Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
ROMANTIČNO, LUKSUZNO, NA OSTRVU, PLAŽI, SPLAVU...
Naše poznate dame otkrivaju kako zamišljaju venčanje iz snova
Nataša Kojić

Piše S. Bijelić

Kako bi neke pevačice, glumice, manekenke i voditeljke izgledale kada bi, na primer, narednog vikenda stale pred matičara, moglo se naslutiti prošle sedmice kada je u okviru Sajma venčanja u Beogradu održana revija "Poznate dame u venčanicama". Bajkovite modele su, između ostalih, nosile Bojana Nikolić, Sandra Drašković, Jelena Maćić, Dona Ares... Tanji Stevanović se crvena kreacija u kojoj se prošetala u hotelu Hajat toliko dopala da nam je otkrila da će, kada se ponovo bude udavala, sigurno odabrati venčanicu u ovoj jarkoj boji.
Većina poznatih dama koje su se pojavile u modelima modnih ateljea specijalizovanih za venčanice - nisu udate. Ipak, bilo je izuzetaka. Maja Nikolić ima ugovor sa "Matrimonijom" i stoga rado nosi i njihove koktel haljine. Irena Karaklajić se udala 2000. godine, ima dva sina i pomalo žali što sudbonosno da nije izgovorila u elegantnoj venčanici kakvu je nosila na reviji: "Ova haljina bila bi moj izbor za venčanje, jer kada sam se udavala bila sam u šestom mesecu trudnoće i nisam bila u prilici da izaberem haljinu kakvu sam želela". Preostale devojke znane sa TV ekrana za TV novosti otkrivaju o kakvim venčanicama maštaju, u čemu bi volele da vide mladoženju, kako zamišljaju svoje venčanje i, najzad, kakvi su izgledi da se ono uskoro odista dogodi.
Dalje...

PECONI POSTAO SUVLASNIK, ANETA DALA OTKAZ
Glavna urednica Televizije Košava, Aneta Mihajlović, podnela ostavku
Aneta Mihajlović

Piše R. Radosavljević

Posle samo tri meseca, Aneta Mihajlović dala je ostavku na mesto glavnog i odgovornog urednika Televizije Košava, u koju je ambiciozno ušla i sa javnim obećanjem da će od nje napraviti jedan od najgledanijih kanala. Odlazak novinarke koju poznajemo i kao voditeljku Drugog dnevnika RTS, sa BK televizije gde je bila pomoćnik generalnog direktora, u vreme dok je u toj fotelji sedela Bojana Lekić, a poslednjih godina i kao "prvog čoveka" producentske kuće "Adrenalin", koja je postala "rasadnik" mnogih popularnih emisija ("Piramida", "Karaoke obračun"...), dogodio se u trenutku kada je kao investitor u TV Košavu ušao poznati biznismen Predrag Ranković Peconi. Naime, Ranković je dokapitalizacijom postao vlasnik gotovo četvrtine ove televizije.
Iako je u javnosti poznato i to da Aneta Mihajlović nije imala dugoročniji plan vezan za TV Košavu, i da je na mesto glodura došla samo da bi je podigla na "zdrave noge", mnogi, ipak, njen odlazak iz ove kuće smatraju "ishitrenim gestom" iza kojeg, verovatno, "nešto stoji". Dalje...

NIKADA NE ZNAŠ NA ŠTA SU ŽENE SVE SPREMNE
Na Ti... sa Goranom Dimitrijevićem, prezenterom vesti na Televiziji B92
Goran Dimitrijević

Piše R. Radosavljević

Goran Dimitrijević, "vlasnik" glasa koji poznajemo iz mnogih TV reklama, karijeru voditelja započeo je 1994. na Radiju B92, gde je proveo pet godina. Tokom demonstracija 1996/97 bio je član tima koji je pokrenuo vesti B92 na internetu i englesku verziju sajta ove kuće. Od 2001. kada je B92 počeo da emituje TV program, Goran Dimitrijević se "ustoličio" i kao prevodilac mnogobrojnih popularnih dokumentaraca u produkciji Bi–Bi–Sija (koje je i adaptirao), filmova i TV serija sa engleskog govornog područja. Voditelj koga ljubitelji literature poznaju i po prevodima hit romana ("Zemlja smeha", "Diplomac"...) danas je, po ocenama gledalaca ali i većine TV kritičara, i najbolji prezenter vesti u muškoj konkurenciji.
"Jedini koji po glasu, izgledu i držanju može da parira stranim TV licima. Kad on pročita vest, ista zvuči dva puta jače nego što stvarno jeste", zapisale su kolege o Dimitrijeviću, prilikom izbora najboljeg TV voditelja.
Oni koji ga bliže poznaju tvrde da nije veštački uglađen i da su njegovi pravi aduti, pored lepog vaspitanja, i optimizam, jednostavnost, šarm. Goran Dimitrijević rođen je 1969, oženjen je i ima ćerku Milu.
Ovog puta, on se u TV novostima predstavlja "civilno" i govori o magičnoj reči koja otvara njegovo srce, erotskim simbolima, ženskim tajnama, najgorim muškim osobinama, "kravatama za gospodu" koje mora da nosi pred kamerama...
Dalje...

