Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
TV SERIJE
Dzejms Denton

Smena telenovela na TV Foks
STIŽE “ŽENA U OGLEDALU”


U ponedeljak, četvrtog juna, telenovela “Druga strana ljubavi” ustupiće mesto “Ženi u ogledalu”, snimljenoj u okviru iste produkcijske kuće (Telemundo). Glavne uloge tumače Paola Rej i Huan Alfonso Baptista, koje smo svojevremeno gledali kao partnere i u seriji “Skrivene strasti”.
Hulijana Soler nežna je i inteligentna devojka, ali ubeđena da je neprivlačna, pa je nesigurna u sebe. Ali, uz pomoć tetke Mersedes i njenog magičnog ogledala, preobražava se u prelepu ženu. Takva je, zapravo, samo danju, jer noću je i dalje kakva je bila. U tom glamuroznom izdanju predstavlja se kao Martisa Ferer i zapošljava se u firmi “Muti” koja se bavi proizvodnjom kozmetike. Tamo upoznaje Markosa Mutija i zaljubljuje se u njega. Njihova ljubav, naravno, moraće da izdrži mnoge probe i iskušenja, sve do srećnog kraja.
Serija “Žena u ogledalu” ima 151 epizodu, a osim Paole Rej i Huana Alfonsa Baptiste igraju Kristina Lilej, Nataša Klaus, Sebastijan Boskan, Gabrijela Vergara, Havijer Gomes itd.


Nova serija na RTS umesto “Reda i zakona”
TIHI SVEDOK


Jedna od najduže emitovanih serija iz produkcije britanskog Bi-Bi-Sija, “Tihi svedok”, koja kombinuje kriminal, misteriju i nauku, od ponedeljka, četvrtog juna, na programu RTS zameniće seriju “Red i zakon: Zločinačke namere” (u 23.05). Idejni tvorac je Najdžel Makeri, bivši policajac. Po motivima ove serije kasnije je objavio i pet romana.
U centru pažnje je profesorka Sem Rajan (Amanda Barton), policijski patolog, koja se u rešavanje kompleksnih slučajeva ubistava upušta sama, proučavajući dokaze u više nego dobro opremljenoj forenzičkoj laboratoriji. Posle nekoliko godina bespoštedne borbe za istinu, dobiće preko potrebnu pomoć patologa Lea Daltona (Vilijem Gaminara) i Harija Kaningema (Tom Vord), a nedugo zatim timu će se priključiti i paleontolog dr Niki Aleksander (Emilija Foks), stručnjak za analizu kostiju.
Snimanje serije počelo je 1996. i još traje. “Tihi svedok” ovenčan je brojnim televizijskim nagradama.


LATINO PLANETA

Piše M. Adžić


* Marijanin povratak: Glumica i pevačica Marijana Seoane, junakinja kostimirane mini telenovele “Ciganska ljubav”, vraća se na male ekrane ulogom u seriji “Mujer vasos de la vida real”.
- Šest godina prošlo je od snimanja poslednje telenovele u kojoj sam igrala i mnogo sam se uželela glume i kolega – kaže Marijana, dodajući da će u seriji tumačiti negativku.

* Telenovela na internetu: Glumci Gaj Eker i Kejt del Kastiljo, partneri iz sapunice “Laž”, igraju u mini telenoveli koja se snima pod okriljem njihove novootvorene produkcijske kuće. Sudeći po pisanju meksičkih novina, telenovela će biti okačena na internet, a u stvaranju scenarija mogu učestvovati i gledaoci. Radnja serije, što je zanimljivo, smeštena je u Los Anđeles.

* Susana zamenila Adelu: Producentkinja Karla Estrada odustala je od angažmana Adele Norijega i glavnu ulogu u seriji “Strast” prepustila je Susani Gonsales.
- Još ne mogu da se oporavim od šoka – izjavila je Susana. – Karla mi je u deset sati uveče javila da je uloga moja i da se odmah pojavim u Televisi da bih potpisala ugovor. Ovo je najlepši trenutak u mom životu.
Junakinja serija “Između ljubavi i mržnje” i “Nevestin veo” nije imala vremena za slavlje jer je već sutradan morala da otputuje u Kolumbiju, gde ekipa već snima prve kadrove telenovele.

