Pričajući dalje o toj radnoj energiji, Slavko kaže da je u njegovom slučaju radoholičarska. Da je izlečiva – nada se – ali priznaje da verovatno ne bi bio takav da negde to i ne želi.
“Prijatelji mi preporučuju lek”, otkriva nam on, “koji ne može da se kupi ili naruči – ljubav. Sam, dakle, ne mogu da se izlečim, ali se nadam i verujem da će se pojaviti neko”.
Ljubavima ćemo se vratiti, kada apsolviramo posao. Zvučalo je iznenađujuće kada je Beleslin prihvatio ponudu i prešao na Pink, u Informativni program. Kaže da je Mitrovićev poziv za Dnevnik zaista bio izazov, verovatno i zbog toga što je osećao da nije potpuno iživeo tu info-ulogu na BK televiziji.
- Problem je što kod nas svi smatraju da je vrhunac karijere “autorska emisija”. Šta je to? Koliko ovde ima zaista autorskih emisija? Ako me zanima informativa, ako želim da osetim otkucaje društva, ovo je pravo mesto. Što se tiče Vesti u Srbiji, “anchor” voditelji u punom smislu još ne postoje. To je ono što želim, a za šta sam čak, možda, još mlad.
Mnoge javne ličnosti, čak i oni kojima iz usta ili pera izlazi politika, vajkaju se da su – apolitični. Beleslin misli da na nezainteresovanost ljudi u velikoj meri utiču – mediji.
- Sve se svodi na to ko je šta naglasio, dodao, istakao... To nije vest. Vest je šta se desilo, a kada zaista kažemo šta se desilo, to nije politika. Kada dođemo do posledica reči, onda su svi vrlo zainteresovani. S druge strane, nisam analitičar, ali je jasno da je Srbija na čekanju, pa šta onda ostaje političarima nego da naglašavaju, dodaju, ističu...

Nije prošlo mnogo od Slavkovog dolaska na Pink za prezentera Dnevnika, kad evo ga i kao voditelja “Piramide”. Ako bi se stvari tendenciozno postavile u jedan ugao, moglo bi da ispadne da je tok radnje “fingiran”. Da je u dogovor unapred “ukalkulisana” i “Piramida”.
- Nikako! Donekle razumem da nekom prođe kroz glavu takvo izvrtanje, ali te dve stvari su potpuno nevezano pratile jedna drugu. Žao mi je što Branka Nevistić više ne vodi “Piramidu”, ali nit` sam učestvovao u pregovorima, nit` u životu “Adrenalina” do časa dok me nisu pozvali. Možda neskromno, ali mislim kao najlogičnije rešenje.
Sledi potpitanje, hoće li Branka možda biti među govornicima neke od narednih “Piramida”. Slavko najpre sleže ramenima, pa kaže: “No comment... mada sam ubeđen da bi imala šta da kaže”.

Da li će emisija s “faraonom” umesto “sfinge” biti drugačija, ne zna. Misli da to najviše zavisi od gostiju, njihovih reči i energija. No, pretpostavlja da će on donekle biti blaži u izjavama, a konkretniji u zahtevu za odgovorom. Sve ostalo videće se nedeljom, jer: “ Ulazim u piramidu bez predumišljaja”.
Kad se već pomenula reč život, šta je u njemu još bitno?
- Odgovor bi bio drugačiji da ima više slobodnog vremena. Ovako, zaista nije “opšte mesto”: prijatelji. Jer, kad ti, kad oni, radite ceo dan, boreći se s galopirajućim kapitalizmom, brinući o sebi i drugima, mnogo je više napora potrebno za druženje. Pravo, kvalitetno. Kada se, ipak, pojavi vreme, idem na džipijadu. Of-roud vožnja, baš kao i ronjenje, moje su ljubavi kojima ću se vratiti. Ostalima neću. Imale su svoju šansu.

Ipak, obe ove ljubavi čine se samotnjačkim?
- Prvo pravilo ronjenja: nikad ne roni sam! Prvo pravilo of-rouda: nikad sam ne silazi s puta. Dakle, samotnjački, možda, ali sam i izolovan – nikako.



Zvezdino srce
Uz onaj grafit “Rođen loš” stoji i “C.Z.”. Slavko kaže:
- Da je stajalo “P.F.C.”, ne bih se slikao. Ljubav prema “Zvezdi”, to je kao s mamom i tatom – prosto su tu. Vremenom, sa severa sam prešao na istok i zapad, skačem manje, mada se nerviram više. Prošli su me talasi, ali stomak radi istim intenzitetom.


“TV NOVOSTI”  U NOVOM BROJU:


Emina Jahović ekskluzivno iz Istanbula za TV novosti
ŽAO MI JE ŠTO MI SRCE NIJE POBEDILO RAZUM


Irina Radović
SLATKA NAVIKA - DORUČAK U KREVETU


Slavko Beleslin
NE VRAĆAM SE STARIM LjUBAVIMA


Magnetoskop
Ivan Klemenc
DOBRA DUŠA MORA DVAPUT DA ŽIVI


TV novosti predstavljaju kandidate za “Evropsko lice”
IVA BURAZOR I BRANISLAV KATIĆ


Recepti Snežane Dakić
KAKO ŽIVETI U TRENDU


TV novosti na snimanju filma o Ajnštajnu
NAUČNIK NA ČELU DEMONSTRACIJA