Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
TV SERIJE
Nataša Klaus

Jesenji filmski i serijski program RTS

PUNO SERIJA I FILMSKI CIKLUSI


Iako još nije kompletirana celokupna jesenja šema RTS, novopostavljeni urednik filmskog i serijskog programa, Ivan Karl, izašao nam je u susret i čitaocima “TV novosti” otkrio novine koje nas očekuju u njegovom sektoru.

Karl je najponosniji na premijere u serijskom programu. Krajem septembra, po završetku serijala “Tihi svedok”, gledaoci će biti u prilici da prate drugu seriju iz franšize “Mesto zločina”. Ovoga puta, u centru pažnje biće forenzičari iz Majamija, a nacionalana televizija prikazaće svih šest snimljenih sezona ove serije.

Na zahtev gledalaca, ponovo će biti emitovana serija “Povratak u Idn” (RTS 1, radnim danima u 12.45). Posle serije “Beni Hil”, na programu će se naći sve epizode humorističkog serijala “Policijski odred”, po kojem su nastali filmovi “Goli pištolj” i “Sledž Hamer”, a odmah zatim i nove sezone sitkoma “Život sa Boni”. Po završetku serije “Mrtva zona”, na programu Drugog kanala, u ponoćnom terminu biće emitovane kultna serija osamdesetih godina “Kriminalističke priče”, a potom, za ljubitelje naučne fantastike, dugo očekivana i najavljivana serija “Krstarica Galaktika” koja se sa velikim uspehom prikazuje u svetu.

Što se tiče filmova, krajem septembra očekuje vas “Nedelja sa Meril Strip” u okviru koje će, u udarnim terminima na Prvom i Drugom kanalu, biti emitovani neki od najzančajnijih filmova ove glumice, među kojima su i “Muzika srca”, “Smrt joj pristaje”, “Divlja reka”, “Marvinova soba”, “Moja Afrika”.

Prve nedelje oktobra, u ponoćnom terminu na Prvom programu, biće prikazan mini ciklus “Najbolje od Hičkoka”, dok će se u mesecima koji slede realizovati mini ciklusi Brusa Vilisa, Ričarda Gira i Kventina Tarantina.

Takođe, od ove jeseni, više pažnje biće posvećeno domaćem filmu - što kroz retrospektive domaćih autora, što kroz premijere novih srpskih hitova.

------------------------------




Nova telenovela na TV Avala

ŽIVOT BEZ STIDA


Televizija Avala od 17. septembra počeće da emituje telenovelu “Život bez stida”, latinoameričku verziju “Seksa i grada”. Kroz osamdeset epizoda gledaoci će pratiti avanture četiri nerazdvojne prijateljice Majte (Ivon Montero, koju smo gledali u "Stazama ljubavi"), Renata (Gabi Espino - "Beštije", "Luna"), Paloma (Paula Tojos, "Nikada ti neću reći zbogom", "Ljubav u zaleđu") i Fernanda (Margarita Ortega).

Renata se već nekoliko godina tajno zabavlja sa svojim šefom Rajmundom (Havijer Gomes) čija je žena vlasnica firme u kojoj oboje rade. Paloma se nalazi na životnoj prekretnici i treba da izabere između novog ljubavnika Rafaela (Alehandro de la Madrid) i bivšeg supruga Hulijana (Salvador del Solar). Majtina veza sa mnogo mlađim ljubavnikom Kikeom (Luis Ernesto Franko) dospeće u krizu kada se razboli njen 11-godišnji sin Visente. Tada će morati da se suoči sa njegovim ocem koga nije videla od rođenja njihovog deteta. Fernanda je udata nastavnica i majka dve ćerke. Njen brak je na velikom testu kada ponovo sretne bivšeg školskog druga...

------------------------------




Nataša Klaus, junakinja serija “Skrivene strasti” i “Žena u ogledalu”

NISAM KRALjICA GLAMURA


Kao u telenovelama “Skrivene strasti” i “Žena u ogledalu”, i u privatnom životu Nataša Kluas je prirodna devojka, koja ne voli da se ponaša kao zvezda. Valjda zato, nije joj se dopalo kada su je nedavno stavili na listu najbolje obučenih kolumbijskih žena, jer, kaže, ne voli da bude u centru pažnje.
- Nisam kraljica glamura, niti mi se dopada da me prepoznaju na ulici. Ja sam samo glumica koja voli svoj posao i uživa da bira uloge koje maksimalno inspirišu – kaže Nataša.

Popularna rusko-kolumbijska glumica ne odustaje od pravila da se ne pojavljuje bez odeće na ekranu i uvek traži zamenu kada snima golišave scene.

Sa Paolom Rej igrala je u nekoliko serija, sestre u “Skrivenim strastima” i najbolje prijateljice u “Ženi u ogledalu”. Da li joj je Paola najbolja drugarica?
- Uvek smo se družile. Paola i ja se dugo poznajemo i dobro je kada često radite sa nekim kome možete sve da kažete. A Paola je jedna od retkih osoba koja mi uliva poverenje.

Za razliku od Paole, za koju ima samo reči hvale, Nataša nema lepo mišljenje o koleginici Dani Garsiji, sa kojom je radila u seriji “Skrivene strasti”.
- Saradnja sa Danom nije mi ostala u lepom sećanju, jer smo se često sukobljavale. Dana je previše sujetna osoba za moj ukus.

