Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
TV serije
Gabi Espino


Gabi Espino, Renata iz telenovele “Život bez stida”, otkriva tajnu uspešnog braka

Moja ljubavna priča je kao u sapunicama

Iako se u pilot epizodi telenovele “Donja Barbara” u naslovnoj ulozi pojavila Gabrijela Spanić, u seriji će je igrati glumica Gabi Espino. Ova telenovela biće ekranizacija romana venecuelanskog pisca Romula Galjegosa, objavljenog 1929, čija je glavna junakinja žena snažnog karaktera koja živi na izolovanom posedu i brutalno ubija trojicu svojih muževa.
U pitanju je kostimirana telenovela i mnogi smatraju da je Spanićeva bila pravi izbor za ovu ulogu, ali zbog isteka ugovora sa Telemundom, producenti su na njeno mesto doveli Espinovu.
Snimanje serije odloženo je za početak sledeće godine, jer Gabi trenutno igra u telenoveli “Laž”, rimejka istoimene meksičke serije, u kojoj joj je partner Fernando Kariljo.
- Mislim da će mi donja Barbara biti veliki izazov, tim pre što do sada nisam igrala tako snažne i jake likove. Davno sam pročitala roman i nisam ni sanjala da ću se naći u toj ulozi jer sam sušta suprotnost ženi kakva je donja Barbara. Pravo sam žensko, ali zarad uloge odreći ću se šminke i krpica, uzeću bič u šake, popeti se na konja i pokušati da ubedim gledaoce da mogu biti i okrutna muškarača – priča Gabi.
Junakinja serije “Život bez stida”, koja se prikazuje na TV Avala, kaže da se ne plaši upoređivanja sa Gabrijelom, koja je snimila pilot epizodu sa Kristijanom Majerom u glavnoj muškoj ulozi.
- Slažem se da je Gabrijela stvorena za tu ulogu, tim pre što je odlično odigrala Valeriju koja je po temperamentu slična donji Barbari. Međutim, ne plašim se upoređivanja jer lik neću graditi na osnovu pilot epizode – kaže Gabi.
Na novinarsko pitanje šta očekuje od saradnje sa Kristijanom Majerom, partnerom iz serije “Luna” sa kojim je navodno u svađi, Gabi odgovara:
- Novinari su loše proneli Kristijanove reči. To da ne želi da radi sa mnom izvučeno je iz konteksta. Izjavio je da ne želi sa mnom da igra u telenoveli “Zoro” jer ne voli da ponavlja partnerke. Osim toga, poznato je i da ne voli da se slika za naslovnu stranu sa koleginicama sa kojima igra. Znači, nisam samo ja u pitanju, već sve njegove bivše partnerke. Da je meni prvobitno namenjena rola donje Barbare, sigurna sam da bi odbio da igra sa mnom. Ali, sticajem okolnosti došla sam na Gabrijelino mesto i sada ne može da vrda.
O neuspehu serije “Život bez stida”, koja je najavljivana kao sapunica godine u Latinskoj Americi, Gabi kaže:
- Bilo je divno iskustvo igrati u toj seriji, koja je odista bila nešto potpuno novo u latinomaeričkoj produkciji. Priča je odisala realnošću, ali očigledno je da Latinoamerikanci nisu još spremni za “život bez stida”.
Popularna venecuelanska glumica otkriva da joj brak prija i da živi život iz bajke otkako se pre nekoliko meseci udala za Kristobala Landera, kolegu iz “Života bez stida”.
- Trenutno proživljavam najsrećnije trenutke u životu. Sve izgleda kao divan san i ne želim nikada da se probudim. Ludo sam zaljubljena u supruga, a i on u mene. Naša ljubavna priča je poput onih u sapunicama. Duše su nam se konačno našle i spojile u jednu.
Gabi je u poslednje dve godine nastupala u četiri telenovele, a porodica je u planu posle snimanja “Donje Barbare”:
- Mnogo radim, ali obećavam da ću posle Barbare napraviti dužu pauzu, roditi dvoje dece i posvetiti se porodici.




