Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
UVEK SE PECAM NA OČI I OSMEH
Na Ti... sa Dejanom Pantelićem, voditeljem kviza “Visoki napon” na RTS
Dejan Pantelić

Piše R. Radosavljević
Prve popularnije emisije kojima se Dejan Pantelić predstavio našem TV gledalištu bile su “Kešolovac” i “Mega Deki” na Televiziji Pink, gde je kao voditelj proveo skoro deset godina. Značajnu promociju i pomak u karijeri doneo mu je prelazak na “televiziju otvorenih očiju”, na kojoj je dobio šansu da vodi prvi licencni projekat “Idola” kod nas. Kvalitete koji čine dobrog voditelja potvrdio je kasnije i u “Budilniku”, emisiji Jutarnjeg programa BK, koja je bila jedna od najgledanijih. Za razliku od nekih drugih svojih kolega, Pantelić je avanzovao i posle “gašenja” ove televizije, i na “velika vrata” ušao u RTS – tokom leta bio je voditelj sportske emisije “Uzvodno”, a od jeseni gledamo ga svakog petka u novom kvizu “Visoki napon”.
Dalje...

MNOGE SAM VRTELA OKO MALOG PRSTA
EKSKLUZIVNO Edit Gonsales, glavna zvezda serije “Beštije”
Edit Gonzales

Piše M. Adžić
Plavokosu Edit Gonsales, jednu od najomiljenijih meksičkih diva, gledamo u sapunici “Beštije”, a već je znamo i iz serija “Esperansa”, “Salome” i “Slomljeno srce”. Sve same glavne uloge. Dugo traje, poštovana je ne samo od publike nego i od kritike. U ekskluzivnom intervjuu za TV novosti, između ostalog, otvoreno govori o navodnom sukobu sa Gabi Espino, modricama koje joj je, na snimanju, ostavio Sesar Evora i svojevoljnom napuštanju serije “Divlja ruža”.
Dalje...

OD SLUŠKINjE DO CRNE PRINCEZE
Sto godina od rođenja Žozefine Beker, američko-francuske pevačice, plesačice i glumice
Žozefina Beker

Piše S. Milić
Letos, 3. juna, navršila se stogodišnjica od rođenja velike američko-francuske revijske pevačice, plesačice i glumice Žozefine Beker. Ali, ona nije bila samo to, već i borac protiv rasisma, žena bez inhibicija svoga doba i nežna majka dvanaestoro usvojene dece.
Sve je počelo gotovo kao u “Čiča Tominoj kolibi”...
Rođena je u Sent Luisu kao Frida Džozefina Mekdonald.
Otac joj je bio vodviljski bubnjar, a majka pralja. Vodila je poreklo od Apalači Indijanaca i crnih robova Južne Karoline. Porodica je teško živela, pa je devojčica sakupljala ostatke voća i povrća nakon zatvaranja pijace i zimi na železničkoj stanici krala komade uglja. Otac joj je nestao, a majka se preudala i rodila još troje dece. Očuh nije voleo pastorku i čak ju je fizički zlostavljao. Kad joj je bilo osam godina, uz njegovu “pomoć” dobila je posao sluškinje u jednom putujućem orkestru. Dajer Džons, vođa grupe, učio ju je da svira trombon i dao joj prvu lekciju iz pevanja. Uz sve to, čistila je kuće i čuvala decu bogatih belaca koji su obavezno tražili da obeća da neće ljubiti bebu.
Dalje...

KARTA ZA KALIFORNIJU
Tijana Dapčević, pobednica Radijskog festivala
Tijana Dapčević

Piše S. Milić
Radijski festival Feras 2006. završio se apsolutnim trijumfom Tijane Dapčević - “Julijana” (prva po “volji naroda”, dobitnik nagrada Radija M iz Sarajeva i Radija Uno iz Banja Luke), druga je Goca Tržan (“Hotel”), treća – Maja Nikolić (“Pokloni se”).
Dalje...

TAJANSTVENA SUDBINA SAVE LAĐARSKOG
Završeno snimanje filma “Konji vrani”, nastavka priče “Jesen stiže, Dunjo moja”
Piše V. Čikeš
Banatska ravnica, salaši, konji, Cigani, ringišpil i na njemu Sava Lađarski. Sa njim njegova ćerkica Dunja, a tu je i bogata mlinareva kći Ančica. Vetar i hladnoća zavlače se pod kostime, ali glumci ne skidaju osmeh sa lica. U pitanju je nastavak priče o nesrećno zaljubljenom paru, koga je publika upoznala pre nekoliko godina u filmu “Jesen stiže, Dunjo moja”.
- Ovo jeste nastavak te priče, ali istovremeno i priča za sebe. Pratimo šta se dalje dešavalo u Savinom životu, njegova nastojanja da bude i otac i majka svome detetu. Neki likovi su stari, a neki novi - kaže Ljubiša Samardžić, i ovaj put u ulozi reditelja, scenariste i glumca, tvrdeći da je u pitanju mnogo inspirativnija priča nego ona iz prethodnog filma.
Dalje...

TV SERIJE
Vanesa Viljela

Uskoro repriza uspešne australijske serije
“POVRATAK U IDN” NA RTS

Piše A. Popadić
Mnogi svakako pamte australijsku seriju “Povratak u Idn” koja je ovde premijerno prikazana krajem osamdesetih godina. Bila je svojevrsni antipod američkim “supersapunicama” kao što su “Dalas” i “Dinastija”. Od srede, 13. decembra (radnim danima u 12.45, RTS 1) mlađi gledaoci biće u prilici da se upoznaju sa nekada veoma popularnim junacima, a stariji da se podsete na njih. “Povratak u Idn” bio je zamišljen kao mini-serija, ali nezapamćeni uspeh naterao je producente da radnju “rastegnu” na 23 epizode.
Dalje...


SADRŽAJ:


Tijana Dapčević, pobednica Radijskog festivala
KARTA ZA KALIFORNIJU

NA TI... sa Dejanom Pantelićem
LjUBAV JE KAO VISOKI NAPON

Ekskluzivno
Edit Gonsales, zvezda serije “Beštije”

MNOGE SAM VRTELA OKO MALOG PRSTA

Usijanje pred finale “Velikog Brata”
ŠTA SE DOGAĐA ISPOD JORGANA

Mirjana Bobić-Mojsilović
RADO DAČIĆ IDE U VOJNIKE

Sa snimanja filma “Konji vrani”
TAJANSTVENA SUDBINA SAVE LAĐARSKOG

Vanja Bulić
TV ON: IVAN MILjKOVIĆ

Legende: Sto godina od rođenja Žozefine Beker
OD SLUŠKINjE DO CRNE PRINCEZE

Modni biro: Štrikane haljine, kape, džemperi, suknje, tunike...
KLOT-FRKET OD GLAVE DO PETE

Ben Ričards iz serije “Žene fudbalera”
LjUDI VOLE BOGATOG KRETENA

Razveli se Pamela Anderson i Kid Rok
KO JE KRIV, A KO IMA PARE?

SVE O TV SERIJAMA