MUZIKA ZA "GUŠT" NA IKAVICI
Goran Karan pred beogradski koncert na Dan zaljubljenih, u Domu sindikata
Goran Karan

Piše S. Milić

Goran Karan 14. i 15. februara nastupa u beogradskom Domu sindikata. Ovaj rođeni Beograđanin (igrom slučaja), čini se, odlično prolazi kod ovdašnje publike, iako deluje atipično za jednog “mediteranskog” pevača. Iza njega je rokerska prošlost, uloge u mjuziklima, koncerti u Austriji, Nemačkoj, Italiji, Francuskoj, dva gostovanja u SAD. Na “dalmatinski” se okrenuo 1997. kada i počinje solo karijeru koja mu donosi nagrade, učešće na Evroviziji (osvaja deveto mesto), a album "Vagabundo" beleži izuzetan uspeh - u Turskoj, dok pesma "Stay With Me" (“Ostani” u engleskoj verziji) zauzima prva mesta na turskim top-listama.
Goran obećava “gušt” na beogradskom koncertu za Dan zaljubljenih. Dalje...

MOJ NAJSKUPLjI "MODNI" DETALj JE - OSMEH!
Jelena Janković, najbolja srpska teniserka
Jelena Janković

Piše A. Popadić

Proteklu godinu naša najbolja teniserka Jelena Janković sigurno nikada neće zaboraviti. U razmaku od manje od godinu dane Jelena je od očajno loše igre došla do toga da i najbolje teniserke svete zaziru od nje. Preokret kakav je ona napravila redak je u svetu vrhunskog sporta. Danas je ona i zvanično deseta igračica sveta, ali to je samo početak. Svoje obožavaoce, ali, što je najvažnije, i sebe samu uverila je da joj je mesto u društvu najboljih igračica sveta. Cela zemlja sada od Jelene očekuje da napreduje na WTA listi.
Dalje...

TV SERIJE
Šenen Doerti

Uz seriju "Severna obala" na RTS: Šenen Doerti

POD TERETOM LOŠEG IMIDžA


Šenen Doerti, dobro nam znana junakinja dugovečnih serija "Beverli hils" i "Čari", angažovana je kao spacilac sapunice "Severna obala". Poverena joj je uloga Aleksandre But, davno nestale Nikoline polusestre koja iznenada dolazi na Havaje i, uz očevu pomoć, seda u direktorsku fotelju glamuroznog hotela "Grand Vijamea", odakle svima zagorčava život. Između ostalog, čini sve da Džejsona otme od Nikol.
Sa Šenen nijednom producentu nije bilo lako, pa se to i ovoga puta potvrdilo. Navodno je dobijala dvesta hiljada dolara po epizodi, ali čim je shvatila da je svojim prisustvom povećala rejting serije, zatražila je dvostruko više. Pošto joj producenti nisu mogli udovoljiti, snimanje serije je obustavljeno.
- Nije tačno – tvrdi Šenen Doerti. - Honorarom sam bila zadovoljna, a snimanje je prekinuto zato što su troškovi bili astronomski.
Šenen smatra da joj imidž zle cure smeta u poslu, jer se mnogi plaše da je angažuju. Nije bez razloga producent Aron Speling, koji je otkrio i lansirao Šenen, svojevremeno rekao: “Ona je jedna od najtalentovanijih glumica, ali zbog oštrog jezika i temperamenta sa njom se ne može duže raditi”.
Dalje...


SADRŽAJ


NA TI... sa Goranom Dimitrijevićem
ŽENSKA PRIVLAČNOST POČINjE OD LICA I GOVORA

Predrag Cune Gojković
NAJVEĆU TREMU IMAM SADA

Jelena Janković
MOJ NAJSKUPLjI \"MODNI\" DETALj JE - OSMEH!

Aneta Mihajlović, glavna urednica TV Košave
PECONI POSTAO SUVLASNIK, ANETA DALA OTKAZ

Goran Karan
MUZIKA ZA “GUŠT” NA IKAVICI

Vanja Bulić
TV ONA: BOJANA STEFANOVIĆ

Mirjana Bobić-Mojsilović
ČASNI VITEZ

Snima se film “Četvrti čovek”
PRVI SRPSKI POLITIČKI TRILER

Modni biro: Van Klif i Arpels, draguljarska dinastija
KREACIJE ZA KRUNISANjE, OSKARE, ZA LjUBAV

Legende: Sidni Šeldon
U SLAVU ŽENA I ZA NjIHOVU LjUBAV

Povratak ostarelih filmskih akcionih heroja
HOLIVUD BORAMA VERUJE

35. Fest
KAKAV-TAKAV PROZOR U SVET


SVE O TV SERIJAMA