Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
TV SERIJE
Itati Kantoral

Sa snimanja serije “Ulica lipa”, reditelja Miroslava Lekića
O LjUDIMA KOJE BISMO VOLELI DA IMAMO ZA KOMŠIJE


Beogradska četvrt Kopitareva gradina protekle dane dočekala je u novom, svežijem ruhu - očišćena, sa malenom cvećarom postavljenom u parkiću i ljuljaškama ofarbanim u vesele boje. Tako “uglancana” mesto je na kojem se snimaju neki od početnih kadrova nove serije RTS “Ulica lipa”. Ovaj dugo najavljivani projekat započet je prvog avgusta, radi se u režiji Miroslava Lekića, prema scenariju Mirjane Lazić i predstavlja jednu od ambicioznijih serija koje je RTS realizovala u proteklim godinama.

Pred jednom od niskih zgrada zatičemo trudnu Anu Franić kako zabrinuto stoji ispred kamiona za selidbe, iz kojeg nosači spuštaju komad po komad njenog nameštaja. Dok brižno miluje i zagleda lišće drveta života, Josif Tatić, u kućnom izdanju, pita je kroz otvoren prozor: “Gospođo, jel` vam treba pomoć?” Međutim, Ana ga ne čuje, već zamišljeno gladi svoj stomak...

Reditelj Lekić izlazi iz prikolice, odobrava kadar, i daje instrukcije za postavljanje sledećeg. Anu, koja nam kaže da dobro podnosi “trudnoću” i sa čijom scenom počinje serija, pitamo da nam pojasni o čemu se radi:
- Igram Nataliju, jednu od četiri glavne uloge, lepšu polovinu mlađeg para u seriji - druga “polovina” je Dragan Mićanović, prvi komšija koga ću upoznati kada se uselim u zgradu. Stariji par igraju Radmila Živković i Josif Tatić. Moderna sam devojka, violončelistkinja, u ljubavnom trouglu koji bi trebalo da se razreši do kraja serije. Biću trudna do polovine serije, pa ću se poroditi, a sve vreme, pošto sam neudata, predmet sam razglabanja po zgradi. Moja ljubavna priča zasniva se na dvojbi da li da budem sa ocem deteta ili čovekom u koga ću se zaljubiti (Mićanovićem) - kaže Franićeva.

Ana smatra da se ovaj projekat veoma razlikuje od svega što se prikazuje na našim televizijama, jer nije pošto-poto urnebesna komedija, već je porodična priča koja govori o nama, ali iz neke drugačije perspektive.

U pauzi zatičemo Josifa Tatića koji igra Tihomira Živkovića, policajca u penziji koji je u komšijskim odnosima ove zgrade u svakoj čorbi mirođija.
- Nije grub, već je tip koji hoće svakom da pomogne, da pomiri zaraćene strane. Ovo je vrlo realistična dramska humoristička životna priča, kao laki film. Uloga mi odlično leži i lako se igra - kaže Tatić.

Miroslav Lekić do sada je učestvovao u režiji samo nekoliko serija, dok je za filmove maher, te je i ovaj projekat “preveo” na filmski. Naime, svaka od epizoda trajaće 55 minuta, kao TV film, a sve se snima jednom kamerom.

- Ovo je priča o stanarima jedne zgrade, koja ima šest stanova sa različitim likovima. Reč je o dobrim ljudima, sa svojim malim, sitnim problemima, ljudima koji su dobre komšije i prijatelji. Ova zgrada ima svoj unutrašnji život, svi se dobro poznaju, a neki su i u porodičnim vezama, te ćete se osećati kao da pratite život jedne velike porodice. Radimo prvih trinaest epizoda, a postoje naznake da bismo mogli da uradimo i nastavak od isto toliko epizoda – kaže nam Lekić, koji takođe smatra da je serija drugačija od onih koje možemo videti na TV.

- Liči na serije koje su se radile pre dvadeset godina na televiziji, ambiciozno je zamišljena, a i sama priča je bajkovita. Hteo sam da joj dam vizuelni izgled male urbane bajke. Ovo je serija o ljudima koje bismo voleli da viđamo u svom komšiluku. Kod nas se ne dešava ništa krupno, već pratimo ljude sa običnim problemima koje rešavaju u međusobnoj komunikaciji - dodaje reditelj. Uvodi nas i u glavnu glumačku podelu – ima osam velikih uloga, koje su ravnopravne, a tumače ih Josif Tatić, Radmila Živković, Svetlana Bojković, Dragan Mićanović, Ana Franić, Nenad Jezdić i Aleksandra Jovanović.

Pored njih, u seriji učestvuje još dvadesetak poznatih glumaca.