A kakva je Nataša privatno?
- Prilično sam temperamentna i uvek kažem šta mislim, iako sam zbog toga često nadrljala u životu. Ne volim da kuvam, ali volim putovanja. Nažalost, nemam baš mnogo vremena za to – otkriva Nataša, za koju kažu da je pomalo čudna i bleskasta devojka koja najradije provodi vreme sa porodicom i svojim psom.

------------------------------


LATINO PLANETA

Piše M. Adžić


* Treći put rekla “da”: Kubanska glumica Niurka Markos, Paula Marija iz “Ružne Leti”, zaklela se na večnu ljubav biznismenu Janeksu, koga je upoznala pre nekoliko meseci. Venčanje je upriličeno na plaži Guitaron u Akapulku. Ovo je Niurkino treće venčanje na koje nije pozvala pripadnike sedme sile, jer je ekskluzivno pravo na objavljivanje fotografija prodala jednom meksičkom magazinu.

* Manuel zavodi “Gaviotu”: Glumac i voditelj Manuel Landeta, koga smo gledali u seriji “Rubi”, dobio je specijalnu ulogu u seriji “Opijeni ljubavlju”, čije se snimanje privodi kraju. U desetak epizoda Manuel će igrati milijardera koji dolazi iz Amerike da zavede Gaviotu i preotme porodični posao Montalvovih.

* Za Kristijana sve najbolje: Anhelika Rivera, junakinja serije “Opijeni ljubavlju”, odbila je da govori o razvodu Kristijana Kastra, sina njene zaove, glumice Veronike Kastro.
- Nikada ne bih pristala da govorim o životima drugih ljudi, pogotovo kada je reč o članu moje porodice. Jedino što mogu da kažem je to da je Kristijan divan mladić i da zaslužuje sve najbolje – rekla je Anhelika, odbivši da komentariše priče da se razvodi od Kristijanovog strica Hosea Alberta Kastra.

* Ponovo zaljubljen: Posle duge, više puta raskidane i silnim aferama potresane veze sa izvesnom Palomom, Rodrigo Mehija, Rohelio iz “Beštija”, ponovo je zaljubljen. Njegova nova simpatija je glumica Karime Losano. Upoznali su ih zajednički prijatelji, odmah je proradila “hemija”, pa je pre neki dan zaljubljeni par viđen na plaži u Akapulku.

* Ne vraćam se: Nedavno je producentkinja Rosi Okampo izjavila da će se u njenoj mini sapunici “Ljubav bez šminke”, kojom će Televisa obeležiti pedesetogodišnjicu telenovela, pojaviti slavne meksičke glumice Veronika Kastro, Lusija Mendes, Lusero, Talija i Adela Norijega. Međutim, Lusero je demantovala da će igrati u pomenutoj seriji.
- Ne planiram nikakvo snimanje sapunice. “Alborada” je još sveža i ne nameravam da se vratim na mali ekran još nekoliko godina. Želim da se maksimalno posvetim muzičkoj karijeri – rekla je Lusero.

* Opet najveći i najomiljeniji: Pre četiri godine, Osvaldo Rios je zbog seksualnog maltretiranja bivše ljubavnice i supruge odrobijao skoro godinu dana, odradio je dvesta sati društveno korisnog rada i bio na psihijatrijskom lečenju. I kada su svi mislili da je njegova glumačka karijera završena, prošle godine dogodio se Osvaldov veliki povratak u visokobudžetnu telenovelu “Zoro”. Ponovo je najveći i najomiljeniji. Uskoro kreće na promotivnu turneju po zemljama gde se sa velikim uspehom prikazuje “Zoro”. Prvo će posetiti Španiju, a zatim i Sloveniju, Rumuniju, Bugarsku, Mađarsku...

* Udaja da, deca ne: Glumica i pevačica Luisana Lopilato, junakinja argentinskih “Buntovnika”, kaže da je zaljubljena u jednog mladića, čije ime ne želi da otkrije, i da planira udaju, ali ne i decu.
- Trenutno sam posvećena karijeri i ne razmišljam o potomstvu. Kada se budem odlučila da taj korak, sigurno je da ću se povući iz posla i posvetiti deci – objašnjava Luisana.

* SVE O TV SERIJAMA NA 8 STRANA!




SADRŽAJ:


Sandra Ećeverija iz “Marine”
NOVA ZVEZDA LATINOAMERIČKIH SAPUNICA

NA TI... sa Sašom Đanijem Ćurčićem
MOJ ŽIVOT JE SRCEPARAJUĆI ROMAN

Finalno takmičenje “Zvezde Granda”
BIĆE SPEKTAKLA

Ksenija Mijatović
OTPEVALA 250 PESAMA

MAGNETOSKOP
Jelisaveta Sablić i Nikola Simić

KO VODI GLAVNU REČ?

Nova jesenja šema B92
DOMAĆE I STRANE SERIJE + LIGA ŠAMPIONA

“Evrosong 2008”
KO ĆE BITI VODITELjI, KO ĆE SEDETI U ŽIRIJU, CENA KARATA...

Vanja Bulić
TV ON: HAVIJER KLEMENTE

Mirjana Bobić-Mojsilović
SRPSKI DOMAĆIN

Modni biro: Zvezde na crvenom tepihu
GLAMUR NA KROAZETI

Legende: Najbolje filmske poruke
REČI ZAUVEK

Filmski festival u Veneciji
SVI NjIHOVI RATOVI

Dodelu MTV nagrada obeležili skandali
RIJANINA POBEDA I BRITNIN DEBAKL


SVE O TV SERIJAMA