Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
PODGORICA JE MOJA VEČNA LjUBAV, A BEOGRAD STRAST
U atraktivnoj rubrici Na TI... razgovaramo sa novinarkom Vesnom Dedić, autorkom TV emisije “Balkanskom ulicom”
Vesna Dedić

Televizijska publika Vesnu Dedić pamti kao novinarku NTV Studija B, gde je bila honorarno angažovana, a zatim i kao dugogodišnju voditeljku i urednicu Jutarnjeg programa Televizije Beograd (od 1992. do 2000.), koji je sedam godina bio najgledanija emisija u Srbiji. Od 2003. gledaoci je znaju kao autorku emisije “Balkanskom ulicom”, koja je startovala na TV Politika, gde je bila zaposlena kao urednik Kulturnog–zabavnog programa. Prošle godine, na poziv Aleksandra Tijanića, prešla je na RTS sa svojim serijalom u kojem predstavlja manje poznate strane života poznate ličnosti iz javnog i kulturnog života ovih prostora.
Za čitaoce “TV novosti”, u hladu budvanske tvrđave Citadele, Vesna Dedić otkriva o sebi “sve sitnice koje joj život znače”.
Dalje...

E, KAKVA JE BILA ĐEKNA...
Arijana Čulina, glumica, pisac, autorka najgledanijih emisija na HRT
Arijana Ćulina

Gošća dramskog programa festivala Grad teatar Budva, ovog leta bila je i Arijana Čulina, sa monodramom “Šta svaka žena triba znat o onim stvarima” čiji je autor, koju je režirala Marica Grgurinović. Glumica koju TV publika velike Jugoslavije pamti po ulozi Milijane – Mišure u sada već kultnoj seriji reditelja Živka Nikolića, “Đekna još nije umrla a ka će ne zna se”, danas je jedna od zvezda hrvatske televizije, autorka i voditeljka nekoliko emisija, od kojih je najgledaniji “Glamur kafe”, a radila je i “Sredu”, “Piramidu” i “Večernju školu”. Splićanka za koju se kaže da je popularna koliko i Oliver Dragojević, Džiboni i Đerman Senjanović, koji su simboli grada pod Marjanom, poziciju koju sada ima u hrvatskoj javnosti duguje i činjenici što je njena prva knjiga “Šta svaka žena...” postala apsolutni bestseler (izdavač u Srbiji i Crnoj Gori bila je “Narodna knjiga” iz Beograda). Pre tri godine, Arijana Čulina objavila je i prvu knjigu svojih drama, pod naslovom “Splitska kvatrologija”, a čitaoci je poznaju i po kolumnama u “Nacionalu” i “Večernjem listu”. Više od dvadeset godina član je Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, a njeni studentski dani na FDU u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića (bila je u grupi sa Anicom Dobrom i Slobodanom Beštićem), kako sama kaže, i danas joj veoma znače. Poslednji put bila je gost Beograda u leto 2003. godine.
Dalje...

LEPOTAN NA RASPOLAGANjU
Hose Luis Resendes, Fabrisio iz “Slomljenog srca”
Hose Luis Resendes

On je trenutno jedan od najkontroverznijih lepotana iz sveta latinoameričkih sapunica. Bio je mister Meksika, a onda je postao glumac. Gledali smo ga u serijama “Maćeha” i “Alborada”. Sada igra u “Slomljenom srcu”.
Sa šesnaest godina napustio je roditeljski dom i upisao se u Televisinu glumačku školu. Izdržavao se radeći svakojake poslove – bio je tesar, limar, perač automobila, prodavao je plinske boce i jedno vreme vozio gradski autobus.
- Nisam se stideo nijednog posla i zaista sam radio svašta. Stekao sam iskustvo i naučio da cenim sav trud koji roditelji ulažu da bi podigli decu – kaže Hose Luis Resendes.
Dalje...

ZALjUBLjENI FILMSKI PAR
Uroš Milovanović, beogradski osnovac, i Marija Petronijević, maturantkinja gimnazije u Požegi, glavni glumci u filmu Emira Kusturice “Zavet”
Putovanje vozom, koje je izrežirao Kusturica na jednom od koloseka užičke pruge, i pisak lokomotive koja juri i prolazi kroz tunele, bila je i prilika da se Cane i Jasna prvi put “filmski” poljube na prozoru kupea!
Četrnaestogodišnji Uroš Milovanović(Cane) drugi put radi sa Kusturicom – prvi put je to bilo u UNICEFOVOM filmu “Plavi Ciganin”, a u ovom filmu ima glavnu ulogu. Za Uroša cela ekipa kaže da je izuzetno talentovan i omiljen. Strpljiv je, ozbiljan, jer zna, priča za TV novosti, koliko je imao sreće što ima glavnu ulogu u filmu Emira Kusturice.
Marija Petronijević maturirala je u gimnaziji u Požegi i zbog obaveza na filmu odložila je, a u dilemi je da li će upisati neki fakultet ili će, možda, naći posao. Za ulogu Jasne odabrana je na kastingu koji je Kusturičina ekipa organizovala u gimnazijama i srednjim školama Užica, Požege i ostalih okolnih mesta. Slikali su devojke, odmah ih “bacili” na platno i od četrdeset ozbiljnih kandidatkinja – izbor je pao na Mariju...
Dalje...

LATINO PLANETA
* Rubi na velikom platnu: Ljubitelje serije “Rubi”, koja je postigla ogroman uspeh i kod nas, obradovaće vest da je snimanje istoimenog filma praktično obezbeđeno. Naslovnu ulogu najverovatnije će igrati Barbara Mori, ali nije sigurno da će joj partneri biti isti kao u seriji - Eduardo Santamarina i Sebastijan Rulji

* Povratak: Prošle godine, po završetku snimanja “Maćehe”, Mišel Vit rodila je sina Leonarda, i tek pre dve nedelje, kada je on malo poodrastao, vratila se poslu – ulozi zloće u seriji “Svet zveri”. Uskoro će izdati i novi muzički album
Dalje...


SADRŽAJ:

NA TI... sa Vesnom Dedić
PODGORICA JE MOJA VEČNA LjUBAV,
A BEOGRAD STRAST

Nova TV lica na RTS
OTIŠLA MAJA, DOLAZE OLjA I DEJAN

MAGNETOSKOP
Arijana Čulina

E, KAKVA JE BILA ĐEKNA...

Marija Petronijević i Uroš Milovanović,
glavni glumci u filmu “Zavet” Emira Kusturice

ZALjUBLjENI FILMSKI PAR

Mirjana Bobić-Mojsilović
ISTORIJA

Jelena Škondrić
NIJE LAKO BITI ŽENA,
ALI JE TAKO UZBUDLjIVO

Legende: Cirkus, zabava koja putuje dve hiljade godina
DRESIRANE ZVERI, KINESKI AKROBATI, ŽENE OD GUME...

Modni biro: Najbolje obučene svetske face u 2006.
KEJT MOS, SUPERIORNA IKONA STILA

Najbogatiji Latinoamerikanci u Holivudu
DžENIFER, SALMA, PA ŠAKIRA

Horhe Salinas
ZA DLAKU IZBEGAO SMRT

Hose Luis Resendes iz “Slomljenog srca”
LEPOTAN NA RASPOLAGANjU

Džesi Metkalfi iz “Očajnih domaćica”
NAJLEPŠI BAŠTOVAN NA SVETU

SVE O TV NOVELAMA