Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
VOLELA BIH DA POSTAVIM “BUBICU” U KANCELARIJU SVOGA MUŽA
Na Ti... sa Leom Kiš-Jokić, autorkom i voditeljkom “Vikendvizije” na Pinku
Lea Kiš-Jokić

Piše S. Bijelić

Tokom četiri novogodišnje i božićne emisije ugostila sam 420 ljudi. Ovo je osma nedelja da smo ne samo ozbiljna konkurencija RTS, nego smo u tom terminu i dobili bitku. Žika Nikolić je subotom i dalje gledaniji, ali nedeljom sam preuzela primat nad “gledalištem”, s ponosom ističe Lea Kiš-Jokić, nekada zaštitno lice RTS i “Nedeljnog popodneva” a već godinu i po dana voditeljka “Vikendvizije”, emisije koju subotom i nedeljom ujutru možemo da pratimo na Pinku.
Lea je, sticajem okolnosti, rođena u Beču. Živela je u Tunisu, Libiji, Iraku, Kuvajtu, na Kipru... Prve novinarske korake napravila je u redakciji Radio Pančeva, a odmah posle mature položila je test na javnom konkursu koji je organizovala TV Beograd. Najavljivala je program, radila vremensku prognozu, priloge za Beogradski program... Na TV Politika je uređivala “Dan”, na 3K serijal “Ljudi”. Usledile su četiri godine prinudnog odmora, posle čega se vratila u RTS.
Udata je za sportskog novinara Momu Jokića. Imaju 12-godišnju ćerku Saru koju Lea svakodnevno razvozi na svakojake aktivnosti, pomaže joj oko domaćih zadataka, nije joj stran nijedan kućni posao, i uz sve obaveze nastoji da privede kraju magistarske studije. Namerava da od narednog semestra, kao asistent, drži vežbe na Akademiji lepih umetnosti. Od oktobra je postala i promoter italijanske garderobe “don ferari”, koja će se na našem tržištu pojaviti na proleće, što komentariše rečima: “Ovde obično počinješ kao maneken a završavaš kao voditelj. Kod mene je obrnuto. Dvadeset godina sam novinar i urednik i sad sam, pod `stare` dane, postala i maneken”.
Dalje...

OPRA VINFRI NAJMOĆNIJA I "NAJTEŽA"
Forbsova lista najbogatijih žena u šou biznisu
Opra Vinfri

Piše D. D.

U današnje vreme, gotovo svaka starleta punih usana i bujnih grudi može lansirati svoj kablovski rijaliti šou i postati popularna. Ali, ta kratka slava brzo prolazi i bledi. Samo prava zvezda uspeva da trenutak slave pretvori u dugu i unosnu karijeru. Na prestižnoj Forbsovoj listi dvadeset najbogatijih žena u šou biznisu, nalaze se zvezde koje su "teške" najmanje 45 miliona dolara.
Da bi sastavio listu, ovaj ugledni magazin razmatrao je uspehe u muzičkoj i filmskoj industriji, izdavaštvu i televiziji. U obzir nisu uzimane zvezde koje trenutno, ili duži niz godina ne rade već žive od tantijema (Barbara Strejsend, na primer), i na listi, takođe, nema ni "starih holivudskih zvezda", kao što je Elizabet Tejlor.
Dalje...

MOJE SRCE ZNA KUDA ME VODI
Pevačica Romana Panić o novoj ljubavi, albumu i planovima
Romana Panić

Piše S. Milić

Za Romanu Panić, čini se, tek dolazi vreme pravog uspeha. Objavila je svoj prvi “Best of” album, sa dve nove pesme - “Još te koštam” grčkog kompozitora Mihalisa Rahensisa, koji je sniman na Kipru (kao iznenađenje od Romaninog novog dečka, Kipranina Fotosa Pitađisa), i “Žena bez prošlosti” Bojana Vasića. Tekstove je pisala Marina Tucaković, za miks i postprodukciju bio je zadužen engleski producent Džek Stivens, a za obe pesme urađeni su više nego kvalitetni spotovi. Nova Romana osvaja ne samo glasom, već i stasom, a čini se da joj život na relaciji Beograd – Kipar baš prija.
Šta je ono što je najviše okupira ovih dana?
- Naravno, promovisanje dve nove pesme. Zanimljivo je, inače, što nekim ljudima moram da objašnjavam da je “Još te koštam” originalna pesma, rađena baš za mene, da se ne radi o obradi.
Dalje...