* Nastavak “Maćehe”: Vrlo visoka gledanost reprize serije “Maćeha” navela je producenta Salvadora Mehiju da dosnimi još deset epizoda koje će biti prikazane krajem leta.
- Baš se radujem što ćemo se ponovo okupiti na snimanju nastavka, već krajem juna – kaže Viktorija Rufo, glavna junakinja serije. - Spremamo puno iznenađenja za gledaoce, a otkriću samo jedno: ponovo ćemo juriti ubicu.

* Niurka, vrati se: Bobi Larios, zvezda serije “Nevestin veo”, poverio je jednom meksičkom listu da je još zaljubljen u bivšu suprugu Niurku Markos i da bi voleo da mu se vrati.
- Strašno patim za Niurkom. Toliko mi nedostaje da bih sve dao da ponovo budemo zajedno. Ona je najdivnija žena koju sam ikada upoznao – rekao je Bobi.

* Želi samoću: Lepa Alisija Maćado, Samanta iz istoimene serije, priznaje da još nije prebolela raskid jednogodišnje veze sa Hoseom Manuelom. Nada se da će mediji imati razumevanja za njenu patnju i da neće dizati veliku prašinu oko raskida. Potreban joj je, kaže, mir kako bi se povratila.

* Glumci protiv Čavesa: Nekoliko desetina hiljada građana, među kojima je bilo mnoštvo glumaca, na ulicama Karakasa, glavnog grada Venecuele, protestovalo je protiv najave predsednika Uga Čavesa da će zatvoriti privatnu televiziju RCTV. Ova TV kuća, u čijem okrilju su nastale “Kasandra”, “Ljovisna”, “Judina žena” i mnoge druge popularne telenovele, poznata je po žestokoj kritici predsednikove politike, pa je njen izvršni direktor Marsel Garnije pozvao glumce i narod na odbranu slobode i nezavisnih medija. Odazvale su se, među ostalima, Koraima Tores i Šantal Bodo.
Predsednik Čaves najavio je da pomenutoj televiziji nakon 27. maja neće biti obnovljena koncesija za emitovanje, a da će biti stvorena nova TV kuća koja će biti u državnom vlasništvu.
Nazivajući RCTV “jahačem apokalipse”, Čaves ju je optužio za podupiranje pokušaja državnog udara pre pet godina i za širenje nemorala emitovanjem sapunica.


* SVE O TV SERIJAMA NA 8 STRANA!


SADRŽAJ


NA TI... sa Ivanom Ivanovićem
MOJ ADUT JE ŠARM

MAGNETOSKOP
Dragan Brajović Braja

TEROR MLADOSTI I LEPOTE

Posle Evrosonga
ZAPADNjACI PROTIV ISTOČNE EVROPE

Iznenađenja u VIP kući “Velikog Brata”
SKANDALI, GOLOTINjA, NESANICA...

Vanja Bulić
TV ON: ZORAN SLAVNIĆ

Mirjana Bobić-Mojsilović
SKIDANjE GAĆA

Snimljen film “Srbija po svojoj hrabrosti – Kneževina Srbija”
KLjUČEVI SLOBODE

Modni biro: Toalete i nakit sa kanske Kroazete
SVE BOJE I KREACIJE GLAMURA

Legende: Sto godina od rođenja Džona Vejna
OBOŽAVANI KAUBOJ, OSPORAVANI PATRIOTA

Koncert posvećen lejdi Dajani
PESME ZA VOLjENU PRINCEZU

Didije Drogba, najbolji strelac Premijer lige
TITO SA ZLATNIM NOGAMA

SVE O TV SERIJAMA