TAIS ARAUHO, JUNAKINJA SERIJE “SENKE GREHA”

SUPRUG MI JE UŽASNO LJUBOMORAN

Lepotica Tais Arauho ostaće upamćena kao prva tamnoputa glumica koja je igrala glavnu junakinju u brazilskoj sapunici. U telenoveli “Senke greha” predstavlja nam se kao Preta, dobrodušna i romantična devojka, koja je ceo život živela u bedi. Odrasla pored majke, donje Lite, Preta nikada nije upoznala oca. Uprkos nesrećnoj sudbini na život gleda sa vedrije strane. Od malih nogu odlazi na pijacu sa majkom i prodaje lekovite trave, a uveče sa prijateljicama nastupa kao plesačica u jednom baru. Život joj se drastično menja kada upozna zgodnog Paka (Reinaldo Đanekini) u koga se zaljubljuje na prvi pogled.
- Kada je upoznala Paka, Preta je bila ubeđena da će sa njim dočekati starost. Uprkos savetima konzervativne majke, koja smatra da “beli” muškarac nije za nju, Preta odlučuje da se bori za svoju ljubav. Na tom putu veliku prepreku predstavlja joj zla Barbara (Žovana Antoneli), koja će učiniti sve da je razdvoji od Paka – priča Tais, koja sa snimanja “Senke greha” nosi predivno iskustvo.
U tropskoj brazilskoj pokrajini Maranao, gde je serija snimana godinu i po dana, Tais je provela nezaboravne trenutke, ali i naučila štošta.
- Osim što će biti upamćene kao prva serija u kojoj je glavnu ulogu igrala crnkinja, “Senke greha” pamtiće se i po prikazivanju malo poznatih običaja brazilskih crnaca iz države Maranao. Zbog toga smo, mi glumci, pre poslaska na snimanje morali proći kratak kurs istorije, kulture i običaja tog kraja – otkriva Tais.
Brazilci su je zavoleli kao pitomu Pretu, ali ova 29-godišnja glumica pokazala je da jednako dobro igra i manipulativnu i zločestu devojku. U filmu “Guerra dos Rocha”, koji je nedavno snimila u Čileu, Tais igra robinju koja koristi telo da bi došla do zacrtanog cilja.
Iako u pomenutom filmu i na fotografijama za muške magazine izgleda provokativno, Tais tvrdi da se ne oseća kao seks-simbol.
- Nisam zavodljiva i fatalna, već jednostavna žena. Veliki sam šaljivdžija i obožavam da se smejem, pa se često šalim na svoj i tuđ račun. Do sada nisam odigrala ulogu koja bi moju ličnost predstavila u pravom svetlu. Ne volim da se svlačim i pokazujem svoje telo – priča Tais.
Njenom suprugu Lasaru Ramosu, kako kaže, ne smeta to što za ženu ima poželjnu glumicu za kojom se okreću muškarci na ulici, ali ne voli da je vidi u ljubavnim scenama sa drugim muškarcima.
- Suprug je užasno ljubomoran. Nije mu prijatno i kada me vidi na malom ekranu kako se ljubim sa drugim muškarcem, a da ne govorim o seksi scenama. Odmah menja kanal – završava Tais, koja trenutno sa suprugom igra u seriji "Cobras & Lagartos".



LATINO PLANETA
Piše M. Adžić


* Lažne slike Sabine Sake: Majka popularne meksičke pevačice i glumice Talije pobesnela je kada je na jednom internet sajtu videla navodno prve fotografije njene unuke Sabrine Sake, pa je odmah kontaktirala jedan meksički list i izjavila da su slike lažne.
- Talija još ne želi da predstavi javnosti moju unuku, a pošto sa njom ne izlazi iz kuće ne postoji način da je uslikaju paparaci – rekla je pevačicina majka.

* Povratak u svet sapunica: Atraktivni kubanski glumac Mario Simaro, koga smo nedavno gledali u seriji “Druga strana ljubavi”, uskoro će se vratiti na mali ekran glavnom muškom ulogom u kostimiranoj sapunici “Izdaja” koja se snima u Meksiku. U seriji igra egocentričnog i misterioznog mladića, a za partnerku ima Sandru Ećeveriju, junakinju serije “Marina”.