Dragana Mićanovića, koji igra profesora, a do sada nije igrao ni u jednoj seriji do sada, pitamo zašto je prihvatio baš ovu ulogu.
- Privukao me je tekst koji je veoma dobar i drugačiji od svih, a i to što ga radi reditelj koga jako cenim. Uz to, odgovaraju mi i kolege sa kojima sarađujem, kao i filmski način na koji se snima. Igram Nedeljka, profesora koji se zaljubljuje u novu stanarku koja dolazi u zgradu. Naša ljubavna priča vrlo je značajna za celu seriju - ističe Mićanović.

Koketnu studentkinju tumači Ana Sakić, koja je sat pre snimanja kadra doputovala iz SAD. Ipak, bez ikakvih tragova umora, veselo nam priča:
- Igram devojku koja je zaljubljena u profesora i koja ga proganja. Ona je lujka, koja duva i čudno se ponaša, progoni profesora po liftovima, skida se pred njim i hoće da ga osvoji na svaki način.

Za razliku od svog kolege, Sakićeva se u serijama snalazi kao riba u vodi, nedavno je igrala Merlinku u seriji “Agencija za SIS”, a od jeseni ćemo je videti i u serijalu “Selo gori a baba se češlja”.

Početak emitovanja “Ulice lipa” možemo očekivati u januaru, u nedeljnom terminu RTS.



-----------------------------



Itati Kantoral, junakinja serije “Bela udovica”
PO DRUGI PUT PRED OLTAROM


Glumica Itati Kantoral, Alisija iz serije “Bela udovica”, obelodanila je da će se uskoro udati za Karlosa Roberta Krusa, producenta pomenute telenovele. Posle raskida višegodišnje veze sa glumcem Gabrijelom Porasom, Danijelom iz serije “Zatočenica ljubavi”, Itati je zapala u depresiju i samovala je sve dok nije dobila ulogu u “Beloj udovici”. Tako je upoznala i svog sadašnjeg verenika, a tek sada, kako kaže, konačno je shvatila šta je prava ljubav.

- Mislila sam da se nikada neću ponovo udati, jer nisam verovala u brak. Ali, kada sam upoznala Karlosa, promenila sam mišenje. On je predivan i uz njega se osećam kao princeza – rekla je Itati, koja je osam godina bila u braku sa Eduardom Santamarinom, sa kojim ima blizance, Eduarda i Roberta Migela.

I u seriji Itati igra majku blizanaca i tvrdi da joj je bilo lako da se poistoveti sa Alisijom.

- Ona je za nijansu hrabrija i odlučnija od mene. Obe smo preživele težak razvod i dugo smo bile bez partnera. Ne bojimo se izazova i uvek smo spremne da se suočimo sa problemom. Nismo kukavice – objašnjava Itati.

Kako joj je bilo da radi sa mlađanim Alehandrom Floresom, koji u seriji igra blizance Felipea i Duvala?
- To je čudo od deteta! Svi u ekipi divimo se njegovoj inteligenciji. Ima fantastično pamćenje i oba teksta uči neverovatno lako. Iako ima samo sedam godina, mnogo sam naučila od Alehandra.

Kada je pre tri godine počela da radi za kolumbijsku kuću Telemundo, Itati se preselila iz Meksika u Majami. Nije joj bilo lako da ostavi Meksiko i porodicu, ali zbog posla, kaže, preselila bi se i na kraj sveta.

- Ništa mi nije teško kada je u pitanju posao. Svako ide tamo gde smatra da će imati bolje uslove. U Televisi očigledno nisu bili zainteresovani da mi daju kvalitetne uloge, pa sam bila primorana da ih tražim u drugim zemljama. U Telemundu imam fantastičan tretman, ali posle “Bele udovice” napraviću kraću pauzu, jer želim da se posvetim filmu – kaže Itati, koja uskoro započinje snimanje dva filma na engeslkom jeziku.



-----------------------------




LATINO PLANETA

Piše M. Adžić

* Neuzvraćena ljubav: Glumac Viktor Norijega izjavio je nedavno u jednom intervjuu da je zaljubljen u glumicu i voditeljku Galileju Mobnteho, sa kojom je pre nekoliko godina učestvovao u “Velikom Bratu”. Iako joj prijaju Viktorovi komplimenti, Galileja napominje da je srećno zaljubljena u svog verenika:
- Viktora sam oduvek smatrala dobrim drugarom, zna on dobro koliko ga volim, ali o ljubavi nema govora.
Bivša devojka Gabrijela Sotoa tvrdi da bi Viktoru pružila šansu da nije verena za drugoga.

* Slepo veruje dragom: Junakinja serije “Peregrina”, mlađana Afrika Savala, kaže da nije ljubomorna na dečka Alehandra Ibaru, koji se u novoj predstavi ljubi sa bivšom devojkom, Anhelikom Vale (junakinja “Ružne Leti”).
- Anhelika je predivna osoba. U odličnim smo odnosima i baš me briga šta pišu tabloidi. Alehandro, ona i ja se odlično zabavljamo i često izlazimo zajedno – tvrdi Afrika, koja uskoro planira da se preseli kod dečka.