SVE ŠTO JE U MENI DOBRO DUGUJEM ŽENAMA
EKSKLUZIVNO Jirži Mencl, reditelj
Jirži Mencl

Piše R. Radosavljević

U biografiji Narodnog pozorišta biće upisan još jedan važan datum – u ponedeljak, 29. januara, započele su probe za Šekspirove “Vesele žene Vindzorske” koje na Velikoj sceni režira velikan češkog filma, Jirži Mencl. Reditelj koji je uz Miloša Formana jedan od najjačih simbola istočnoevropske kinematografije, oskarovac poznat i po sjajnim pozorišnim režijama, došao je na poziv Božidara Đurovića, direktora Drame nacionalnog teatra, i to je njegov prvi angažman u Beogradu.
Dalje...

GRČKI ŽIVOT U AMERICI
Uz seriju "Mesto zločina: Njujork": Melina Kanakaredis
Melina Kanakaredis

Piše A. Popadić

Retkost je da glumac sa uspehom igra u dve žanrovski potpuno različite serije, ali to se dogodilo Melini Kanakaredis. Ova američka glumica grčkog porekla četiri sezone igrala je doktorku Sindi Hansen u popularnoj dramskoj seriji "Providens" (1999-2002), a onda je pre tri godine postala detektivka Stela Bonasera u "Mestu zločina: Njujork". Iz Ohaja, u kojem je rođena i gde živi, zbog ovog posla morala je da se preseli u Njujork, sa suprugom, profesionalnim kuvarem i vlasnikom restorana Petrom Konstantinadisom, i ćerkama Zoe (7) i Karinom Eleni (3). Pošto i njen kolega Geri Sinis (igra Meka Tejlora) ima troje maloletne dece, na setu je improvizovan vrtić i mališani su tu po ceo dan.
Dalje...

TV SERIJE
Edit Gonsales

Edit Gonsales, junakinja serije “Beštije”
JOSELIN ĆE OPET PRESEĆI VENE


Glavna zvezda serije “Beštije” očajnički pokušava da spreči objavljivanje fotografija na kojima je u Evinom kostimu. Čim se počelo zuckati da će jedan časopis objaviviti njene nedolične snimke, Edit Gonsales priznala je da oni postoje.
- Slikala sam se gola, ali za svoj foto-album koji je misteriozno nestao – izjavila je. – Potrudiću se da ne izađu u javnost jer ne želim da me obožavaoci, među kojima ima i maloletnika, vide obnaženu.
Videćemo da li će glumica uspeti da spreči skandal koji joj se nadvio nad glavu.
Pre dve nedelje završeno je snimanje serije “Beštije”. Na pitanje kako je završila njena Joselin, Edit odgovara:
- Dobila je što je zaslužila. Ostala je zver do kraja i nije se pokajala zbog zlodela koja je počinila. Prerezala je vene, kao i u prvoj epizodi, ali ovog puta nije dozvolila Gabrijelu da je spasi.
Meksička diva uskoro počinje da vodi tok-šou “Naša kuća”, a na izjavu Lilijane Abud da bi je rado videla u ulozi zloće i u narednoj telenoveli, “Kolevka vukova”, Edit je uzvratila:
- Lepo je kada dobijate pohvale za svoj rad, pogotovo od majstora kao što je Lilijana. Rado ću opet biti beštija!
Dalje...


SADRŽAJ

NA TI... sa Leom Kiš-Jokić
VOLELA BIH DA POSTAVIM
“BUBICU” U KANCELARIJU SVOGA MUŽA

Ekskluzivno
Jirži Mencl

SVE ŠTO JE U MENI DOBRO DUGUJEM ŽENAMA

Romana Panić o novoj ljubavi, albumu...
MOJE SRCE ZNA KUDA ME VODI

Novi kvizovi na Pinku i B92
POVRATAK RUSKOG RULETA

Dragoljub Ljubičić Mićko
MALI OGLASI, VELIKA ZABAVA

Mirjana Bobić-Mojsilović
KO ĆE KOGA

Sa snimanja novih epizoda serije “Seljaci
NAROD VOLI JEREMIJU

Najbogatije žene u šou biznisu
OPRA VINFRI NAJMOĆNIJA I \\\"NAJTEŽA\\\"

Modni biro: Vek od kada je Salvatore Feragamo napravio prve cipele
KREIRAO JE ZA HOLIVUDSKE ZVEZDE

Legende: Nezaboravni muzički akordi koji su obeležili istoriju filma
MUZIKA KOJA GOVORI VIŠE OD REČI

Silvester Stalone u šestom filmu o bokseru
ROKI BALBOA PONOVO UDARA U RINGU

SVE O TV SERIJAMA