* Paola u “Montekristu”: Junakinja serije “Žena u ogledalu”, Paola Rej, prihvatila je ponudu produkcijske kuće “Koral” da odigra glavni ženski lik u rimejku argentinske sapunice “Montekristo”. Ova crnokosa lepotica biće u televizijskoj ljubavi sa Huanom Karlosom Vargasom koji slovi za najzgodnijeg latinomaeričkog glumca. Ovo je, inače, treća adaptacija poznatog romana “Grof Monte Kristo” od Aleksandra Dime.

* Kao od majke rođeni: Peruanski glumac Hulijan Legaspi, zvezda serije “Fjorela” i “Lus Marija”, šokirao je latinomaeričku javnost, ali i obradovao obožavateljke, slikajući se kao od majke rođen za promotivni plakat nove predstave “Izbliza”. Osim njega, na slikama je i nama dobro znana Vanesa Saba, koja je sa Hulijanom igrala u gore pomenutim serijama.

* Vratila se u Televisu: Meksička glumica Itati Kantoral (Alisija iz “Bele udovice”), obelodanila je da se vratila u produkcijsku kuću Televisu, u kojoj je pre desetak godina započela svoju karijeru. Bivša supruga Eduarda Santamarina, za koju je glumica Zarik Leon rekla da ne zna da glumi i da do glavnih uloga dolazi preko kreveta, izjavila je da bi volela da zaigra u novoj telenoveli producentkinje Rosi Okampo, koja je potpisala “Ružnu Leti”.
- Volela bih da radim sa Rosi, a i sa Haime Kamilom koji će u seriji igrati glavni muški lik. Haime je izuzetan glumac i mislim da bismo bili savršen par – izjavila je Itati.

* Nema dečka: Sintija Klitbo, glavna zloća iz sapunica “Pravo na ljubav” i “Peregrina”, demantovala je pisanje meksičkih tabloida da je u vezi sa mlađim muškarcem.
- Mladić sa kojim me je uslikao paparaco nije mi dečko, već dobar prijatelj sa kojim provodim dosta vremena. Volela bih da se zaljubim, ali, pored snimanja nove sapunice i brige o ćerkici ne verujem da će mi to poći za rukom – tvrdi Sintija.

* “Zoro” mu doneo nagrade: Zahvaljujući naslovnoj ulozi u seriji “Zoro”, glumac Kristijan Majer okitio se brojnim nagradama. Uskoro bi trebalo da se održi dodela latinomaeričkog Emija, a Kristijan se nada da će poneti kući trofej za najbolju mušku ulogu. Inače, “Zoro” nije dobro prošao kod publike u njegovom rodnom Peruu, ali zato je u ostalim latinomaeričkim zemljama postigao veliki uspeh.

* Ne zanima je Alehandrino mišljenje: Slavna meksička glumica Edit Gonsales tvrdi da je nije uznemirila izjava njene koleginice Alehandre Baros, koja je u jednom časopisu rekla da je lepša od junakinje serije “Beštije” i da zaslužuje da je zameni u predstavi “Avanturiskinja”.
- Nikada se nisam prepucavala sa kolegama preko štampe, pa neću ni sada. Ne zanima me šta Alehandra misli o meni – rekla je Edit, koja trenutno snima sapunicu “Reč žene”.



“TV NOVOSTI”  U NOVOM BROJU:


Emina Jahović ekskluzivno iz Istanbula za TV novosti
ŽAO MI JE ŠTO MI SRCE NIJE POBEDILO RAZUM


Irina Radović
SLATKA NAVIKA - DORUČAK U KREVETU


Slavko Beleslin
NE VRAĆAM SE STARIM LjUBAVIMA


Magnetoskop
Ivan Klemenc
DOBRA DUŠA MORA DVAPUT DA ŽIVI


TV novosti predstavljaju kandidate za “Evropsko lice”
IVA BURAZOR I BRANISLAV KATIĆ


Recepti Snežane Dakić
KAKO ŽIVETI U TRENDU


TV novosti na snimanju filma o Ajnštajnu
NAUČNIK NA ČELU DEMONSTRACIJA