* “Buntovnici” lansiraju modnu marku: Dulse Marija i Majte Peroni, zvezde serije “Buntovnici” i članice benda “RBD”, početkom septembra lansiraće svoju modnu liniju.
- Presrećne smo što ćemo našim obožavaocima ponuditi garderobu koju mi volimo da nosimo. Biće tu za svakoga ponešto. Planiramo da zadovoljimo sve generacije i ukuse – izjavile su novopečene modne kreatorke.

* Ljubomorna Araseli: Glumica i pevačica Araseli Arambula ponovo je napravila skandal! U jednom restoranu u Majamiju “upecala” je supruga, Luisa Migela, kako koketira sa novinarkom. Junakinja serije “Staze ljubavi” poludela je kada je čula da je slavni pevač tražio od novinarke da mu ostavi broj kućnog telefona. Očevici kažu da je urlala na Migela i pretila mu da će ga ostaviti, a malo je falilo i da napadne novinarku.
Dobro obavešteni izvori tvrde da Luis Migel razmišlja da se razvede od Araseli, koja mu u poslednje vreme često priređuje ljubomorne scene.

* Dosadila joj “Ružna Leti”: Glumica Anhelika Vale demantovala je vest da bi trebalo da igra glavnu ulogu u novoj mini telenoveli, kojom će Televisa proslaviti pedesetogodišnjicu postojanja meksičkih telenovela.
- Čula sam da producentkinja Rosi Okampo priprema mini telenovelu, ali mene još niko nije obavestio da ću igrati u njoj. Planirala sam da se malo odmorim od telenovela, ali ako mi ponude ulogu koja će pomoći da se “otresem” “Ružne Leti” oberučke ću je prihvatiti – kaže Anhelika.

* Ponovo par: Sesar Evora i Laura Flores, Damjan i Rehina iz “Beštija”, ponovo će biti ljubavni par. U rimejku argentinske serije “Muñeca Brava”, koji priprema Televisa, igraće roditelje glavne junakinje.
- Sesar i Laura su izvanredni glumci i odličan su tandem. Odlučila sam da im dodelim uloge nakon što sam ih videla kako su odigrali romantične scene u “Beštijama”. Njihove ljubavne scene oduzimale su dah ženskom delu publike – rekla je Anheli Nesma, producentkinja serije.

* Dobila ponudu iz Telemunda: Nekadašnji Televisin ekskluzivac, glumica Viktorija Rufo, dobila je ponudu da pređe u konkurentsku kuću Telemundo. Junakinja serija “Zagrli me čvrsto” i “Maćeha”, koja trideset godina snima za Televisu, kaže da još nije donela odluku, iako joj producenti iz Telemunda nude odlične uslove.
- Ceo radni vek provela sam u Televisi. Od 1998. nisam njihov ekskluzivac, jer ne želim da se obavezujem. Volela bih da napravim neku promenu u karijeri, ali još nisam donela odluku – kaže Vikotrija.


* SVE O TV SERIJAMA NA 8 STRANA!




SADRŽAJ


Boško Jakovljević
ZAŠTITNO LICE “METRO” OBUĆE

Irena Spasić
voditeljka emisije “48 sati svadba”

A JA ĆU SE VENČATI NA MORU

NA TI... sa Draganom Marinkovićem
U VEZI VOLIM IGRU MAČKE I MIŠA

Uskoro novi kanal - Sport klub plus
fUDBAL NON-STOP

Vanja Bulić
TV ONA: LIDIJA VUKIĆEVIĆ

Političari i moda
GORBAČOV ZAŠTITNO LICE LUJA VITONA

30-godišnjica smrti Elvisa Prislija
VEČNA KUĆA U CVEĆU I MEDVEDIĆIMA

Mirjana Bobić-Mojsilović
PORNOGRAFIJA NASILjA

Riki Martin
ŽELIM DECU SVIH BOJA

Sa snimanja serije “Ulica lipa”
O LjUDIMA KOJE BISMO VOLELI DA IMAMO ZA KOMŠIJE

Modni biro: Šeširi
OD DVORA DO PLAŽA I UŽARENIH PLOČNIKA

Legende: Miki Maus, najpoznatiji lik Volta Diznija
LjUBAV ZA SVA VREMENA

Reditelji ekranizuju biografije velikana
ASANTE KAO NIČE, PAĆINO KAO DALI I NAPOLEON

Mnoge slavne ličnosti doživele neko predskazanje
SUSRETI SLAVNIH SA DUHOVIMA


SVE O TV SERIJAMA